Adjunkt/lektor med med psykologisk blik og pædagogisk hjerte
Er du en faglig ildsjæl med psykologisk blik og pædagogisk hjerte?
Vi søger lige nu en kollega, som brænder for at udvikle fagprofessionelle i det specialiserede socialområde, skoleområdet og PPR.
Hos UCL’s Efter- og videreuddannelse får du en central rolle i at planlægge og gennemføre praksisnære kompetenceudviklingsforløb, og du bliver en vigtig del af et stærkt fagligt fællesskab.
Stillingen er på 37 timer med tiltrædelse den 1. oktober 2025. Du bliver ansat som adjunkt eller lektor alt efter dine kvalifikationer.
Din hverdag
Som underviser og konsulent bliver du en del af en hverdag, hvor ingen opgave er helt som den forrige. Du vil arbejde tæt sammen med kommuner, institutioner og organisationer og udvikle løsninger, der både er fagligt funderede og skræddersyet til lokale behov.
Du vil bl.a. komme til at:
- Undervise og facilitere forløb på diplommoduler, kurser, temadage og konferencer inden for psykologi, special- og socialpædagogik
- Gennemføre praksisnære aktiviteter som observation, faglig sparring og procesfacilitering hos vores samarbejdspartnere
- Udvikle nye tilbud i dialog med aftagere og kolleger
- Koordinere og lede processer i forbindelse med forløb og projekter
- Deltage i forsknings- og udviklingsaktiviteter og bidrage til projektansøgninger
Er du vores nye kollega?
Vi leder efter dig der:
- Har en relevant kandidat- eller masteruddannelse fx cand.psyk, cand.pæd.psyk. eller cand.pæd.pæd.psyk
- Har solid praksiserfaring fra det specialiserede socialområde, PPR eller lignende
- Er hjemmevant i rollen som underviser, facilitator og sparringspartner
- Har stærke konsulent- og didaktiske kompetencer og formår at tilpasse din tilgang til målgruppen
- Trives i et miljø præget af faglighed, variation og forandring
- Kan balancere mellem at være faglig specialist og udviklingsorienteret generalist
- Har blik for samfundsmæssige strømninger og kan inddrage fx digitalisering og bæredygtighed
Blive en del af et stærkt fagligt og kollegialt fællesskab
Vi glæder os til at byde dig velkommen i et fagligt fællesskab, hvor vi løfter i flok, deler viden og hele tiden udvikler os sammen. Du får et meningsfuldt arbejde med høj grad af selvstændighed og faglig indflydelse, og du bliver en del af et kollegialt fællesskab, hvor hjælpsomhed, engagement og faglighed går hånd i hånd.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø med højt til loftet og kort vej fra idé til handling. Her er fleksibilitet og balance i arbejdslivet ikke bare noget, vi taler om, det er noget, vi praktiserer. Du får gode muligheder for at udvikle dig fagligt og bliver bl.a. en del af interne netværk og eksterne projekter, hvor du kan sætte din viden i spil.
Om Pædagogik og Læring
Pædagogik og Læring er en del af afdelingen Pædagogik, Læring og Undervisningsmidler i UCL’s efter- og videreuddannelse.
Vores indsatser spænder bredt fra dagtilbud og skole til det specialpædagogiske felt, og vi deltager aktivt i implementeringen af reformer som f.eks. Folkeskolens kvalitetsprogram, Psykiatri- og Handicapreformerne og barnets lov.
Løn- og ansættelsesvilkår
Du ansættes pr. 1. oktober 2025 eller snarest derefter. Din gennemsnitlige arbejdstid vil være 37 timer pr. uge.
Dit primære arbejdssted er Pædagogik og Læring i Odense, men der vil være aktiviteter på UCL’s øvrige adresser i Vejle, Jelling og Svendborg.
Ansættelsen sker i henhold til Cirkulære om overenskomst for akademikere i staten samt Bekendtgørelse om stillingsstruktur for undervisere ved videregående uddannelser på erhvervsakademier, professionshøjskoler, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og maritime uddannelsesinstitutioner.
Ansættes du som adjunkt, vil du indgå i et lektorkvalificeringsforløb, jvf. Bekendtgørelse om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse af undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og visse maritime uddannelsesinstitutioner. Et adjunktforløb er på maksimalt 4 år.
Bliver du ansat som lektor, ser vi gerne, at du er lektorbedømt efter stillingsstrukturen fra 2013.
Er du lektorbedømt efter tidligere stillingsstrukturer, kan du efter aftale vælge, at ansættelsen sker på hidtidige centralt fastsatte løn- og ansættelsesvilkår efter stillingsstruktur fra 2003, hvilket blandt andet kan have indflydelse på størrelsen af dit lektortillæg samt muligheden for at kunne blive udpeget som medlem af lektorbedømmelsesudvalg.
Alternativt kan du aftale fornyet lektorbedømmelse efter den aktuelle stillingsstruktur og efter reglerne i kapitel 5 i Bekendtgørelse om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse af undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og visse maritime uddannelsesinstitutioner. Bedømmelsen sker på grundlag af en kort lektoranmodning på 8 sider vedrørende kompetencer inden for forskning og udvikling. Anmodningen skal afleveres til UCL i forbindelse med ansættelsesprocessen. Bedømmelsen afgøres på 3-6 uger af et eksternt bedømmelsesudvalg nedsat af UCL. Ved evt. negativ bedømmelse kan ansættelsen ske efter tidligere stillingsstruktur eller som adjunkt.
UCL tilbyder vejledning i forbindelse med udarbejdelse af anmodningen.
Har du spørgsmål?
Vil du vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte afdelingschef Ulrik Bollerup Thomsen på 2339 4034 eller ubth@ucl.dk eller afdelingsleder Anja Vesterby Høy på 51 53 08 79 eller anve1@ucl.dk.
Vi forventer at holde samtaler den 21. august 2025.
Ansøgning
Send din ansøgning senest den 17. august 2025.
Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex