For virksomheder – Integrationsjob

Danske virksomheder kan oprette særlige integrationsjob (IGU-stillinger) til flygtninge, hvor virksomheden får tilskud og bonus til lønudgiften.

Formålet med loven er at fremme integrationen af flygtninge og familiesammenførte ved at få den enkelte ud i en virksomhed og derigennem lære sprog og arbejdsmarked at kende. En aftale om et IGU-forløb aftales direkte mellem jer som virksomhed og den enkelte flygtning. Jobindex vil gerne bidrage til det gode initiativ og gøre det endnu nemmere at sætte gang i processen ved at gøre jobannonceringen nem og gratis på jobindex.dk.

Få dit integrationsjob på Jobindex – helt gratis

Jobindex vil gerne støtte op om dette tiltag. Derfor tilbyder vi, at Gør-det-selv annoncer er gratis, når der er tale om IGU-stillinger. Vi har oprettet et felt, man kan afkrydse, hvis man opretter en Gør-det-selv annonce for de særlige IGU-job.

  1. Log på ind som virksomhed.
  2. Gå til Gør-det-selv annonce

Når du opretter jobannoncen, skal du skrive ”Integrationsjob” eller ”IGU” i jobtitlen eller eventuelt ”Erhvervsintegration” i annonceteksten, så man let kan finde frem til jobannoncen.

Søg efter den rette IGU-kandidat

I Jobindex' CV-database kan du søge efter flygtninge og andre nydanskere, så du hurtigt kan finde den rette kandidat til din ledige stilling. Når du søger i CV-databasen, skal du klikke af ved ”flygtning” eller ”nydansker” under ”Avanceret” – ”Ansættelse/grupper”.

Gå på opdagelse i Jobindex’ CV-database og find selv den kandidat, der matcher din ledige IGU-stilling.

Bliv jobvejleder og hjælp jobsøgende

Som frivillig jobvejleder hos Jobindex har du mulighed for at hjælpe flygtninge og andre jobsøgende med at komme godt på vej i deres jobsøgning. Som jobvejleder deler du din professionelle viden om jobmarkedet og rådgiver jobsøgende til at navigere på jobmarkedet. Det kan fx handle om at forbedre CV’et, tips til at ansøge et konkret job eller rådgivning om at skifte branche.

Du kan til enhver tid pause eller stoppe som jobvejleder. Det er et frivilligt arbejde, så det er uden løn. Til gengæld tilbyder vi glæden ved at hjælpe andre og muligheden for at komme i kontakt med mennesker, du ellers ikke ville være kommet i kontakt med.