Træn jobsamtalen på forhånd

En vellykket jobsamtale kan være det sidste skridt, inden du får tilbudt drømmejobbet. Derfor kan det være en god idé at træne på forhånd.

Download jobsamtale-app

Hent vores gratis app til at træne jobsamtalen til både iPhone/iPad og Android.

App Store Google Play

Så let er det

  1. Download appen 'Jobindex Jobsamtalen' og følg anvisningerne med brugeroprettelse – du kan ikke bruge dit Jobindex-login.
  2. Svar på spørgsmålene i den rækkefølge, de kommer.
  3. Lyt til dit svar, send svaret til dig selv/en ven eller træn svaret igen.

Mere om jobsamtale-appen

At gå til samtale er altid en præstation, og derfor er det godt at være forberedt. Hvis samtalen foregår online via fx Zoom, Skype eller Teams, er der desuden en skærm mellem dig og den, du gerne vil imponere. I den situation føler mange, at det kan være endnu sværere at brænde igennem.

Når du har indtalt et svar, kan du høre det igennem for at vurdere din præstation – nåede du igennem alt, du ville sige eller gik klappen ned? Svarede du fyldestgørende på spørgsmålet, vrøvlede du eller holdt du for lange pauser? Lyt til dig selv og vurdér, om du skal træne lidt mere. Du kan også sende optagelsen til dig selv eller til en ven, som kan komme med feedback til dig.

Hver gang du træner et svar, overskrives det foregående.

Der er totalt cirka 40 spørgsmål inddelt i kategorierne introduktion, motivation, faglige kompetencer, personlige kompetencer og afslutning, og du har 60-90 sekunder til at svare. Der er pause mellem hvert spørgsmål. Du får ikke stillet alle spørgsmål hver gang. App’en randomiserer spørgsmål i visse kategorier.

Hvis du kører en hel træning igennem og svarer på alle spørgsmål, tager det cirka 15-20 minutter. Du kan hoppe ud, når du ikke vil længere. Næste gang du vil træne, vil du i visse kategorier blive præsenteret for nye spørgsmål, mens du i andre kan få de samme. Målet er, at du føler dig så sikker så mulig, fordi du har trænet på at svare på forskellige af de mest gængse jobsamtalespørgsmål.

Ønsker du at gemme dine svar, skal du maile dem til dig selv. De kommer i MP3 og kan afspilles direkte fra ikonet i mailen. Hver gang du træner et svar, overskriver du det foregående. Studymind, som er ansvarlig for app’en, gemmer ikke dine data eller svar. Når du har lukket app’en ned, forsvinder dine svar.
Hvis du har et par VR-briller, kan du fordybe din oplevelse af at træne jobsamtalen ved, at du træder ind i et virtuelt rum og i en 360 graders simulering gennemfører en samtale mellem dig og to avatars. For dig, der er tech freak, kan det være sjovt at prøve. For dig, der lider af angst, kan det hjælpe hjernen til de kognitive reaktioner, som kan hjælpe dig med at tackle din nervøsitet. Hvis du skal prøve VR-oplevelsen, vælger du ’Med VR-briller’.

Du skal have en iPhone 6, Samsung S6 eller nyere for at kunne bruge app’en.

Hvis du har brug for hjælp eller vil se mere om, hvordan dine data bliver lagret, så kontakt folkene bag app’en her.