Fonden Ørting

Professionelle og omsorgsfulde tilbud til børn og unge med autisme

Fonden Ørting er et børne- og ungehjem med botilbud og specialundervisning til børn og unge med autisme. Vi har et socialpædagogisk opholdssted og en specialskole med undervisning på mellemtrin og udskoling samt STU og et udviklingsforløb med fokus på uddannelse og beskæftigelse.

Vi arbejder hver dag for skabe et trygt hjem og et individuelt tilrettelagt skole- og uddannelsestilbud til børn og unge med autisme. Vores kerneopgave er at lære de unge at udvikle strategier for, hvordan de kan takle deres udfordringer og leve et (voksen)liv med livskvalitet og meningsfyldt indhold, uddannelse og beskæftigelse.

Vi er specialister i socialpædagogisk arbejde med børn og unge med autisme. Vores udgangspunkt er det praksisnære arbejde på vores opholdssted, skole og STU. Samtidig er vi et hus for hele familien med et tæt og godt samarbejde med vores pårørende.

Vi er ca. 50 engagerede medarbejdere, der består af pædagoger, lærere og teknisk/administrativt personale. Vi er organiseret med en forstander/skoleleder og en viceforstander/administrativ leder samt en afdelingsleder for vores samlede botilbud. Den overordnede ledelse varetages af vores bestyrelse, som forstander refererer til.

Fonden Ørting er en selvejende institution, der er oprettet som fond i 2010 med hjemsted i Odder Kommune. I alt har vi tre afdelinger i og omkring Odder:

  • Fonden Ørting: Bilsbækvej
    Opholdssted for børn og unge i alderen 14 – 25 år
  • Fonden Ørting: Persievej
    Skole for dagelever i 5. – 11. klasse
    Skole for døgnelever i 7. – 11. klasse
    STU og udviklingsforløb
    Kurser og rådgivning
  • Fonden Ørting: Stenslund
    Botilbud for unge over 18 år med pædagogisk støtte