Der er rift om de danske it-konsulenter, og en stribe opsigtsvækkende aftaler i de seneste uger betyder, at rigtig mange konsulenter nu skifter arbejdsgiver.
IBM Danmark har meddelt, at selskabet per 1. maj 2015 overtager 25 konsulenter fra Deloitte.
De er alle Microsoft Dynamics-konsulenter, og de skifter arbejdsgiver, fordi IBM ønsker at kunne levere hele pakken af ydelser til kunderne, hvor Microsoft-løsningerne også er centrale for mange virksomheder.
"Således er det helt naturligt, at vi også styrker vores kompetencer inden for netop Microsoft Dynamics, hvor vi oplever en stadig større efterspørgsel," lyder forklaringen fra partner i IBM, Jesper Braum Nielsen.
Deloitte, der i øvrigt i maj måned 2015, efterspurgte sikkerheds-konsulenter, giver slip på Dynamics-konsulenterne, fordi selskabet ikke har kunnet opnå en kritisk masse på Dynamics-fronten på det danske marked.
Men det er ikke kun IBM Danmark og Deloitte, der udveksler konsulenter for tiden.
Columbus har netop annonceret opkøbet af Dynamics ERP-partneren MW data i Viborg med knap 30 medarbejdere.
For et par uger siden kunne Computerworld fortælle om et helt team på 11 medarbejder, blandt andet Navision-folk, der sagde op i firmaet CGI for i stedet at lade sig ansætte hos konkurrenten Elbek & Vejrup.
EG har desuden meddelt, at virksomheden køber en del af NORRIQs forretning for ERP-løsninger og dermed overtager fire medarbejdere og en række større kunder på LS Nav-platformen.
Samtidig meddeler SAP-konsulenthuset itelligence, at det overtager SAP-teamet fra Evry Sverige, så i alt 22 SAP-konsulenter skifter arbejdsgiver.
itelligence Sverige holder til i Stockholm og har nu 300 SAP-konsulenter i Norden, der også løser opgaver her i Danmark.
Stor mangel på udviklere
Danske it-folk er i det hele taget i høj kurs i øjeblikket.
Mange danske it-virksomheder, der nu efter krisen igen begynder at opleve vækst, står nemlig med den udfordring, at det kan være svært at skaffe de rette folk til opgaverne.
KMD står eksempelvis og mangler omkring 150 nye it-folk, blandt andet .Net-udviklere, og BEC håber at kunne byde velkommen til op mod 100 nye it-folk i 2015.
Det er dog for mange virksomheder lettere sagt end gjort at finde de folk, man har brug for - og det er en udfordring, der ventes at vokse i de kommende år.
Dansk Industri vurderer, at der om blot fem år mangler 3.000 it-specialister her i Danmark.