Øvrigt

Her er de mest ef­ter­trag­te­de it-folk: It-spe­ci­a­li­ster har kronede dage

Er du hamrende dygtigt til Sharepoint eller Sitecore, så kan du godt glæde dig hele vejen ned i banken.

COMPUTERWORLDS LØNSTATISTIK 2013

Computerworld fik i 2013 svar fra 2.804 personer, der er ansat i it-branchen. Spørgsmålene har handlet om løn- og ansættelsesforholde, og de er blevet samlet i den årlige lønstatistik.

Du kan hente den her

Det må som udgangspunkt være de bedste, mest ansvarsfulde og efterspurgte medarbejdere, der skal have den højeste løn.

Sådan hænger det sammen på it-jobmarkedet.

Særligt it-specialister er i høj kurs i disse år, fordi markedet mangler dem.

Det fortæller it-rekrutteringsfirmaet Blooms direktør, Sara Juhl:

"Dem, der står overfor et lønhop, er dem, der tager større ansvar og arbejder mere grundrettet; dem, der arbejder med arkitektur, er konsulenter, projektledere eller dem der er virkelig dygtige specialister inden for special-teknologier som Sharepoint og Sitecore," siger Sara Juhl og fortsætter:

"Men det er ikke kun inden for disse specialer; det gælder på alle fronter, at der er stor rift om de dygtigste."

De dygtige specialister kan snildt hæve i omegnen af 50-60.000 kroner om måneden, men med det forbehold, at mindre virksomheder og startups sjældent har den slags penge, fortæller Sara Juhl.

Det er ikke kun specialister, som vil have en god løn for deres arbejde. Under finanskrisen gik flere ned i løn for at bevare deres jobs, men den tendens er ved at vende, siger Sara Juhl.

"Vi ser, at det er langt de færreste it-folk, som skifter job til en lavere eller tilsvarende løn. Medmindre der er tale om drømmejobbet, så skal der flere penge på bordet, og det gælder i særdeleshed for de yngre it-folk," siger Sara Juhl.

"Der er desuden stor mangel på it-folk, så jeg tror, at lønstigningerne vil fortsætte fra sidste år og fremefter. Selvfølgelig kvier virksomheder sig ved at betale mere, men når de får den rigtige mand, så betaler de," vurderer Sara Juhl.

Dansk er godt, norsk er bedst

Selvom de svenske lønninger er højere ifølge Sara Juhl, så udlignes det af den langt svagere svenske krone i en sådan grad, at svenskerne gør tilnærmelser på det danske marked.

Men hvis det er de bedste lønninger, du er ude efter, så anbefaler Sara Juhl det norske marked:

"I Norge kan man godt få lidt højere lønninger i de meget hypede virksomheder, men konkurrencen er så tilsvarende hårdere."

Læs også