F. Engel K/S

Tekstilvirksomhed med stærke værdier

F. Engel - Since 1927

F. ENGEL er en familieejet tekstilvirksomhed med hovedsæde i Haderslev. Her udvikles, markedsføres og afsættes følgende tøjmærker: ENGEL Workwear, SUNWILL modetøj, IN-CA herrebukser og DEERHUNTER jagttøj.

Det startede med arbejdstøj
Virksomheden F. Engel startede hjemme ved spisebordet hos konfektionshandler F. Engel, da sønnen Carl J. Engel vendte hjem fra USA med et par overalls i det ukendte stof denim. Sønnen havde set, at alle bygningsarbejdere i USA brugte denim overalls og gik straks efter hjemkomsten i gang med at producere arbejdstøj i det stærke materiale.
I samarbejde med broderen Jacob som økonomiansvarlig og far Friedrich Engel som ejer, var en familievirksomhed født.

Dette blev starten på én af Danmarks første arbejdstøjsfabrikanter - ENGEL Workwear.

Stærke værdier som drivkraft
I 2017 fejrede F. Engel 90 år, og i dag er vi overbevist om, at vores eksistensberettigelse skyldes vores DNA og værdier: Vi har en stærk pionerånd, stolte familietraditioner, og et godt købmandskab. For os handler det ikke kun om produkterne, men også om at tilpasse forretningen og tage ansvar, så vi kan inspirere vores kunder, ansatte og samarbejdspartnere med innovative og bæredygtige løsninger.

"Som familie tager vi ansvar for miljøet og for hinanden.”

Langsigtet investering sikrer vækst
F. Engel har siden den spæde start udviklet sig til i dag at være en ledende leverandør af arbejdstøj med mærket ENGEL Workwear, uniformering og modetøjet SUNWILL og jagttøjsbrandet DEERHUNTER. Sidstnævnte blev i 2009 udnævnt til Kongelig Hofleverandør.

Hos F. Engel har vi en skarp arbejdsfordeling og et fælles mål om, at virksomheden også er markedsledende om 20 år. Derfor investerer vi langsigtet i udvikling, den nyeste teknologi, i medarbejdere og i arbejdsmiljø.

F. Engel har i gennemsnit 500 ansatte, inklusiv 2 fabrikker i Litauen og datterselskaber i Tyskland og Schweiz. Der er ca. 150 beskæftiget i udvikling, marketing, salg, lager og administrationen i Danmark, og forventes fortsat positiv udvikling.