Dygtige nydanskere kan være nøglen til danske virksomheders succes i udlandet. De kan bidrage med specialviden om landet, kulturen og sproget, og derfor har Jobindex sammen med Udenrigsministeriet lanceret en særlig Job- og CV-database, www.eksportjob.dk. Databasen har til formål at styrke båndet mellem danske virksomheder og dygtige nydanskere. Men den har også til formål at styrke integrationen.
”Vi har store forventninger til projektet, og vi håber selvfølgelig, at vi modtager integrationsprisen. På eksportjob.dk kan man uploade sit cv i Danmarks eneste nydansker-cv-database, der er en integreret del af Jobindex, og vi har bygget bro mellem virksomheder og nydanskere gennem 10 år. Det er virkelig et godt projekt, som i den grad kan fremme integrationen og skabe vækst,” siger Gitte Tofte, mediekonsulent i Jobindex.
Koblingen til bedre integration
Hvert år uddeles integrationsprisen til en person, institution, forening eller virksomhed, der har gjort en særlig indsats for integrationen – en indsats, der fortjener anerkendelse og som kan inspirere andre. Og efter lanceringen af databasen er der allerede 1338 personer tilmeldt, og det er folk med alt lige fra ekspertise i vietnamesiske markedsforhold til erfaring med brasiliansk forretningsforståelse.
”Jobindex og EksportJob betragter ikke ansættelse af nydanskere som ”en god gerning”, men som en rigtig god forretningsstrategi, da nydanskere har en stor viden om sprog og kultur på de fjernmarkeder virksomheder vil eksportere til. Det er vigtigt, at denne ressource bliver brugt fornuftigt og på arbejdsmarkedets vilkår. Jobindex og EksportJob formidler nydanskeres unikke kvalifikationer videre til virksomheder - vi kalder det dog ikke integration, men fornuftig forretningsstrategi,” siger Gitte Tofte.
Tidligere Handels- og Investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, påpeger, at mulighederne er mange, når virksomheder har ansat nydanskere:
”I Danmark skal vi være glade for, at udlændinge eller nydanskere vil arbejde her. De giver os mulighed for at være del af den globaliserede verden, hvor vi ikke kan isolere os. De har kompetencer og uddannelser, som vi skal blive meget bedre til at bruge,” siger hun til Nyheder på dansk.
Hvor og hvornår?
”Vi håber, at se rigtig mange til prisuddelingen. Det bliver en dag med mange spændende indslag, og der vil være rig mulighed for at skabe netværk,” afslutter Gitte.
Uddelingen finder sted den 7. oktober 2013 kl. 13.30 i Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V. Dørene åbner kl. 12.30. I forlængelse af prisuddelingen vil der være en reception. Arrangementet slutter kl. 18.