JobsøgningNy i job

Graduate i Danske Bank: talent- og net­værks­fa­brik

Birgitte er graduate i Danske Bank. Hun vil gerne være med til at definere virksomhedens fremtid. Selvom hun er ung, fik hun lov til at bidrage fra dag 1, og ifølge hende kan det netværk, du opbygger med andre graduates, være med til at sikre dig indsigt og indflydelse i din videre karriere.

1. september i år starter omkring 100 nye graduates hos Danske Bank. Ole Bech-Petersen, chef for employer branding & Recruitment, forklarer at hovedformålet er at finde de profiler, der har evnerne og lysten til at skabe en stærkere bank for kunderne.

Banken leder efter flere forskellige profiler inden for fx finansiering og økonomi, it eller procesoptimering, og Ole Bech-Petersen forklarer, at folk ofte ikke er klar over, hvor mange forskellige karriereveje og -muligheder de har.

Birgitte Schäffner er 27 år gammel, uddannet cand. merc. med speciale i forandringsledelse, og hun er netop ved at afslutte sit forløb. 1. marts skifter hun graduate-titlen ud med det mere voksne ’Central Change Agent’, og med det kulminerer 18 måneders intens udvikling.

”Da jeg startede, var det en overraskelse, at jeg så hurtigt fik ansvar. I løbet af de første par dage blev jeg sat på et helt nyt projekt, hvor jeg sammen med 2 kolleger skulle opbygge en ny enhed i Litauen. Vi startede helt fra bunden, og jeg indgik på lige vilkår med mine kolleger, som havde mange års erfaring,” siger hun.

Netværket gør forskellen

Ole Bech-Petersen forklarer at graduate-kandidaterne spiller en central rolle i udviklingen af banken.

”Programmet gør, at vi om 5-10 år har de rigtige specialister og ledere. Der sker betydelige forandringer i banken i disse år, og de unge profiler er med til at fremtidssikre os. Vi har brug for deres energi og nye viden, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at starte sin karriere,” siger han.

Birgitte Schäffner mener samtidig, at det netværk, du opbygger som graduate, kan være med til at give dig yderligere muligheder. For selvom du har en fast arbejdsplads, deltager du i kurser og rotationer med de andre graduates, og det kan på sigt blive værdifuldt.

”Vi var ca. 30 nye, der startede samtidig, og det gjorde, at vi hurtigt fik et netværk, som jeg har brugt både fagligt og socialt. Og det er noget af det mest givende i forløbet. Jeg kender sandsynligvis en i de fleste afdelinger, og det er en kæmpe fordel at have det netværk,” siger hun.

Rekrutteringschefen er enig. Han understreger, at du i løbet af et 12 eller 18-måneders forløb får opbygget et langt større netværk end andre medarbejdere, og at du samtidig får et bredere og større kendskab til banken og de udfordringer, den står over for.

Så lyset til rekrutteringsseminar

Birgitte havde ikke forestillet sig at skulle arbejde i en bank. Men til rekrutteringsseminaret fandt hun ud af, at virksomheden gerne vil satse på unge talenter, og hun kunne godt lide ideen om, at blive en del af den næste generation af ledere og konsulenter i Danske Bank.

”De var meget tydelige omkring, at de gerne ville poste nogle penge og kurser i os, og det synes jeg var fedt, at man var så direkte og målrettede omkring, hvad man ville med os,” siger hun.

Og hun fortsætter:

”Mit bedste råd til nye ansøgere er at være åben over for de muligheder, der opstår. Byd ind med ideer. Folk er ligeglade med, om du har været her i 20 år eller 20 dage, og en god ide er en god ide. Der bliver lyttet til dig, og initiativ bliver belønnet,” slutter hun.