NEYE A/S

Neye A/S er en dansk kæde bestående af 44 butikker (2018) fordelt over hele Danmark samt en webshop.

NEYE er markedsleder inden for tasker, rygsække, kufferter og accessories og vi forhandler en lang række internationalt og nationalt anerkendte brands. Der er ca. 350 medarbejdere i kæden og NEYE vil være kendt for det største og bedste udvalg af tasker og accessories inden for fashion, fritid og rejs.

Kæden blev grundlagt af Johannes Neye, der i 1881 åbnede en såkaldt galanteributik på Vimmelskaftet 26 på Strøget i København. Butikken, der blot hed Johannes Neye, forhandlede gaveartikler, herunder håndarbejdsudstyr og lædervarer. I 1891 påbegyndte Neye egen produktion af lædervarer.

Da Johannes Neye døde i 1926 blev virksomheden overtaget af hans ældste søn, Knud Neye, der drev den til sin død i 1945. Knud Neyes enke, Agathe Neye, overtog derefter. Hun besluttede at lade butikkerne og hendes personlige formue indgå i en fond, Neye Fonden, for at sikre den fortsatte drift af virksomheden. NEYE er stadig i dag fondsejet og NEYE-Fonden giver sit overskud til sygdomsbekæmpende forskning, nærmere bestemt kræftforskning.

Butikkernes navn blev i 1981 ændret fra Johannes Neye til blot Neye. Vimmelskaftet/Klosterstræde dannede rammen om produktionen, og i dag huser Klosterstræde 1 virksomhedens administration.

Camilla Raffnsøe er nuværende CEO hos Neye (2018)

Kilde: Wikipedia.org 23-08-2018