Amnesty International - Telemarketing

Amnesty International, også kendt som Amnesty eller AI, er en international ngo. Organisationens erklærede mission er ”at dokumentere og handle for at forhindre alvorlige krænkelser af menneskerettighederne”.[1] Organisationen har ca. 7 millioner medlemmer i mere end 150 lande verden over (2015).

Amnesty International blev grundlagt i 1961 af den britiske advokat Peter Benenson, og har hovedsæde i London. Organisationen arbejder for at fremme de menneskerettigheder, som er nedfældet i FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder og de internationale menneskerettighedskonventioner og -standarder.

Amnesty arbejder med undersøgelse og dokumentation af menneskerettighedsovertrædelser. Organisationen arbejder på at skabe folkeligt pres på regeringer, politiske organer, firmaer og andre vigtige aktører, som forbryder sig mod menneskerettighederne. Amnesty har traditionelt særligt arbejdet på at få frigivet alle samvittighedsfanger (prisoners of conscience), sikre frie og retfærdige retssager for politiske fanger, afskaffe dødsstraf, tortur og anden grusom behandling af fanger, stoppe politiske drab og oplyse om menneskerettighedskrænkelser udført af regeringer eller oppositionsgrupper.

Organisationen har rådgivende status ved FNs økonomiske og sociale råd UNESCO, Europarådet, Organisationen af Amerikanske Stater samt Organisationen for Afrikansk Enhed.

I 1977 blev Amnesty hædret med Nobels fredspris for sit arbejde for at implementere menneskerettighederne verden over, især i henseende til samvittighedsfanger.[2]

Kilde: Wikipedia.org 17-08-2016