AnalyserJobglæde

Fi­nans­sek­to­ren præget af høj jobglæde og pro­fes­sio­na­lis­me

Ny undersøgelse kortlægger jobglæden i 10 virksomheder i finanssektoren. Og glæden er tårnhøj trods forandringer samt manglende synliggørelse af ledelse og socialt arbejdsmiljø.

Jobglæden i finanssektoren stortrives. Det konkluderer ny undersøgelse, som afdækker jobglæden i 10 udvalgte virksomheder i branchen, der repræsenterer pengeinstitutter, pensions- og forretningsselskaber samt realkreditinstitutter.

Undersøgelsen er baseret på 2.250 evalueringer fra tidligere og nuværende ansatte i sektoren samt et spørgeskema – gennemført i februar 2021 – blandt 514 kandidater, der har eller ønsker en karriere i finanssektoren.

Generelt en høj jobglæde i branchen

Den finansielle sektor er, udover høj jobglæde, præget af forandringer. Bankfusioner. Effektiviseringer, som har ledt til færre ansatte i branchen. Digitalisering, der har ændret efterspørgslen på profiler i sektoren.

Og så selvfølgelig COVID-19, der også har sat sit præg på jobglæden.

Alligevel er jobglæden overordnet set høj blandt de ansatte, der belønner de 10 virksomheder med 5 stjerner. En score, som går igen i kategorierne belønning, kultur og mening samt samarbejde og relationer. Ledelse samt arbejdsmiljø og balance scorer 4 stjerner.

En 5-stjernet sektor

  • Overordnet: 5 stjerner.
  • Belønning: 5 stjerner.
  • Samarbejde og relationer: 5 stjerner.
  • Kultur og mening: 5 stjerner.
  • Ledelse: 4 stjerner.
  • Arbejdsmiljø og balance: 4 stjerner.
  • Karrieremuligheder: 4 stjerner.

Høje forventninger til professionalisme

Kandidaterne, der har eller ønsker en karriere i finanssektoren, forbinder – ikke overraskende – de 10 virksomheder med et professionelt og forretningsdrevet arbejdsmiljø. Det viser sig også, når kandidaterne angiver de værdier, de mener, kendetegner sektoren.

Top 3 værdier

  1. Seriøs.
  2. Moderne.
  3. Kvalitetsbevidst.

Socialt arbejdsmiljø er mindre synligt

Når kandidaterne svarer, hvad der er vigtigt for dem i et jobskifte, er både et godt socialt arbejdsmiljø og dygtig ledelse et ønske. Dog er kandidaternes forventninger til selvsamme i sektoren ikke lige så høje som til fx et professionelt og forretningsdrevet arbejdsmiljø.

Det står dog i kontrast til, at både nuværende og tidligere ansatte honorerer arbejdspladserne med 5 stjerner i kategorien samarbejde og relationer samt 4 stjerner i kategorien ledelse.

Virksomhederne i sektoren tilbyder altså både et professionelt og forretningsdrevet arbejdsmiljø samtidig med et socialt og dygtigt ledet miljø. Det er bare ikke i samme grad synligt for kandidater, der har et ønske om en karriere i sektoren.

Vis jobglæden i mødet med kandidaterne

Med både dygtig ledelse og gode samarbejder og relationer er der for de 10 udvalgte virksomheder i sektoren potentiale til at videreudvikle deres allerede stærke employer brand.

Synliggørelse af ledelse og det sociale arbejdsmiljø kan skabes allerede i et af kandidaternes første møder med virksomheden i jobsammenhæng, fx via jobannoncen på jobsites, der ifølge undersøgelsen har fået 34 % af kandidaterne med interesse i sektoren i job.

Hent rapport

Læs også