Jobindex er Forcas 'trusted advisor' inden for rekruttering

Stor og med behov for tunge specialistprofiler – men ukendt. Det er hverdagen i Forcas HR-afdeling, men det er ikke et problem. For samarbejdet med Jobindex har over årene udviklet sig til et partnerskab, så Jobindex nu er Forcas 'trusted advisor' inden for rekruttering og annoncering.

De 3 vigtigste fordele

HR Business Partner i Forca, Michael Roesdahl:

”Vi får de rigtige kandidater. Vi får dem hurtigt, og vi får dem til en god pris.”

”Vi er gået fra at få 10-20 ikke-kvalificerede ansøgninger på vores stillinger til at modtage cirka 80 med en klar højere kvalitet. Det er blandt andet på grund af de typer annoncer, vi nu får lavet hos Jobindex.”

”Vi bruger Jobindex som vores ’trusted advisor’, hvor vi bliver udfordret på en række nøglepunkter i rekrutteringen, som vi høster stor gavn af. Jobindex er med til at gøre os bedre.”

Forca er ikke som andre virksomheder. Selv om Forca er en del af ½ million danskeres pensionsliv, er den store virksomhed, med behov for både de tungere og lettere profiler, ukendt. Det giver en særlig rekrutteringsudfordring, og Forca oplevede før samarbejdet med Jobindex et behov for større rekrutteringsindsatser over for visse profiler.

Men nu er der ro i HR og i forretningen. Jobindex leverer kandidater, der er grydeklar til samtale, så Forca ikke har behov for at annoncere andre steder. Til de stillinger hvor Forca selv forventer at kunne tiltrække kandidater, dækker Jobindex behovet for annoncering. Og når det kommer til lidt sværere profiler, vælger Forca SemiSearch-løsningen.

HR Business Partner i Forca Michael Roesdahl fortæller om rejsen fra leverandør til partner:

"Jobindex har udviklet forretningen, så det nu er et partnerskab. Jobindex er blevet en virksomhed, der skaber værdi for os. Vi kan vende ting med Jobindex, og Jobindex kommer ind tidligt i processen. Vi genvælger Jobindex, fordi de skaber værdi," siger Michael.

I forhold til SemiSearch er der en særlig forkærlighed fra Forcas side. Michael Roesdahl uddyber virksomhedens holdning:

"SemiSearch er en hurtig og effektiv søgning, og det giver værdi, fordi det er de rigtige kandidater, Jobindex finder til os - kandidater, som kan blive en succes hos os og sammen," siger han.

Partnerskabet har været en rejse

Michael Roesdahl peger på, at det er samarbejdet med Jobindex, der har udvidet Forcas bevidsthed om, hvordan kandidaterne ser den relativt ukendte virksomhed. Ifølge Michael er udviklingen kommet på en måde, der har fungeret godt - også ude i forretningen.

"Vi er blevet udfordret på en god måde. Jobindex har været gode til forsigtigt at prikke til os og sige 'Hvordan går det med det, I har lavet' og på en måde, hvor vi har haft lyst til at gå i dialog for at se, hvad Jobindex ser," siger han.

Der er 4 grunde til, at Jobindex er landet på førstepladsen som rekrutterings- og annonceringsleverandør hos Forca. Det skyldes, at processen er hurtig og effektiv; at det er en god pris; at partnerskabet og tilliden er opbygget og vedligeholdt over tid; og at Jobindex internt i virksomheden fungerer som trusted advisor.

"Vores forhold til Jobindex har udviklet sig over mange år. Fra en klassisk leverandør, hvor vi afgav en ordre, som blev udført, til en slags partnerskab, hvor man byder ind og udfordrer på en god måde. Det har åbnet vores øjne for andre måder at gøre tingene på," siger Michael.

Forståelse for jobannoncens virkemidler

Bevidstheden om virkemidler har spillet en stor rolle i Forcas selvforståelse - både inden for det grafiske og selve jobannonceteksten, som Michael har været på kursus i.

"Vores annoncer har udviklet sig fra at være kedelige traditionelle annoncer til mere levende, blandt andet med konkret brug af billeder i dem," siger han.

En af fordelene ved Jobindex er ifølge Michael Roesdahl, at der er mulighed for at skalere op efter behov. For indimellem skal der lidt mere til end en god jobannonce, der kommer bredt ud, og så tyr Forca til SemiSearches.

"Jobindex giver os nogle flere greb, og det er fint. Nogle gange starter vi med en Profilannonce med CV-match og så ender det måske med en SemiSearch, fordi vi har brug for at gøre noget andet. SemiSearch er en hurtig løsning, hvor Jobindex finder kandidater, der nemt kan blive en succes hos os til en konkurrencedygtig pris. Men det er ikke prisen, det er drivende. Det er produktet. Og det kan hurtigt og effektivt levere de rigtige kandidater," siger Michael.

Op til 80 ansøgninger til it-specialiststillinger

Før samarbejdet med Jobindex oplevede Forca, at der var en række it-profiler, de havde svært ved at få i hus - og selv via større rekrutteringsindsatser og search-bureauer var det i princippet umuligt at få kandidater ind.

"It- og back end-udviklere, it-supportere og den slags, dem har vi haft en stribe af inden for det sidste år. Tidligere var de svære at få ansøgere til, men nu er vi helt oppe på at få 80 ansøgere," siger Michael.

Men når Forca forventer, at de kan tiltrække på traditionel vis, benytter virksomheden Jobindex til at annoncere deres ledige stillinger.

Stedet med flest kandidater

"Vi valgte Jobindex i tidernes morgen og vælger fortsat Jobindex, fordi det er det sted, hvor vi kommer ud til flest profiler. Vi kommer ikke bredere ud andre steder, og for os gælder det om at ramme det marked, hvor størstedelen af dem, vi har brug for, er," siger Michael.

Nu er hele forretningen tryg

Som i de fleste andre organisationer skal det gå hurtigt, når lederen skal bruge en ny medarbejder. Michael Roesdahl beretter, at når en leder skal bruge en ny medarbejder, skulle det helst være i går.

Og han fortæller videre om første gang, Forca prøvede en SemiSearch.

"Vi holdt vejret første gang - lederen spurgte, hvorfor vi ikke havde det der dyre rekrutteringsbureau på. For vi i HR kunne se det, og hvis de ikke kan se det i forretningen, er det ligegyldigt. Men nu føler de sig i trygge hænder med Jobindex," afslutter han.

Skal vi også hjælpe din virksomhed med at blive mere synlig og attraktiv overfor kandidaterne?

Så kontakt os på tlf. 38 32 33 55