Karriere

Altid i 360°’s symbiose med sit job

Hun har altid befundet sig lige dér, hvor magten har udspillet sig; dér hvor svært stof skulle gøres letforståeligt. Det var og er hendes drive. Hun har blandt andet været chef for TV Avisen, politisk reporter på Berlingske, vært på TV2 News og kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, og nu har hun kogt al sin viden og erfaring sammen i én bouillonterning i den nystartede virksomhed Hegelund & Mose.

”Jeg har ikke planlagt min karriere, men jeg vidste allerede, da jeg gik på Journalisthøjskolen, at jeg ville arbejde dér, hvor det handlede om magt, politik og indflydelse. Det har altid været mit drive,” siger 58-årige Susanne Hegelund og tilføjer, at det desuden altid har interesseret hende at gøre svært stof letforståeligt.

Lige præcis den cocktail har fulgt hende gennem hele karrieren, uanset stillingens karakter.

”Det er nok derfor, at jeg altid har været superglad for mine jobs – jeg har altid været i en 360°’s symbiose med det, jeg har lavet,” siger Susanne Hegelund, der tidligere i år startede virksomheden Hegelund & Mose sammen med den erfarne kommunikationsrådgiver, Peter Mose, som i øvrigt er Susanne Hegelunds mand.

De leverer ifølge Susanne Hegelund gennemslagskraft, resultater og indflydelse til kunderne, som typisk er virksomheder og organisationer, der ønsker at sætte en tydelig dagsorden – enten i medier eller på Christiansborg. Nøjagtig det samme, der har gennemsyret Hegelunds karriere.

Min hobby er mit arbejde

Lige præcis dét: At starte en virksomhed sammen med sin ægtefælle, er noget, som mange måske ville være skeptiske overfor, men for Susanne Hegelund og Peter Mose var det ikke et epokegørende skridt. I 2006 udgav de deres første bog sammen ”Håndbog for statsministre”, og allerede dér talte de om, at det kunne være sjovt at arbejde mere sammen. I 2011 fulgte de op med bogen ”Javel, hr. Minister”, og gennem samarbejdet med bøgerne bredte tanken sig om at brede konceptet ud.

”Det ville jo være unikt at gøre vores fælles interesse til et projekt, vi kunne leve af. Det vigtige i den slags er, at der er en jævnbyrdighed, og at man respekterer hinanden rent fagligt. Vi har hver især rigtig mange kilometer i benene i forhold til at arbejde dybt systematisk med at sætte dagsordener. Vi stoler 100 procent på, at den anden leverer topkvalitet, hver eneste gang. Det er helt afgørende,” siger Susanne Hegelund og fortsætter:

”Jeg har gjort min hobby til mit arbejde, hvilket jo er manges drøm. Det samspil jeg har arbejdet med som chef i mange år mellem ledelse, politik, medier og som forfatter, har jeg kogt sammen i én bouillonterning i et koncept, jeg kan stå på mål for selv.”

Livsbekræftende at være selvstændig

Startskuddet til den nye virksomhed Hegelund & Mose har været en tredje bog, nemlig ”Lobbyistens lommebog – Politikere under pres”, som redaktøren på Danske Kommuner, Tom Ekeroth i en anmeldelse har kaldt ”Øjeblikkets bedste politiske bog”. Han skriver blandt andet:

”Bogen er parrets tredje magtanalyse efter ”Håndbog for statsministre” og ”Javel, hr. Minister”. Og den er ligeså researchtung, som den er velskrevet og letlæst. Viden, omhyggelighed og skrivetalent er en stærk kombination.”

Med bogen er vi tilbage ved det emne, som Susanne Hegelund brænder for i sit forfatterskab:

”Magt og indflydelse; hvor vi peger på, at magten ligger et andet sted, end man tror – og så den letforståelige formidling, så vi forfattermæssigt ikke kun når eliten, der godt ved, hvordan klaveret spiller,” siger Susanne Hegelund, der grundlæggende finder det utroligt livsbekræftende at være startet som selvstændig med sine mange års erfaring.

Hun nyder at have sine egne dagsordner og teorier, som bliver sat i spil; at det er hende, der i overført betydning styrer motorcyklen og ikke sidder i sidevognen.