JobsøgningKarriere

Jagten på drømm­ejob­bet: Kursus, der skaber struktur i din job­søg­ning

Jobindex har lanceret ANNAWAY. Et gratis forløb som lærer dig, hvordan du skaber fremdrift og udvikling i din jobsøgning. Tricket er at være opsøgende, pågående og tænke ud over de opslåede stillinger, fortæller tidligere kursist.

Måske sidder du fast i dit job. Du vil egentlig gerne videre, men det eneste, du for alvor får gjort ved det, er en daglig søgning på Jobindex. Det kan også være, at du er ledig, men dagene flyder sammen, og du har svært ved at få struktur og retning på din jobsøgning.

Heidi Uldal kender alt til udfordringerne, man kan støde på som jobsøger. I mere end to årtier var hun ansat i en virksomhed, hvor hun havde tænkt, at hun skulle være indtil pensionen.

”Jeg var over 50 år gammel og troede, jeg skulle være i mit daværende job resten af mit arbejdsliv. Jeg havde været samme sted i 26 år og kom ud som jobsøgende midt i finanskrisen,” fortæller hun.

På trods af de svære odds kom Heidi tilbage i job – takket være ANNAWAY-forløbet, som er gratis tilgængeligt på Jobindex.

”Før ANNAWAY søgte jeg mest job via nettet. Men da jeg startede på programmet, flyttede jeg mig fra dag til dag. Det er meget motiverende, at du udvikler dig, kan se dine resultater og arbejder på at blive bedre,” siger hun.

Kom ind i kampen

Jobindex’ direktør, Kaare Danielsen, forklarer, at Jobindex købte rettighederne til ANNAWAY for at skabe et online jobskabelseskursus, der kan supplere portalens mange andre tilbud til jobsøgere.

"Vi forventer, at kurset ANNAWAY kommer til at bidrage til at skabe et mere professionelt jobsøgningsforløb for den enkelte," siger han.

For Heidi Uldal var det i høj grad fokus, struktur og motivation, hun havde brug for, da hun begyndte forløbet. Hun beskriver selv, hvordan øvelserne i programmet har gjort hende mere pågående og udadvendt.

”Før kunne jeg aldrig finde på at tage den sidste kage på et fad. Men nu tør jeg gå efter det, jeg vil have. Jeg er blevet god til at åbne døre. Før var jeg ikke så proaktiv eller stålsat, når jeg skulle trænge igennem,” siger hun.

Helt konkret kan du følge kurset på hjemmesiden – enten via tekst, video eller lydfiler. Og du vil blive stillet forskellige opgaver, som skal sikre, at du flytter dig og kommer i kontakt med ledere og beslutningstagere, der kan hjælpe dig nærmere et job.

Kompetencer for livet

Onlinekurset bliver også for de jobsøgende, som i dag er i job, men som gerne vil skabe nye muligheder i karrieren. Ligesom ledige kan den gruppe have samme behov for at få struktur på deres jobsøgning og tanker om fremtiden.

Heidi Uldal beskriver i den forbindelse, hvordan ANNAWAY har givet hende en mere konstruktiv og positiv tilgang til udfordringer.

”Der er altid noget positivt i alt, hvad du oplever. Med ANNAWAY øver du dig i at være til stede i nuet. Og det har givet mig en ballast, som jeg bruger i mange situationer. Jeg er mere tryg i samtaler med andre nu og har det bedre med tavshed,” forklarer hun.

Et af formålene med ANNAWAY er også netop at hjælpe folk ud af deres komfortzone og være mere aktive og opsøgende i deres jobjagt. På kurset lærer du vigtigheden af at være opsøgende og turde ringe til fremmede for at fortælle om dine kvaliteter.

”I dag lærer jeg andre den pågåenhed, som jeg lærte i ANNAWAY. Så jeg giver min viden videre,” slutter Heidi Uldal.

Læs mere om ANNAWAY

Læs også