Relationelt stærk leder til rehabiliteringsenhed

Leder med sundhedsfaglig baggrund søges til et stabilt og kompetent tværfagligt team med fokus på rehabilitering og sundhedsfremme i Sundhedsenheden Vejlby-Risskov.

Stillingsbeskrivelse

Vil du være med til at præge udviklingen i Sundhed og Omsorgs Sundhedsenheder, hvor vi tværfagligt understøtter borgernes behov, så de kan leve et godt liv uden behov for vores hjælp? Drømmer du om at bruge din sundhedsfaglighed og ledelsesfaglighed til at få andre til at lykkes? Og motiveres du af at tænke sundhed ind i et perspektiv, der giver mening for den enkelte borger? Så kan du være den leder, vi søger til Sundhedsenheden Vejlby-Risskov.

Om lederfunktionen

Du bliver leder for et stabilt og fagligt kompetent team på ca. 36 medarbejdere bestående af sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, SOSU-hjælpere, SOSU-assistenter, medhjælpere, kliniske vejledere og -underviser. Teamet består foruden et tværfagligt dagvagtsteam, som dækker Vejlby-Risskov geografien, også af et aftenvagtsteam på 14 SOSU-medarbejdere, som dækker i aftenvagten hele Sundhed og Forebyggelse, Distrikt Nord.

Sundhedsenheden arbejder med de korterevarende borgerforløb med afsæt i den tværfaglige og rehabiliterende tilgang. Forløbet med borger er målrettet udredning, udvikling, træning og rehabilitering med henblik på at understøtte borgerne i at blive selvhjulpne igen eller i at kunne klare sig med mindst mulig støtte fra Sundhed og Omsorg. Vi lægger desuden vægt på relationer og samarbejde med omgivelserne og civilsamfundet, så den enkelte borger kan understøttes i at fortsætte det gode liv efter forløbet med os.

Det vil sige, at vi tager afsæt i:

  • Sygepleje (SUL §138) – herunder også overdraget sygepleje
  • Pleje og praktisk hjælp (SEL §83/83a, Ældreloven §9)
  • Genoptræning (SEL §86.1, Ældreloven § 9)
  • Genoptræning efter SUL §140
  • Forebyggelse og sundhedsfremme i tæt samarbejde med civilsamfundet

Og som noget nyt fra og med 1. juli 2025 vil enheden også arbejde med forløb efter den nye ældrelov. Ældreloven er ny for alle – borgere, pårørende, medarbejdere etc. Det vil derfor være en væsentlig del af ledelsesopgaven at arbejde med implementering af den nye lovgivning, både i egen enhed og som en del af den samlede ledergruppe i Sundhed og Forebyggelse, så det sikres, at ældreloven og de nye forløb kommer godt fra start.

Du skal som leder holde fokus på den videre udvikling af enheden samt understøtte både den faglige udvikling og den tværfaglige rehabiliterende indsats. Samtidig er din opgave at motivere, inspirere og understøtte medarbejderne i deres fælles opgaveløsning og trivsel.

Som leder af sundhedsenheden arbejder du aktivt med at implementere Sundhed og Omsorgs strategi – de fem ledetråde – på en måde, så det gør en forskel for både borgerne, deres familier og venner samt medarbejderne. I den forbindelse bliver systematisk kompetenceudvikling af medarbejdernes personlige, faglige og relationelle kompetencer en vigtig opgave.

Som leder af sundhedsenheden er du garant for en høj grad af kvalitet og borgersikkerhed gennem systematisk arbejde med kvalitetsforbedringer. Ressourcestyring er ligeledes vigtige opgaver i stillingen. Derfor er det en fordel med kendskab til vagtplanlægning, arbejdstidsaftaler, overenskomster og økonomi.

Du er ikke alene, da du bliver leder i Sundhed og Forebyggelse, hvor du indgår i et tæt samarbejde med din driftschef og de øvrige ledere både i distriktet og på tværs af afdelingen. I forbindelse med din ansættelse vil du både få en mentor og et grundigt introduktionsforløb.

Om Sundhedsenheden Vejlby/Risskov

Når medarbejderne i sundhedsenheden Vejlby-Risskov beskriver sig selv, sætter de følgende ord på:

  • Et team med tæt fagligt samarbejde og respekt for hinanden og hinandens faglighed.
  • Et sammentømret hold med plads til både alvor og humor.
  • Et godt team at være ny i, da man altid kan få hjælp og stille spørgsmål.
  • Et team med et godt arbejdsmiljø, hvor det er rart og trygt at være.

Den tidligere leder sætter yderligere ord på enheden som:

  • Et team med høj medarbejdertilknytning/fastholdelse og høj trivsel.
  • Et fagligt dygtigt og ambitiøst team, som vil udvikling og nye, spændende udfordringer.
  • Et team med høj psykologisk tryghed, hvor vi tør tale om det, der er svært, og finde løsningerne sammen.
  • Et team, som er vant til at se og bruge deres leder, og som gerne vil ledes.

Foruden ledelsen af et tværfagligt team bestående af sosu-hjælpere, sosu-assistenter, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, bliver du også leder for uddannelsesopgaven på bachelorniveau i distrikt Nord. Det betyder helt konkret, at du bliver leder for to kliniske vejledere og en klinisk underviser, og at du indgår i et samarbejde med lederrepræsentanter fra Pleje & Rehabilitering og Ældre & Omsorg, som har fokus på at ensrette vilkår og sikre høj kvalitet og læring i vores praktikforløb for bachelorstuderende.

Kandidatens profil

Vi lægger vægt på, at du:

  • har en stærk sundhedsfaglig profil - har ledererfaring - gerne suppleret med en lederuddannelse
  • har god organisationsforståelse og har blik for helheder og sammenhængskraft
  • har øje for drift og styrer ressourcer og økonomi med sikker hånd
  • reflekterer over egen praksis og skaber refleksion hos medarbejdere og kolleger
  • arbejder aktivt på at skabe og fastholde et godt arbejdsmiljø, både fysisk og psykisk – både for dine medarbejdere og dig selv
  • praktiserer nærvær og kan skabe gode relationer og følgeskab
  • er stærk i faglig og tværfaglig ledelse med fokus på borgersikkerhed og forbedringstiltag
  • kan stå i dilemmaer, prioritere og træffe de svære beslutninger, når dette er nødvendigt
  • bevarer overblikket i en travl hverdag og er skarp på hvad der kræver beslutning og hvad der kræver proces
  • evner at række hånden ud til andre, når de har brug for det og kan selv bede om hjælp, når det er nødvendigt
  • Understøtte vores fælles ledelsesudvikling og opgaver på tværs i organisationen

Om stillingen

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen ønskes tiltrådt den 1. oktober 2025

  • Lønnen udgør minimum kr. 608.199 årligt ekskl. pension, hvis du har en faglig baggrund som sygeplejerske, ergo- eller fysioterapeut.

Lønnen ydes i henhold til forhåndsaftale indgået mellem Sundhed og Omsorg, Dansk Sygeplejeråd-Lederforeningen, Ergoterapeutforeningen, Danske Fysioterapeuter og FOA, samt efter konkret forhandling og aftale med den forhandlings- og aftaleberettigede faglige organisation.

  • Øvrige løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til én af de 3 kommunale lederoverenskomster indenfor Ældreområdet – enten ”Overenskomst for ledere i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv.”, ”Overenskomst for ledende ergoterapeuter, fysioterapeuter og jordemødre” eller ”Overenskomst for ledere og mellemledere på ældre- og sundhedsområdet mv.” afhængig af ansøgerens uddannelsesmæssige baggrund.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til stillingen, så kontakt Sundhedsfremme og Forebyggelseschef Jonas Ravn Mortensen på telefonnummer 2134 5359 eller mail: jonas@aarhus.dk eller leder af Sundhedsenheden, Anne Sophie Melin på telefonnummer: 5121 1670 eller mail: ansome@aarhus.dk.

Ansøgning:

Klik på ”søg job” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

Vi forventer at afvikle jobsamtaler den 19. og 25. august 2025.

I forbindelse med ansættelse af ledere og chefer, anvender vi personprofilering, hvis du går videre til anden samtale, og der vil derfor forventeligt være profiltilbagemeldinger 22. august 2025.

1. samtalerunde

19. august 2025, kl. 8:00

Profil tilbagemeldinger til kandidater

22. august 2025

2. samtalerunde

25. august 2025

I Sundhed og Omsorg har vi en generel politik om, at vi indhenter referencer og evt. straffeattest ifm. ansættelser.



Om os:
Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) i Aarhus Kommune arbejder med omsorg for ældre og sundhed for alle borgere.

Vores strategi De fem ledetråde giver retning til vores arbejde og udfordrer vores adfærd og holdninger – med det simple formål, at vi hver dag bliver en smule bedre til at gøre vores arbejde til gavn for borgerne i Aarhus. Læs mere om vores strategi og forståelsesramme inden første samtale, se Lederjob (aarhus.dk)

Som ny leder bliver du mødt af et obligatorisk onboardingsprogram, og vi lægger vægt på, at alle vores ledere løbende kompetenceudvikler sig Derfor har vi både in house lederuddannelse, og der er mulighed for at tage lederuddannelsen ”Diplomuddannelse i ledelse” over en årrække.

Aarhus Kommune betragter mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle - uanset alder, køn, handicap, livsstil, religion eller etnisk tilhørsforhold - til at ansøge stillingen.

Aarhus Kommune er en af Jyllands største arbejdspladser. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse.

Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex