Terma A/S

Evaluering

Positiv kommentar

Gode kolleger, munter tone, frit til at gøre som man har (teknisk) lyst til inden for rammerne af projektet, meningsfyldt arbejde

Negativ kommentar

ALT for mange UNØDIGE processer. Det er klart at man inden for nogle områder af space og defence skal have processer, men at presse dette ned over ALT i stedet for at fokusere det på de få områder hvor det rent faktisk betyder noget ødelægger al kreativitet for ingeniørerne på arbejdet og dræber arbejdsglæden. Derudover er styringen af disse processer vha. IFS fuldstændigt hul i hovedet og giver udelukkende bøvl og utilfredse medarbejdere. IT-sikkerheden er baseret på regler der måske var meningsfuldte i 90'erne, men som i dag ikke giver nogen som helst mening. Det er f.eks. fuldstændigt umuligt at installere de værktøjer enhver udvikler i dag ser som uundværlig, uden en IT process der i bedste fald tager et par måneder men som regel ikke bliver godkendt.

Evaluering

Positiv kommentar

Fantastiske medarbejdere, god og munter tone, stor faglighed og godt samarbejde.

Negativ kommentar

En stor del af ledelsen sidder i Lystrup, det fungere bare ikke så godt.

Evaluering

Positiv kommentar

Der er en god og behagelig kultur mellem kolleger og gode muligheder for at strukturere sin egen hverdag.

Negativ kommentar

Der er mange niveauer til topledelsen, så man ikke aner hvad der egentlig foregår og hvad retningen er. Da ledelsen ikke tager sig af hvad der egentlig foregår, forsøger de mange gode folk selv at opbygge noget, men ledelses beslutninger kommer som en tyv om natten og ødelægger indsatsen.

Evaluering

Positiv kommentar

Spændende arbejdsområder, god dialog mellem medarbejdere.

Negativ kommentar

Meget mangelfuld kommunikation fra topledelsen, de forsøger at pushe en gammeldags ledelsesstil ned over virksomheden, mangel på beslutningskraft og mange essentielle snitflader og ansvar mellem områder sejler. HR-politikken er defineret i 90'erne og er ikke fulgt med tiden.

Evaluering

Positiv kommentar

Meget spændende kunder og domæner. Mulighed for at arbejde med productdevelopment i ganske særlige nicher. Gode og meget vidende kollegaer

Negativ kommentar

De seneste år er kvaliteten af ledelsens kommunikation faldet drastisk. Et stigende fokus på kortsigtede men utydelige KPI'er har - kombineret med nye ledere unden reel interesse for andre mennesker, Termas kultur eller domæner - skadet sammenhængskraften og resulterer i politiske magtspil og dårlig stemning. En flyvsk indføring af agile processer med afsæt i silotænkning har ydeligere reduceret evnen til at arbejde sammen i projekter. Medarbejdere vurderes årligt via et creepy anonymt feedback system. Det p.t. er svært at se hvor Terma er på vej hen.

Evaluering

Positiv kommentar

Område med potentiale

Negativ kommentar

Kommunikationssvag og meget fjern ledelse. Ingen dialog. Tvunget scrum også hvor det ikke giver mening. Organisation og stillingsbeskrivelser er i konflikt.

Evaluering

Positiv kommentar

Utroligt spændende domæne med mange tekniske udfordringer i en kategori der nok ikke ses ret mange andre steder i Danmark end i dette firma. Mange dygtige kolleger i en videnstung virksomhed.

Negativ kommentar

Flere dårlige mellemledere med for ringe indsigt i domænet. De mener at process er vigtigere end indhold og dialog med sine medarbejdere. En nærmest sekterisk og nyreligiøs indføring af agile processer uden først at sætte sig ind i reelt behov og konsekvens af valget. Mange ældre medarbejdere har været stressramt, meget trist når firmaet ikke er sit ansvar bevidst. HR er konfliktsky og ensidigt på ledelsens side. Efteruddannelse er generelt mangelfuld, lille budget til kurser.

Evaluering

Positiv kommentar

Super spændende arbejdsområder. i hvert fald hvor jeg var ansat var den lokale ledelse helt igennem god og opmærksom på de ansatte. Vi fulgte principper fra SCRUM mv, men kun hvor det gav mening - generelt en meget pragmatisk tilgang til tingene. Hjemmearbejde var accepteret og bredt anvendt

Negativ kommentar

Ledelsen ud over den lokale var meget langt væk. Man forsøgte sig med årlig innovation day, men der bliver generelt ikke fulgt op på gode ideer. Kommunikationen er ret ringe - det var ikke unormalt at få at vide om større ændringer få dage før det trådte i kræft.

Evaluering

Positiv kommentar

Spændende fagområde

Negativ kommentar

Top ledelse presser ting igennem som gør at ansatte bliver presset unødigt og dermed mister arbejdsglæde. Ledelses stil er gammeldags og bærer præg af afstraffelses kultur i modsætning til gulerod princip. Teknologi og værktøjer er bemærkelsesværdige gammeldags når man tænker på hvilke produkter virksomheden producerer. Der findes ingen karriere planer for den almindelige ansatte.