Jobglæde

H&M langer glade me­d­ar­bej­de­re over disken

Hennes & Mauritz satser på talentudvikling, anerkendelse og brandvarme velkomster til nye kolleger. Den globale modevirksomhed er netop blevet kåret som en af de allerbedste arbejdspladser i Danmark.

I november blev Danmarks bedste arbejdspladser kåret af organisationen Great Place To Work. Og blandt de største danske virksomheder gik tøjkæden Hennes & Mauritz fra en 6. til en 3. plads kun overgået af Beierholm og EnergiMidt.

Ifølge HR Manager for H&M i Danmark, Tina Lauritzen, er det en målrettet indsats, der har ført til det flotte resultat.

”Vi har i mange år haft fokus på udvikling af vores ledere, da vi tror på, at god ledelse er udgangspunktet for en arbejdsplads, hvor medarbejderne føler sig set, hørt og værdsat,” forklarer hun.

HR-chefen mener, at virksomheden skal tilbyde mere end bare et job. Det skal være starten på en karriere. Derfor er H&M meget opmærksomme på at tilbyde udviklings- og uddannelsesmuligheder til de medarbejdere, der har lyst til at vokse inden for virksomheden.

”Helt konkret arbejder vi med et koncept, vi kalder for ’Next Us’, der indebærer, at vi er opmærksomme på at spotte vores talenter og fremtidige stjerner, og hvor vi tilbyder uddannelse og udviklingsmuligheder til de medarbejdere, der har lyst til at udvikle sig sammen med H&M,” forklarer hun.

Rigelig ros

En god hverdag er også et fokusområde for H&M, og Tina Lauritzen understreger, at medarbejderne skal føle sig set og anerkendt for deres indsats.

”Vi lægger også vægt på, at det skal være sjovt at gå på arbejde hver dag, og vi er stolte af at kunne sige, at vi er gode til at fejre både små og store succeser og særlige anledninger. Hvert år kårer vi fx ’Årets Butikker’ inden for 5 kategorier for at anerkende medarbejdernes hårde arbejde og gode resultater,” forklarer hun.

Det gode arbejdsmiljø smitter også af, når nye kolleger begynder i butikkerne. Og HR-chefen mener, at de formelle tiltag kun ville have en ringe effekt, hvis ikke personalet var så gode til tage varmt imod nye medarbejdere.

”Der er en stærk teamfølelse i vores butikker, og vi hører gang på gang fra nye medarbejdere, at de har følt sig meget velkomne og taget godt imod, og det er med til at give dem den bedste start på deres nye job,” forklarer hun.

H&M-ånden

Great Place To Works Undersøgelse er blandt andet baseret på medarbejdernes vurdering af arbejdspladsen, og flere tusinde personer har medvirket til resultatet og svaret på spørgsmål om deres vilkår på jobbet.

Tina Lauritzen mener, at årets tredjeplads viser omverdenen, at Hennes & Mauritz har en særlig H&M-ånd, som adskiller virksomheden fra andre arbejdspladser.

”Vi er naturligvis rigtig glade og stolte over vores flotte placering i dette års Great Place to Work-undersøgelse. Alle vores ca. 3000 danske medarbejdere har haft mulighed for at deltage, og med en svarrate på 96 procent er det et udtryk for deres store engagement. Det flotte resultat illustrerer også, at vores medarbejdere trives med vores kultur og værdier, og at de er stolte af at arbejde i H&M,” slutter hun.

Læs mere om Hennes & Mauritz, og se hele listen med de bedste arbejdspladser her.

Læs også