Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen IDA er en moderne interesseorganisation og fagforening for ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og it-professionelle.

IDAs medlemmer har nøglerne til at løse fremtidens udfordringer. Vi arbejder for at sikre de bedste rammer for at vores it-faglige, ingeniør- og naturvidenskabelige medlemmer kan sætte deres præg på samfundet.

Her finder du en arbejdsplads der:

  • Giver dig indflydelse på dine opgaver.
  • Sætter pris på både specialister og generalister, der skaber løsninger sammen.
  • Har højt til loftet og plads til forskellighed.
  • Har helt lavpraktiske mål for betjening af medlemmer og store drømme for at forbedre fremtiden.

IDAs mål er at forløse lige netop dit potentiale ved at sætte rammerne for dit arbejdsliv, så det passer bedst muligt til dig.

Vores fornemmeste mål er vores medlemmer

Mere end 300 ansatte i fire danske byer og på tværs af 17 afdelinger arbejder sammen om at styrke det fællesskab, hvor medlemmerne mødes. Vi sætter rammerne, så disse mennesker sammen kan øge deres kompetencer og udveksle tanker og viden, så de kan være til gavn for samfundet.

De senere år har været en rejse med høj medlemsvækst og øget medlemstilfredshed. Det er sket med en fokuseret indsats, og vi vil i de kommende år øge fokus på at sikre relevans i alle vores tilbud til IDAs medlemmer.

”Vi er sat i verden for at hjælpe og rådgive vores medlemmer og påvirke beslutningstagere i samfundet i en teknologisk retning. Derfor har vi videnpersoner, der fungerer som IDAs talsmænd på en lang række områder, der har betydning for udviklingen af fremtidens Danmark,” Lene Christensen, direktør Teknologi, Netværk og Kompetence.

En forening med et større formål

Vi går på arbejde for at skabe mere dynamik i arbejdslivet så endnu mere dansk ingeniørkunst, teknologi, IT-udvikling og naturvidenskab ser dagens lys – i Danmark og resten af verden.

IDAs vision og strategi er udformet efter FN’s verdensmål. Idéer og løsninger der kommer fra os, skal understøtte dem, der kan løse fremtidens udfordringer - lige fra klimaet til trængsel på vejene og behovet for flere højtuddannede indenfor STEM.

Det betyder, at nogle kolleger følger og påvirker den politiske dagsorden på landsplan, mens andre udvikler driftssikre it-løsninger side om side med forsikringsrådgiverne.

Det betyder også, at vi trækker på vores medlemmers viden, når vi klæder politikere, uddannelsesinstitutioner og partnere på til at skubbe deres områder i en mere teknologisk og innovativ retning.

Vi tror på, at det er blandt vores medlemmer, at vi finder den viden, som kan løse en lang række af nutidens og fremtidens udfordringer.