Statens Naturhistoriske Museum ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE), Københavns Universitet søger en akademisk medarbejder som forskningsformidler med tiltrædelse 1. januar 2026.

Stillingen er i Enhed for Formidling og Publikumsaktiviteter, der indgår i Afdeling for Udstillinger og Publikum sammen med Enhed for Udstilling, Design & Digitalt.

Formidling og Publikumsaktiviteter har ansvar for at formidle naturhistorie og naturvidenskab med udgangspunkt i museets forskning og udstillinger, herunder Botanisk Have, i form af daglige publikumsaktiviteter, særevents, skoletilbud og andre formidlingsformater til alle museets målgrupper. Vi er en afdeling, hvor tæt samarbejde, gode sociale relationer, fleksibilitet og dedikeret indsats er centralt. Vores hverdag er krydret med kreativitet, mange og varierede arbejdsopgaver samt kærlighed til naturen, naturvidenskab og god formidling.

Vi tilbyder et fagligt udfordrende job i et spændende miljø på en arbejdsplads i konstant udvikling. Vi er engagerede kollegaer, der lægger vægt på kvalitet, professionalisme og dynamik i arbejdet.

Arbejdsopgaver
Som forskningsformidler er din opgave at omsætte naturvidenskabelig viden til indsigter og oplevelser for museets gæster. Såvel nye forskningsresultater som bredt accepterede naturhistoriske begreber og sammenhænge skal formidles med metoder og virkemidler tilpasset målgruppernes interesser og forudsætninger. Målet med museets formidling er at styrke forbindelse mellem mennesker og natur for at skabe lyst, viden og handlekraft.

Dine arbejdsopgaver omfatter primært opgaver med udvikling, udførelse og planlægning af formidling i Botanisk have samt i de nye permanente udstillinger på Statens Naturhistoriske Museum. Aktiviteterne omfatter såvel tilbud til det brede publikum (fx rundvisninger, events o.l) som læringstilbud til skolegrupper (grundskole og ungdomsuddannelser). Øvrige opgaver kan omfatte input til udstillingsudvikling, projektkoordinering og fundraising, koordinering af skolepraktikforløb, samt udarbejdelse af manualer, læringsmaterialer og bidrag til oplæring af museets formidlingsværter.

Vi forventer

  • at du har en kandidatgrad i biologi, fortrinsvis inden for felterne botanik, evolution og naturbevaring.
  • At du har dokumenteret erfaring med og/eller uddannelse i naturfagsdidaktik, herunder kendskab til metoder som hands-on og dialogbaseret formidling.
  • At du har dokumenteret erfaring med udvikling og udførelse af naturhistoriske læringstilbud og formidlingsaktiviteter i Botaniske haver til målgrupper med forskellige forudsætninger, herunder fx børn, unge, gæster med særlige behov, internationale turister, familiepublikum mv.
  • At du har kendskab til udstillingsudvikling samt til planlægning og logistik ifht events og formidlingsprogrammer.
  • At du er bredt orienteret og interesseret inden for det naturhistoriske felt.
  • At du har praktisk sans for logistik, planlægning og intern kommunikation.
  • At du taler og skriver godt dansk og ligeledes behersker engelsk på højt niveau i skrift og tale, da museet er en dobbeltsproget arbejdsplads og vi har mange internationale gæster.
  • Erfaring fra en eller flere afdelinger på Statens Naturhistoriske Museum vil være en fordel.
Om dig
Du har en bred og nysgerrig interesse for det naturhistoriske felt og brænder for at formidle det til andre – uanset deres forudsætninger og baggrund. Du har evner og lyst til at indgå i samarbejde med kollegaer fra mange faggrupper, fx fra kommunikation, kommercielle aktiviteter, forskere, samlingsmedarbejdere og frontpersonale. Da museet er i en spændende udviklingsfase parallelt med fastholdelse af et højt aktivitetsniveau, er det vigtigt, at du kan trives med omskiftelige arbejdsopgaver, vekslende arbejdstider og et indimellem højt tempo, og at du er konstruktiv, åben og løsningsorienteret i både sociale relationer og i praktiske sammenhænge. Personligt har du en positiv, kreativ og professionel tilgang til formidling, til dine kollegaer og til mødet med museets gæster og du har lyst til at udvikle dine kvalifikationer inden for museums- og naturfagsformidling.

Om os
Naturhistoriske museer og botaniske haver har aldrig haft større betydning, end de har i dag. Vores planet er beboet af millioner af levende arter. Men i dag har en enkelt art magten til at ændre livet på Jorden fundamentalt. Skal vi finde løsninger på de store udfordringer verden står over for, kan det kun ske ved, at vi forandrer lokalt, samarbejder internationalt og deler den viden og de ressourcer, vi i fællesskab besidder.

Statens Naturhistoriske Museum er Danmarks nationale hovedmuseum for naturhistorien. Visionen for Statens Naturhistoriske Museum er at styrke forbindelsen mellem mennesker og natur gennem lyst, viden og handlekraft for naturhistorien og fremtiden. Vi vil inspirere, engagere og give alle mulighed for at nyde, forstå og passe på naturens mangfoldighed.

I de kommende år færdiggør vi en ny stor museumsbygning. Den nye museumsbygning får beliggenhed i Botanisk Have i hjertet af København og vil rumme state-of-the art laboratorier, enestående videnskabelige samlinger, nye udstillinger, samt faciliteter til undervisning.

Museet har ca. 245 ansatte og forventer betydelig vækst antallet af ansatte, kommercielle indtægter mv. i de kommende år. Museet er opdelt i fire afdelinger: Forskning, Samlinger, Udstilling og Formidling, samt Ressourcer der samarbejder bredt om museets mange opgaver.

Løn og ansættelsesforhold
Ansættelsen sker som akademisk medarbejder i henhold til overenskomst for Akademikere i Staten. Aflønning i henhold til overenskomsten er anciennitetsbestemt. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg efter kvalifikationer. Den ugentlige arbejdstid er gennemsnitligt 37 timer. Vi har flekstid. Aften- og weekendarbejde vil forekomme regelmæssigt.

Din ansøgning
Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en elektronisk ansøgning med bilag via Jobportalen (tryk på linket "SØG STILLINGEN" nederst i opslaget) senest 18. juli 2025.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 34.

Universitetet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Yderligere spørgsmål
Spørgsmål til stillingen kan rettes til formidlingschef Anne Katrine Gjerløff, anne.katrine@snm.ku.dk, tlf. 51826977.

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet – SCIENCE i kort form – er landets største naturvidenskabelige forsknings- og uddannelsesinstitution med 4.000 ansatte og 9.700 bachelor- og kandidatstuderende fordelt på 11 institutter og et museum. Fakultetet har et årligt budget på ca. 3 mia. kr.

Læs mere om Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på http://www.science.ku.dk/

Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex