Team Rynkeby Fonden

Team Rynkeby Fonden er et europæisk Public Social Responsibility-project, der kombinere motion og fællesskab med fundraising til fordel for børn med kritiske sygdomme. Team Rynkebys hovedaktivitet er træning til og gennemførelse af den årlige cykeltur til Paris, hvor der sælges sponsorater på cykeltøjet. Gennem året udfører Team Rynkeby en række andre fundraising-aktiviteter og events.

Team Rynkeby blev stiftet i 2002, da 11 motionscykelryttere med tilknytning til den danske juiceproducent Rynkeby Foods A/S besluttede sig for, at cykle til Paris for at se afslutningen på Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre virksomheder bakkede også op. Faktisk var deltagerne på historiens allerførste Team Rynkeby-hold så gode til at skaffe sponsorater, at der var 38.000 DKK i overskud, da holdet returnerede til Danmark en god uge senere. Pengene donerede de til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital, og en tradition var født.

I dag består Team Rynkeby af næsten 3.000 motionscykelryttere og hjælpere fordelt på over 64 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne, Island, Tyskland, Schweiz og Belgien samt et Europa-hold. Igennem det meste af et år skal deltagerne træne, så de er i stand til at cykle de godt 1.200 km til Paris. Ydermere forpligter de sig til at gøre en indsats for at rejse penge til børn med kritiske sygdomme. Deltagerne betaler selv alle omkostninger til cykel, tøj og overnatning samt bidrager med mellem 200 og 400 timers indsats. Cykelturen til Paris afvikles normalt i uge 27 eller 28.

Projektet drives i dag af Team Rynkeby Fonden og fortsat med stor opbakning fra Rynkeby Foods/Eckes-Granini og en række virksomheder. Årligt bliver der samlet mere end 70 mio. DKK ind til børn med kritiske sygdomme.