DBI Plastics A/S

Evaluering

Positiv kommentar

Negativ kommentar

Arbejdspladsens omstrukturering har resolteret i at snart halvdelen af personalet enten er fyret eller har forladt stedet selv. Folk i mellemleder funktioner forlader også stedet, måske fordi ledelsen bevidst undgår at oplyse om deres hensigt med deres planer for fremtiden. Der er dog en dsl der pejer i retning af at ledelsen ønsker at flytte alt produktion til deres Polske fabrik. Vi ansatte får intet at vide og det sætter bestemt også en dæmper på motivationen for at yde en ekstra tørn på gulvet. Vi ved jo ikke om vi har et job i morgen og derfor søger de fleste af os væk.

Evaluering

Positiv kommentar

Man kan altid gøre en stor forskel.

Negativ kommentar

DBI Plastics skærer ned og er på til Polen.

Evaluering

Positiv kommentar

DBI er en stor familie med et stærkt sammenhold, og med et godt humør på både gulvet og kontoret.

Negativ kommentar

Den øverste ledelse har mange gode ideer og drømme om hvad virksomheden skal kunne og hvor den skal flyttes hen. Desværre lykkes ledelsen aldrig at flytte organisationen derhen. Der mangler kompentancer på nøglepositionerne og Rolle & Ansvar fordeling, og dertilhørende konsekvenser hvis der ikke bliver performet.

Evaluering

Positiv kommentar

Der hersker en udbredt holdånd - Oneteam-tankegang. En arbejdsplads hvor der er plads til at have, og ytre sine meninger. En arbejdsplads hvor der er plads til individerne.

Negativ kommentar

Evaluering

Positiv kommentar

Ekstrem høj hjælpsomhed og villighed. En ledelse der virkelig prøver at skabe en god kultur.

Negativ kommentar

Man over sig på medarbejderniveau i at planlægge mere end få dage frem.

Evaluering

Positiv kommentar

Stor tålmodighed med syge medarbejdere

Negativ kommentar

Stor tålmodighed med syge medarbejdere, ingen vikarer til kolleger (produktion) Ansætter uegnede i produktionen Ingen kontrol af medarbejdere der tror det er en badeferie, og dem er der en del af mens andre knokler (produktion) Kolleger der selv synes de er ledere (produktion) Ingen forståelse for når man siger man ikke kan nå det, så KAN man ikke nå det (produktion) Meget bagatel-og intetsigende kritik (produktion) Stressende arbejde (produktion) "Ros" i stedet for løn (produktion) Meget lav løn i forhold til hvad man skal holde styr på og organisere fordi der spares på holdledere (produktion) Ingen kontrol med når medarbejdere er sat til at hjælpe i produktionen, om de rent faktisk gør det, eller det kun er på "papiret" man har hjælp Intet sammenhold fagligt i produktionen, og det udnytter ledelsen En masse brok uden handling (produktion)