Alfa Laval Co­pen­ha­gen: Skal bruge 10 in­ge­ni­ø­rer – men findes de i Danmark?

Tidligere blev antallet af medarbejdere i afdelingen for Oil & Gas i Søborg fordoblet til 30 og nu skal der bruges yderligere 10 på grund af efterspørgsel fra især boreplatforme.

- Det er dejligt, at det går godt for os, men når vi nu skal bruge yderligere ti ingeniører, kan vi blive nødt til at kigge efter dem uden for landets grænser, fordi der mangler ingeniører i Danmark.

Vurderingen kommer fra Engineering Manager Palle Efland, som leder Alfa Laval Copenhagens afdeling for Oil & Gas – og afdelingen med hovedkontor i Søborg ved København leverer anlæg, som omdanner havvand til drikkevand på stedet – ligesom det også kan være nødvendigt at bruge drikkevand som procesvand.

Alfa Laval er førende på verdensplan, og især er der p.t. gang i opgaverne i Nordsøen, Brasilien, Kina og Korea. Ét af de store afsætningsområder er boreplatforme: Her leveres den nyeste teknologi inden for miljø og energioptimering til nybygninger og renoveringer.

Drikkevand er alfa og omega på en isoleret boreplatform: Uden friskt drikkevand er der risiko for, at mandskabet må evakueres og produktionen stoppes.

Fra Søborg til hele verden

Inden for det sidste par år er afdelingen fordoblet til 30 medarbejdere – og en supportgruppe i Indien er netop udvidet med 4 ingeniører!

Alfa Lavals ekspertise er bygget op over 40 år og flere end 15.000 enheder er i drift i off-shore-industrien, hvor kvaliteten, driftssikkerheden og miljøaspektet vægtes højt.

Alfa Laval

Afdelingen i Søborg har ansvaret for leverancer til hele verden i samarbejde med lokale salgskontorer, som opererer i flere end 100 lande.

Men det er ikke »kun« salg: - Vi arbejder tæt sammen med udviklingsafdelingen, som også ligger her i huset. Udvikling er vigtig for hele tiden at være konkurrencedygtige, understreger Palle Efland.

Tæt dialog med kunder i mange lande og kulturer

Selv om udgangspunktet er 3 modeller, så er hver leverance skræddersyet til kunden, og de nye medarbejdere, som bl.a. skal fungere som projektledere, kommer til at arbejde sammen med kunder i mange lande og mange kulturer, ligesom medarbejderstaben er meget international.

- Projekterne er typisk store og komplicerede. Projektlederne får ansvaret for teknik og økonomi, og kan i høj grad selv bestemme, hvordan de vil tilrettelægge det. Og der er stor mulighed for at udvikle og forbedre systemer og rutiner, siger Palle Efland.

Alfa Laval har en bred vifte af personaletilbud inklusiv eget fitnesscenter, og det er en uformel kultur med kort vej mellem ledelse og medarbejdere.

- Det er en meget rummelig arbejdsplads, hvor vi respekterer forskelligheden blandt folk, siger Palle Efland.

Danmark del af hele verden
Alfa Laval er et svensk firma med 130 års erfaring, 16.000 ansatte og aktiviteter i flere end 100 lande. Hovedkontoret ligger i Lund i Skåne. I Danmark er der adresser i Aalborg, Kolding, Nakskov, Ishøj og Søborg, hvor der både produceres, udvikles og sælges produkter og procestekniske løsninger baseret på nøgleteknologierne varmeveksling, separation og væskehåndtering, som er kernen i Alfa Lavals aktiviteter, og på flere områder har Danmark det globale ansvar.

Desuden er firmaet førende på forskellige industrielle processer som leveres fra mindre moduler til komplette fabrikker.

Alfa Lavals komponenter, systemer og service hjælper kunder med at optimere deres processer. De anvendes til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier, som fremstiller levnedsmidler og læskedrikke, kemikalier, medicinalvarer, stivelse, sukker og ethanol.

Løsningerne anvendes også på kraftværker, om bord på skibe, i maskinindustrien, i mineindustrien, til håndtering af spildevand samt til klima- og køleanlæg.

Årsomsætningen i koncernen er på knap 25 milliarder kroner, hvoraf cirka 3,7 milliarder er fra Danmark, hvor kunderne typisk findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.

ORCA er navnet på ét af anlæggene til at omdanne havvand til drikkevand - modellerne kan levere mellem 20 og 70 kubikmeter drikkevand om dagen.

Læs også