Jobsøgning

Mit bedste afslag no­gen­sin­de

Hjertevarmen lyste ud gennem ordene i det afslag, som er Mai-Britt Kruse Bonde-Sterups bedste nogensinde. På trods af at omkring 500 andre fik lignende afslag på deres ansøgning, følte hun sig som et menneske – og ikke bare et nummer i rækken, der pligtskyldigt skulle have et upersonligt afslag.

”Det her er uden tvivl mit bedste afslag på et job,” siger 43-årige Mai-Britt Kruse Bonde-Sterup, der har været ledig siden marts 2015.

Hun er ikke ubekendt med korte afslag a la ”Desværre må vi meddele, at du ikke har fået jobbet”, og derfor blev hun overrasket, da hendes mand i slutningen af 2015 kom ind med en pakke til hende fra kursus- og rådgivningsvirksomheden Integro. Ud over en æske med chokolade indeholdt pakken et brev med et afslag på et job, som Mai-Britt Kruse Bonde-Sterup gerne ville have haft. Der stod blandt andet:

”Selv om vi allerhelst ville have inviteret dig indenfor – mødt dig i døren mandag morgen på vej ind i lokalerne, så må vi med hånden på hjertet sige, at du desværre ikke er med i næste runde. Og nej – det er ikke fordi, du ikke har gjort det godt nok. Blot fordi, at vi måtte vælge.”

Hjertevarme bag ordene

”Jeg ved godt, at 449 andre fik samme afslag, men det er tydeligt, at der er noget hjertevarme bag ordene, og det er der normalt langt imellem i både afslag og jobopslag,” siger Mai-Britt Kruse Bonde-Sterup, der mener, at de typiske afslag bærer præg af at være skrevet hurtigt og med automatpiloten sat til.

Afslaget fra Integro faldt ifølge hende i god tråd med jobopslaget, som blandt andet fortalte om, at man kunne få ”verdens bedste kollegaer” – noget som straks ramte Mai-Britt Kruse Bonde-Sterup – fordi hun gerne vil arbejde et sted, hvor man bakker hinanden op, og hvor folk er glade for deres job. Hun har skrevet tak til Integro for det fine svar – og at det ikke er sidste gang, de hører fra hende – for netop deres form for afslag har vakt hendes interesse yderligere for at komme til at arbejde i præcis den virksomhed.

Afslaget kan være en slags markedsføring

Helt spontant tog hun et billede af æsken med chokoladen og afslaget og delte det på LinkedIn, hvor omkring 2.000 har ”liked” det og endnu flere har set det.

Langt de fleste kommentarer, hun har fået, er positive, men enkelte har ytret sig om, at hun jo reelt ikke har fået svar på, hvorfor lige præcis hun ikke fik jobbet – og at der også er tale om god markedsføring fra virksomhedens side.

”Jeg er slet ikke uenig i, at det er god markedsføring, for som nævnt er jeg nu endnu mere interesseret i at arbejde for dem, men er der noget galt i det? Når jeg får et standardafslag, har jeg ingen fornemmelse af de mennesker, der sidder bagved – eller når man blot får at vide, at hvis man ikke hører noget, så har man ikke fået jobbet. Det er efter min mening arrogant. Her får jeg indblik i, at de værdsætter andre mennesker, og jeg har det fint med, at virksomheden har en helt bevidst strategi omkring det her, for det sender et klart og tydeligt signal,” siger Mai-Britt Kruse Bonde-Sterup.

Hun er, som hun siger, en relationsstærk generalist med et åbent og nytænkende sind og har senest arbejdet i næsten ni år som udviklingskonsulent ved KFUM’s Sociale Arbejde – en landsdækkende NGO. Tidligere har Mai-Britt Kruse Bonde-Sterup arbejdet som specialkonsulent i Kolding Kommune og som projektkoordinator i Socialt Udviklingscenter – og hun er med egne ord åben over for mange forskellige typer af jobs. Det vigtigste for hende er, at hun kommer ind i et rum, hvor der bliver lyttet til hendes idéer, og hvor hun har en høj grad af selvstændighed. Hun fortsætter sin jobsøgning, både den traditionelle og via sit netværk, og ser frem til gode afslag – og ét enkelt svar, der fører til det næste job.

Læs også