Spændende teamleder stilling, i en afdeling der brænder for at gøre en forskel for børn, unge og familier i deres første møde med forvaltningen.

Har du mod på at arbejde målrettet for at styrke samarbejdet med almen og skabe et helhedsorienteret blik i myndighedsarbejdet – samtidig med, at du sikrer en drift, hvor faglighed og lovmedholdelighed går hånd i hånd? Så er du måske vores nyt teamleder for Forebyggelse og Modtagelse.

Om jobbet:

Som teamleder af Forebyggelse og Modtagelse, bliver du leder af 13 fagligt velfunderede medarbejdere med en lang anciennitet i Familieafdelingen. Du har personaleansvaret samt ansvaret for den faglige udvikling og retning i teamet.

Forebyggelse og Modtagelse er opdelt i to funktioner:

Modtagelsens kerneopgaver er den indledende sagsbehandling. Vi har en ambition om at handle hurtigt og rettidigt og give udsatte børn, unge og deres familie målrettet råd, vejledning og støtte.

Medarbejdere der arbejder med forebyggelse, hvor opgaven er at understøtte og samarbejde med almenområdet om børn og unge i målgruppen for en tidlig og tværgående forebyggende indsats, være brobyggere mellem almenområdet, herunder dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser og Familieafdelingen, og yde rådgivning efter barnets lov §§28/29.

Dine opgaver vil blandt andet være:

  • at se psykologisk tryghed, trivsel og det gode arbejdsmiljø som fundamentet for en god arbejdsplads,
  • at bidrage til at styrke den lærende organisation, hvor vi er optaget af feedback fremfor fejlfinding,
  • at sætte en tydelig faglig retning, hvor der etableres rum for at have et fælles sprog og ligeværdige relationer i teamet, afdelingen og med vores samarbejdspartnere omkring børn og unge,
  • at sikre vidensdeling og fælles faglighed på tværs af områder, med udgangspunkt i egne metoder og redskaber og samtidig sætte denne viden i anvendelse til udviklingen og prioriteringen af et fælles afsæt,
  • at arbejde for lokale, interne løsninger hvor børn og unge oplever imødekommenhed og venlighed og klare dialoger i samarbejdet om de gode løsninger,
  • at have et helhedsorienteret fokus, hvor du på tværs af fagområder tør være inviterende til dialoger om løsninger på tværs, i hele borgerens livssituation,
  • at omsætte Strategiplanen for Familie, Børn og Unge til konkrete og målbare handlinger i dit team,
  • at indgå i afdelingens døgnvagtsfunktion, hvor du er til rådighed for medarbejderen i den sociale døgnvagt. Denne vagt går på skift mellem teamlederne i afdelingen.

Du bliver en del af Familieafdelingen, der udover Forebyggelse og Modtagelse, består af et Børneteam, Ungeteam og Specialteam. I afdelingen ønsker vi at børn og unge møder en hurtig, juridisk korrekt og socialfagligt velfunderet behandling. Du skal både være tæt på medarbejdere og sager i teamet - og samtidig have blik for den faglige, organisatoriske og strategiske retning, som er sat for afdelingen.

Du bliver en del af en ledergruppe på fire, hvor der vægtes en åben, ærlig og tillidsfuld omgangstone. Vi giver plads til forskelligheder, og udfordrer hinanden fagligt, for at gøre os selv og hinanden bedre.

Om dig:

Vi søger en teamleder som:

  • Har solid erfaring med myndighedsarbejdet på børne-og ungeområdet.
  • Har et kendskab til barnets lov og er opsøgende i forhold til relevante lovgivninger og faglig viden.
  • Kan sikre udvikling af tværgående samarbejde både internt og eksternt.
  • Får følgeskab via din ledelsesstil og naturlige autoritet.
  • Er tillidsskabende, empatisk og hviler i sit personlige lederskab.
  • Er gennemsigtig omkring beslutninger og handlinger.
  • Kan balancere mellem at være reflekterende og handlekraftig.
  • Er i stand til at håndtere kompleksitet, og kan bevare overblik og stabilitet.
  • Kan skabe mening for medarbejderne ved at oversætte politiske strategier, intentioner og mål til tydelig retning og klare prioriteringer i den daglige opgaveløsning.
  • Har driftsmæssigt og økonomisk overblik.
  • Kan navigere i et myndighedsfelt med mange interesser og interessenter i en politisk styret organisation.

Om os:

Familieafdelingen er organisatorisk forankret under Familie, Børn og Unge i Svendborg Kommune. I Familie, Børn og Unge er det ambitionen at styrke den tidlige forebyggelse og give endnu flere børn og unge mulighed for at være en del af fællesskaberne i deres nære miljøer. I Familie, Børn og Unge vil vi skabe sammenhæng mellem det generelle og forebyggende arbejde og den målrettede indsats for børn og unge med særlige behov. Det vil vi dels gøre med et fokus på forebyggelse, og dels gennem et tværgående og koordineret samarbejde, der er tæt på de dagtilbud, skoler og fritidsaktiviteter, hvor børn og unge har deres hverdag.

I Familie, Børn og Unge tager vi udgangspunkt i børnesynet fra Børne-og Ungepolitikken. Børnesynet skal i praksis understøtte, at børn og unge ses i deres egen ret, og at rettighederne og deres stemme får betydning. Børn og unge i Svendborg skal opleve en kommune, der møder dem med en målrettet og sammenhængende indsats, der på en og samme tid understøtter og udvikler deres trivsel, læring og dannelse.

Du kan læse Børne og ungepolitikken, Strategiplanen for Familie, Børn og Unge og kommunens ledelsespolitik her:

Børne og ungepolitikken her

Strategiplanen her

Svendborg Kommunens ledelsespolitik

Om Svendborg Kommune:

Svendborg Kommune er i vores øjne en arbejdsplads af en helt perfekt størrelse: Vi er små nok til at være tæt på hinanden i et varmt uhøjtideligt fællesskab med korte kommandoveje og uden skjulte dagsordner. Og vi er store nok til at have god plads til ambitioner, høj faglighed og rige muligheder for udvikling. Vi holder af hverdagen og insisterer på, at det skal være rart at gå på arbejde. Vi har travlt, men ikke for travlt til at hjælpe hinanden. Vores værdier findes ikke kun på papiret, vi bruger dem faktisk som kompas hver dag. Vi møder hinanden i øjenhøjde, i dialog og med tillid, og sammen skaber vi en tryg ramme, hvor vi alle kan løse vores opgaver selvstændigt, fleksibelt og ansvarligt.

Løn og ansættelse:

Ansættelse iht. gældende overenskomst med aflønning efter principperne i Ny Løn, herunder mulighed for forhandling af kvalifikationsløn.

”HR-afdelingen indhenter straffeattest og børneattest på den ansøger, der bliver ansat. Det er en forudsætning for ansættelsen, at attesterne er tilfredsstillende i forhold til stillingen. Vurderingen foretages af Juridisk Afdeling i samarbejde med Børn og Ungedirektøren"

Ansøgningsfrist:

10. august 2025

Der afholdes 2 samtalerunder, 1. samtale fredag den 15. august 2025, 2. samtale tirsdag den 26. august 2025, Der vil blive udarbejdet en personprofil for de kandidater der går videre til 2. samtale. Personprofilen udarbejdes mellem 1. og 2. samtale.

For yderligere oplysninger om stillingen kan du kontakte:

Chef for Familie, Børn og Unge Sandra Salman tlf. 2452 3048

Svendborg Kommune har røgfri arbejdstid. Vi ønsker, at røgfri arbejdstid skal bidrage til et sundt arbejdsmiljø for alle medarbejdere.

Velkommen til Svendborg - Øhavets hovedstad!
Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og med en mini-metropol, der byder på det hele. Vi tøver ikke, når vi med stolthed kalder Svendborg for Fyns kulturhovedstad. Vi har en charmerende bymidte og livlig handelsby med teatre og museer samt et rigt foreningsliv. Vores dagtilbud og folkeskoler er i top og med særligt fokus på bevægelse og sport, og vi har flere videregående uddannelser, som snart samles i et attraktivt uddannelsesmiljø ved havnen. Svendborg er placeret midt i landet med en halv time til Odense og under to timer til København og Århus. Svendborg er med sine ca. 60.000 indbyggere Fyns andenstørste kommune.

Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex