Uopfordrede ansøgninger til små virksomheder

Du har hørt, at man skal sende uopfordrede ansøgninger, men problemet er, at alle jobsøgende sender uopfordrede ansøgninger til de samme virksomheder.

Store virksomheder får for eksempel flere tusind ansøgninger hvert år, og en stor del af dem er uopfordrede. HR-afdelingerne gør et stort arbejde for at behandle alle ansøgninger professionelt. Men det er nu en gang vanskeligt at give folk en individuel behandling, når der kommer så mange ansøgninger.

Samtidig er der en masse små virksomheder, som sjældent får uopfordrede ansøgninger. Jeg mødtes for nylig med en jobansøger, der havde søgt uopfordret hos en mindre virksomhed, og som var blevet inviteret til samtale, fordi virksomheden aldrig modtager uopfordrede ansøgning. Så min opfordring er at sende uopfordrede ansøgninger til alle de små virksomheder i Danmark.

Selvom store virksomheder er attraktive arbejdspladser , kan det være en god ide at se andre virksomheder, der er også er gode og spændende arbejdspladser, og som ikke får nær så mange ansøgninger. Derudover findes en masse småvirksomheder, som ingen har hørt om. Løn og arbejdsforhold er som regel lidt bedre i de store virksomheder, men til gengæld er det nemmere at få indflydelse og varierede arbejdsopgaver i en lille virksomhed.

Når du skriver til en lille virksomhed, går din ansøgning som regel direkte til direktøren, så du kan være sikker på, at din ansøgning bliver læst af den rigtige. Problemet med de små virksomheder kan så være, at de er lidt vanskeligere at finde, men her er søgemaskinerne et uvurderligt værktøj.

Held og lykke med jobsøgningen!

Venlig hilsen Kaare Danielsen