Bliv jobvejleder gennem Powerjobsøgerne


Har du erfaring fra HR eller ledelse, og vil du hjælpe jobsøgende med at finde deres nye job? Så har vi brug for dig.

Powerjobsøgerne yder i samarbejde med Jobindex rådgivning og vejledning i jagten på drømmejobbet, og til det søger vi frivillige jobvejledere med erfaring i at ansætte folk eller erfaring inden for HR/personale.

Bliv frivillig jobvejleder

For at blive jobvejleder, skal oprette en jobvejleder-profil. Hvis du er på dagpenge skal du spørge din A-kasse om tilladelse.

Få din viden i spil og hjælp andre jobsøgende

Som jobvejleder deler du din professionelle viden om jobmarkedet og rådgiver jobsøgende til at navigere på jobmarkedet. Det kan fx handle om at forbedre en jobsøgers CV, tips til at ansøge et konkret job eller rådgivning om at skifte branche.

Sådan foregår jobvejledning

Vi forbinder en jobsøgende med dig som vejleder, og I aftaler selv, hvordan rådgivningen skal finde sted – om det skal være via mail, telefonen eller at mødes. Du må bruge op til 4 timer per kandidat.

Oplev glæden ved at hjælpe

Du kan få max en ny kandidat hver uge men kun så længe, du selv har lyst. Du kan til enhver tid pause eller stoppe som jobvejleder. Det er frivilligt arbejde, så det er uden løn. Til gengæld tilbyder vi glæden ved at hjælpe andre og muligheden for at komme i kontakt med mennesker, du ellers ikke ville være kommet i kontakt med.

Det er jobsøgningsnetværket Powerjobsøgerne, der står for projektet, mens Jobindex er sponsorer og hjælper med det praktiske med projektet, herunder softwareprogrammering og markedsføring.


Hvis du vil vide mere om at blive jobvejleder, kan du læse videre.
Vil du hjælpe andre jobsøgende?

Vil du arbejde som frivillig ulønnet jobvejleder og hjælpe andre jobsøgende med CV'er, ansøgninger og karriererådgivning?

Hvis du har erfaring fra HR-området eller tidligere har haft et job, hvor du har været med til at ansætte folk, så du har sandsynligvis en erfaring, som du kan bruge til at hjælpe andre jobsøgende.

Lige nu er der mange, der har mistet deres job, og som måske for første gang i lang tid skal til at søge et job. Nogle har problemer med at skrive CV'er og ansøgninger, andre er nødt til at skifte karriere for at få et job, og nogle har bare brug for lidt moralsk opbakning og sparring til deres jobsøgning.

Sidst vi stod i en krise, fik vi den ide, at vores brugere måske kunne hjælpe hinanden. Det var en god succes, som vi nu gerne vil genoplive. Nogle af vores brugere har brug for hjælp, mens andre af vores brugere har en masse viden og erfaring, som de kan hjælpe med. Derfor søger vi brugere, der har erfaring med at ansætte folk, og som har tid og lyst til at bruge deres viden til at hjælpe og rådgive andre jobsøgende med at navigere på jobmarkedet og finde et nyt job.

VDet er et helt frivilligt og ulønnet initiativ, og vi kan ikke tilbyde nogen løn for arbejdet. Jobindex tjener ikke direkte penge på projektet, og formålet er at hjælpe folk med at finde et job. Det eneste, vi kan tilbyde, er glæden ved at hjælpe andre og muligheden for at komme i kontakt med nogle mennesker, du ellers ikke var kommet i kontakt med.


Du må ikke være på dagpenge!

På grund af dagpengeregler om frivilligt arbejde skal du spørge din A-kasse om du må være jobvejleder, hvis du modtager dagpenge. Dagpengereglerne tillader ikke, at man udfører frivilligt arbejde i samarbejde med et privat firma, samtidig med at man modtager dagpenge. Man må dog gerne deltage i jobsøgningsnetværk og hjælpe andre med at finde et job på den måde. De fleste jobkonsulenter og A-kasser siger derfor ja, men nogle siger nej. Og du risikerer at miste dine dagpenge, hvis du arbejder som jobvejleder uden at have fået tilladelse af din A-kasse, samtidig med at du modtager dagpenge eller er ansat i et job med løntilskud.

Du må gerne arbejde som frivillig jobvejleder, hvis du er i arbejde, eller hvis du er fritstillet med løn fra din tidligere arbejdsplads. Du må dog ikke glemme, at din egen jobsøgning er det vigtigste, og derfor vil du højst blive bedt om at vejlede en enkelt kandidat om ugen. Vi anbefaler, at du højst bruger fire timer pr. kandidat, så det ikke går ud over din egen jobsøgning. Og vi vil gerne anbefale dig at melde dig ind i jobsøgningsnetværket Powerjobsøgerne, der står for projektet

Sådan bliver du jobvejleder

Du skal starte med at oprette en profil som jobvejleder hos Jobindex: det kan du gøre her.

Sørg for, at din profil fortæller, hvordan du kan hjælpe andre jobsøgende, hvilken baggrund du selv har, og hvilke brancher du har erfaring med.

Når du har oprettet din profil som jobvejleder, bliver profilen tilgængelig for kandidater hos Jobindex, der ønsker at få hjælp af en jobvejleder. Din profil er som udgangspunkt aktiv i tre måneder. Hvis du bliver valgt som jobvejleder af en kandidat, bliver dine kontaktoplysninger sendt til kandidaten i en e-mail. Kandidaten bliver opfordret til at tage kontakt til dig via e-mail og sende dig sit CV og seneste ansøgning som et udgangspunkt for vejledningen. Du vil også modtage en e-mail med kandidatens kontaktoplysninger og et link til kandidatens CV hos Jobindex.

Du kan kun blive valgt som jobvejleder, hvis din jobvejlederprofil er aktiv, og du kan kun blive valgt af en ny kandidat en gang om ugen, medmindre du selv gør dun profil tilgængelig inden da.

Du har også mulighed for at sætte din profil på pause fra at blive valgt som jobvejleder af nye kandidater, hvis du deaktiverer din profil. Din profil vil blive deaktiveret automatisk efter tre måneder, medmindre du genaktiverer den inden da. Du vil modtage en mail med et genaktiveringslink cirka en uge før, din profil bliver deaktiveret.

Hvad kan du hjælpe med?

Jobindex formidler en kontakt mellem dig og kandidaten. Hvordan vejledningen derefter skal forløbe, er helt op til dig og kandidaten. Nogle foretrækker at kommunikere pr. e-mail, andre taler sammen i telefonen eller aftaler at mødes. Det normale er, at du modtager et CV og et eksempel på en ansøgning og derefter giver nogle gode råd om forbedring af CV'et og ansøgningen, enten pr. mail eller telefon. Det, vi har lovet kandidaterne, er, at de kan få nogle gode råd til forbedring af CV'et og ansøgningen. Du kan måske få inspiration i vores artikel om, at man skal fortælle om de resultater, man har opnået, ikke sine erfaringer.
Læs artiklen "Fortæl om dine resultater"

Dernæst kan du rådgive kandidaten om, hvilke job man kan søge og frem for alt forsøge at få kandidaten til at søge lidt bredere. Det er ofte på dette punkt, man for alvor kan hjælpe folk med at finde et nyt job. Alt for mange søger meget snævert, og når vi selv rådgiver folk, er vi ofte i stand til at tidoble det antal stillinger, som folk kan søge. Og så har man også tidoblet chancen for at få et nyt job. Hvis du kan se, at kandidaten søger nogle urealistiske job, kan du måske guide kandidaten til at søge nogle mere realistiske job først, og så derfra søge videre til drømmejobbet. Der er mange forskellige job, som kan være et drømmejob, hvis man er villig til at udvide sin horisont.
Læs artiklen "Udvid din horisont"

Hvis du selv har branchekendskab, kan du måske også rådgive kandidaten om, hvilke firmaer man kan søge job hos. Uopfordrede ansøgninger spiller stadig en stor rolle, men hvis man ikke allerede arbejder inden for branchen, ved man ikke, hvilke firmaer der findes, og hvilke af dem der er størst chance for at få job hos. Der kan du hjælpe. Specielt de små firmaer kan være svære at finde frem til, og det er samtidig der, hvor chancen for at få gevinst ved en uopfordret ansøgning er størst. Og der findes 50.000 små virksomheder med flere end ti medarbejdere, så der er nok at tage fat på.
Læs artiklen "Uopfordrede ansøgninger til små firmaer"

Måske kan du ovenikøbet hjælpe med nogle kontakter hos disse firmaer. Mange job bliver besat via netværk og kontakter, og nyuddannede og nydanskere mangler ofte dette netværk. Og der kan du måske bidrage med dit netværk, hvis du kender nogle folk inden for branchen, som kandidaten kan ringe til. Selv hvis du ikke arbejder indenfor branchen kender du sikkert nogen, som gør, og som vil kunne rådgive om, hvilke firmaer inden for branchen der er i gang med at udvide, og hvem man kan ringe til hos disse firmaer. Læs artiklen "Brug telefonen"

Hvad kan du ikke hjælpe med?

Uanset hvor gerne du ville, så er det vigtigt at erkende, at det ikke er alle, man kan hjælpe. Selvom det er hårdt, så kan der være folk, hvor du er nødt til at sige, at du ikke kan hjælpe mere. Du har kun fire timer pr. kandidat, og det kan være svært at hjælpe folk via e-mail eller telefon. Konceptet med en jobvejleder fungerer bedst for folk, som ikke har andre problemer, end at de mangler et job, og som bare mangler en lille smule råd og vejledning i, hvordan man skriver et CV og en ansøgning. Og måske noget vejledning i, hvordan man søger job på det danske jobmarked, eller hvor man kan søge job henne.

Jobvejleder-funktionen er ikke beregnet til at du skal tage dig af folk med personlige eller sociale problemer. Hvis du støder på folk med store problemer, er du nødt til at henvise dem til de offentlige jobcentre, hvor der sidder folk, der er uddannet til at tage sig af den slags. Du kan komme til at gøre mere skade end gavn, hvis du forsøger at løse problemer, du ikke er uddannet til at løse.

Der kan også være folk, hvor du er nødt til at sige, at du ikke kan hjælpe mere, selvom de endnu ikke har fået et job. For din egen skyld anbefaler vi derfor, at du holder en vis distance til de kandidater, du vejleder, og fx kun vejleder folk over telefonen. Det kan være svært at give en indgående karriererådgivning over telefonen, et personligt møde er bedre, men så må man henvise til jobcentrene og A-kasserne. De har mulighed for at mødes med folk og har også mulighed for at sende folk på kurser og efteruddannelse eller lignende.

Heldigvis er der også personer, hvor det lykkes, og det giver en utrolig personlig tilfredsstillelse at have været med til at hjælpe et andet menneske på vej i sin karriere. Det håber vi, at du får lov til at opleve.

Vi vil under alle omstændigheder gerne sige tak for din interesse i projektet, og vi håber, du vil oprette dig som jobvejleder.

Klik her for at oprette profil som jobvejleder


Projektet er åbent for alle, der ønsker hjælp til at finde et nyt job. Det er jobsøgningsnetværket Powerjobsøgerne, der står for projektet, mens Jobindex er sponsorer og hjælper med det praktiske med projektet, herunder al softwareprogrammering og markedsføring.

Annonce: