Svendborg Kommune

Evaluering

Positiv kommentar

Gode kollegaer

Negativ kommentar

Dårlig leder sygedagpenge

Evaluering

Positiv kommentar

Søde beboere på botilbuddet,

Negativ kommentar

Øvre ledelse er ikke realistisk i forhold til opgaver der skal løses. På trods af nedsat tid, forventes der at der stadig udføres vanlige opgaver! Der er ikke støtte til medarbejdere der får særlige behov efter en arbejdsskade, afskedigelse bliver brugt som et våben.

Evaluering

Positiv kommentar

Lønnen kom til tiden.

Negativ kommentar

Ledelse på så lavt et niveau troede jeg ikke muligt. Et betændt arbejdsmiljø, hvor der bare ses til. Medarbejdere forsvinder pga mistrivsel og topstyring.

Evaluering

Positiv kommentar

Negativ kommentar

Dårlig ledelse og frustrerede medarbejdere kendetegner hjemmepleje vest.

Evaluering

Positiv kommentar

Har desværre intet godt at kunne sige udover at jeg fik løn for mit arbejde.

Negativ kommentar

Kommunen valgte at ansætte en leder, som forinden havde haft flere kortvarige lederstillinger bag sig. Det viste sig hurtigt, at kommunen havde ansat en leder, der hyldede princippet kæft, trit og retning, og kan du ikke lide lugten i bageriet så find et andet job. Vedkommende havde ingen erfaring med det område, vedkommende var blevet leder for. Der fulgte en periode med utryghed, afskedigelser, omrokeringer, manglende arbejdsglæde med afsmitning blandt de borgere, man var ansat til at støtte. Der skulle gå det meste af et år før tingene igen normaliseredes ved pågældende leders fratræden.

Evaluering

Positiv kommentar

Ok løn. Søde børn.

Negativ kommentar

Evaluering

Positiv kommentar

Der er desværre ikke meget godt at sige omring Ryttervej, andet end borgerene er fantastiske.

Negativ kommentar

Ledelsen er helt hen i vejret, de ser deres ansatte som modspiller frem for med spillere. Der er ikke plads til konstruktiv kritik eller undrende spørgsmål, hvis du gør dette bliver du talt og set ned på af ledelsen indtil du komme med din fratrædelse. De ansatte kæmper en hård kamp for borgernes rettigheder, men hverken ledelsen eller kommunen ser borgeren som indvid med sin egen personlighed. Tillgengæld ser de borgeren som et tal, der skal spares på, tiltrods for at det forringer deres livskvalitet og det gode liv mere end det er i forvejen. For dem skal borgen tilpasses til tallet.

Evaluering

Positiv kommentar

Der er ikke ret meget godt at sige. Bortset fra at lønnen kører planmæssigt.

Negativ kommentar

Svendborg Kommune er blevet djøffificeret. Hvilket betyder at man mange steder har "skudt " en djøffer ind i et unødvendigt ledelseslag, hvilket medfører at der skal spares på de varme hænder samt at man har en leder som leder for jobbet skyld, ikke fordi at vedkommende er fagligt velfungerende. Regeringen snakker så meget om at "Man skal værne om det grå guld". Forsøge at få ældre medarbejdere til at blive længere på arbejdsmarkedet. I Svendborg Kommune arbejder man på at køre de ældre medarbejdere i sænk, således at de kan erstattes af yngre medarbejdere, som dels er billigere, og dels ikke kender historien, hvorfor de er meget lettere at få til at rette ind under de djøffificerede budgetter. Kommunen fungere godt frem til kommunesammenlægningen, hvor flere administrative medarbejdere fik storhedsvanvid og lavede centerdannelse, hvilket udvandede fagligheden og erstattede varme hænde med kolde. Og der blev langt mellem udbyder og udfører af en given opgave. Jeg venter kun på min efterløn. Det er skammeligt som vi bliver behandlet.