Guide til videointerview

Tillykke! Du er landet på denne side, fordi du er udvalgt til at blive en af de typisk 3-5 personer, jeg inviterer til videointerview.

Eftersom videointerviews er et nyt værktøj for mange, kan du her læse svar på nogle af de spørgsmål, du måske sidder med. Jeg glæder mig til at se dig - og husk: Bare vær dig selv i videoerne.

Hvorfor mig?

Fordi jeg gerne vil lære dig lidt bedre at kende og have svar på nogle specifikke spørgsmål i forhold til netop denne stilling. Dine kompetencer stemmer godt overens med det, jobbet kræver, og det vil jeg gerne høre og se lidt mere om og med dig.

Videoerne er et supplement til din ansøgning og dit CV, hvor du med dine egne ord kan svare på nogle spørgsmål, jeg har fået i forbindelse med din ansøgning og dit CV.

Hvorfor videointerview?

Videointerviewet viser jeg til den ansættende leder/ansættelsesudvalget. Det er derfor et supplement til din ansøgning og dit CV, hvor vi i endnu højere grad kan danne os et indtryk af, hvem du er.

Det er fleksibelt, praktisk og let, for du kan optage dine videosvar uden du behøver at bede om fri, hvis du allerede er i job.

Desuden har du mulighed for at besvare med de bedste forudsætninger - du er ikke under pres, som en samtale ofte føles som, du kan optage dine svar, når det passer dig bedst, og du kan rette dig selv ved at optage en ny video. Jeg kan helt enkelt få et bedre billede af hele det menneske, du er.

Hvem viser du videoen til?

Dine videosvar er strengt fortrolige. Dine videoer bliver kun vist til ansættende leder/ansættelsesudvalget i den virksomhed, du søger job, udover mig. Virksomheden bruger videoen til at danne sig et endnu bedre indtryk af, hvem du er.

Er det 'live'/direkte sending?

Nej, det er ikke live. Du kan gå ind og ud af systemet, så ofte du vil, og du kan selv optage dine svar, når det passer dig bedst.

Du kan optage dine svar i adskillige omgange og tage dine svar om, så mange gange du vil. Men du SKAL selvfølgelig ikke. Sidder den i skabet i første optagelse, eller har du ikke tid til at optage en ny, indsender du bare den, du har. Husk dog at indsende den. Jeg kan først se dine videoer, når du har trykket på "Send"-knappen.

Jeg vil gerne modtage dine videosvar inden for en bestemt frist, og den ser du i mailen med linket til dine videospørgsmål.

Hvad skal jeg sige?

Jeg stiller dig et spørgsmål, som du skal svare på. Og det er sådan set nok. Du behøver ikke finde på noget ekstra eller spille skuespil.

Hvad skal jeg bruge?

Du skal have en internetforbindelse og en computer med et webcam eller en tablet/smart phone.

Du ser dine spørgsmål i en video. Dem kan du se flere gange, hvis du har lyst. Derefter skal du filme dig selv, mens du svarer. Du kan gennemse dine videosvar og optage nye, hvis du vil. Når du synes, dine svar er gode, kan du indsende/uploade dine videoer. Intet er 'live'.

Du kan optage dine svar præcis, når det passer dig. Jeg har nogle få Tekniske tips og Sådan optager du den bedste video-guide.

Hvor skal jeg optage?

Du kan optage indendørs eller udendørs, i stuen, i køkkenet - det er såmænd op til dig, hvad du foretrækker. Men der er et par praktiske ting, du med fordel kan tænke på:

 • Vælg et tidspunkt, hvor du kan være uforstyrret, mens du filmer
 • Tjek, så ikke baggrundsstøj, dårlig akustik eller blæst gør, at jeg ikke kan høre dit svar
 • Sæt kameraet, så du er i øjenhøjde med det - og prøv at få din overkrop med
 • Du behøver ikke optage alle svar på en gang
 • Du behøver ikke optage samme sted hver gang - det må gerne være forskellige steder.

Vi har nogle få tips til lys, lyd og din egen teknik. Dem kan du se under Tekniske tips og Sådan optager du den bedste video-guide.

Hvordan gør jeg?

Sådan foregår videointerviews:

 1. Gå ind på linket, du har fået i en mail og log på. Det er din personlige interviewside.
 2. Her ligger nogle videoer klar til dig. Gennemse dine spørgsmål. Det kan du gøre så mange gange du vil, og du kan gå ud og komme tilbage.
 3. Optag dine svar. Det kan gøre et ad gangen eller alle på en gang. Du vælger selv, og du kan optage og gennemse dine egne svar, så mange gange du vil, før du bestemmer dig. Se Tekniske tips og Sådan optager du den bedste video-guide.
 4. Indsend/upload dine svar ved at trykke på "Send". I maillinket står, inden hvilken dato jeg gerne vil modtage dine svar.

Sådan leverer du bedst på video

 • Vælg et tidspunkt, hvor du kan være uforstyrret, mens du filmer.
 • Hav øjenkontakt. Se ind i kameraet, og lad som om du taler til en person.
 • Sæt dig eller stå op. Undgå fx at ligge i sofaen.
 • Svar på de stillede spørgsmål velovervejet og fyldestgørende. 1-2 minutter er tilstrækkeligt per svarvideo. Inden du filmer, kan du eventuelt sige dine svar højt samtidig med, at du tager tiden.
 • Undgå at læse op fra et stykke papir. Men det kan være en god idé at kort strukturere din tanker, før du går i gang med at optage dit svar.
 • Du behøver ikke at have noget bestemt tøj på eller sætte dit hår på en bestemt måde. Tænk på, hvordan du ville se ud på en almindelig dag og klæd dig på efter det. Jeg har set videoer med folk med både trænings-, arbejds- og kontortøj. Vi vil gerne have et helt indtryk af dig, så tag noget tøj på, der givet et repræsentativt billede af dig.
 • Vær dig selv.
 • Film en kort prøvevideo, hvor du tjekker at kamera og mikrofon virker samt at baggrunden ikke stjæler opmærksomhed fra dit budskab.

Tekniske tips

Der er et par praktisk ting, du med fordel kan tænke på:

 • Tjek så ikke baggrundsstøj, dårlig akustik eller blæst gør det svært at høre dit svar
 • Indstil kameraet i øjenhøjde. Kan du få din overkrop og lidt af din gestikulering med i billedet, så det ikke kun er dit ansigt? Husk også, at hvis du lægger din tablet på bordet og taler 'ned' i den, ser jeg mest din hage og dine næsebor.
 • Kig på baggrunden, der hvor du filmer - er der noget forstyrrende eller for personligt med i billedet?
 • Brug Chrome eller Firefox som browser. Explorer understøtter ikke vores program.

FAQ

Hvor lange skal svarene være?
1-2 minutter per svar er som regel fyldestgørende.
Hvordan skal jeg se ud?
Som du normalt ser ud eller ville gøre det til en jobsamtale.
Hvornår skal jeg gøre det?
Når det passer dig, og du kan være uforstyrret, mens du optager. Mange gør det om morgenen inden arbejde, om eftermiddagen eller om aftenen, efter børnene er puttet.
Er det direkte/live?
Nej, det er ikke live. Du kan derfor se dine spørgsmål flere gange, og du kan optage dine svar, gennemse dem og optage nye, til du er selv er tilfreds. Vi kan først se dine svar, når du har indsendt dem med "Svar"-knappen.
Hvad skal jeg bruge?
Du skal være på internettet for at kunne se dine spørgsmål og optage dine svar. Til at optage dig selv skal du bruge en computer med webcam eller en smart phone/tablet.
Skal jeg filme alle svar på en gang?
Nej, det behøver du ikke. Du kan filme dine svar over flere omgange eller på forskellige tidspunkter, når du har tid.
Hvordan indsender jeg mine svar?
Du skal trykke på "Svar"-knappen, for at indsende dine svar. Jeg kan ikke se dem før. Du kan ikke eftersende en video, så tjek dine videoer igennem og sikr dig, at du siger det, du vil, før du sender mig dine svar.
Hvor lang tid tager det?
Du får typisk en velkomstvideo og 3-5 spørgsmål. Du behøver ikke at svare mere end 1-2 minutter per spørgsmål, men hvis du vil prøvefilme dig selv og tjekke videoen igennem samt forberede dig lidt, tager det måske en halv til en hel time, afhængig af dig selv. Jeg forventer ikke en professionel produktion - jeg vil bare gerne 'møde' dig i lyd og billeder som et supplement til din ansøgning og dit CV. Så du skal bare være dig selv.
Hvordan ved jeg, at I har modtaget mine videoer?
Der vil komme en bekræftelse på skærmen, når du har trykket "Send".
Hvad sker der med mine videoer bagefter?
Uploadede filer, som dine videoer, slettes 12 måneder efter afslutningen af rekrutteringsprocessen.
Hvem ser mine videoer?
Den ansættende leder/ansættelsesudvalget i virksomheden, du søger job hos, får adgang til at se dine videoer udover mig selv. Dine videoer er strengt fortroligt, på lige fod med alt andet af dit ansøgningsmateriale.
Kan jeg eftersende en video?
Nej.