Konsulent til det almene- og specialiserede skoleområde
Dine opgaver
Vi er i fuld gang med at styrke og understøtte skole- og ungeområdets arbejde med stærke fællesskaber, og vores nye strategi for dette arbejde kan du læse HER.
I forlængelse af strategien har vi fokus på at styrke skoleområdets visitationspraksis, den tidlige indsats, udvikle nye specialiserede skoletilbud og generelt arbejde med at udvikle samspillet mellem det almene og specialiserede skole- og ungeområde.
Som konsulent får du en særlig rolle ift. dette arbejde. Vi skal i dette efterår igangsætte udviklingen af en ny visitationspraksis, hvor vi sætter fokus på, at vores elever får det rigtige tilbud så tæt på almenområdet som muligt, og styrke vores revisitation, så vi sikrer, at alle vores elever opnår progression i de tilbud, de er i.
Du bliver projektleder for denne proces og skal arbejde tæt sammen med afdelingscheferne på børne- og ungeområdet og ledere på hele skole- og ungeområdet ift. at udvikle og beskrive en ny styrket visitationspraksis. Det er derfor en forventning, at du er stærk både analytisk og skriftlig, har kendskab til skoleområdet og har en god forståelse for samspillet mellem faglighed, økonomi, ledelse og styring.
Samtidig ønsker vi generelt at styrke det tidligere og tværfaglige samarbejde på tværs af skoler, Skoleforvaltningen, PPR, familieområdet, dagtilbud, sundhed og fritidsområdet, så vi sammen opnår de mest sammenhængende og helhedsorienterede indsatser og tilbud til kommunens børn og unge. Du får derfor opgaver ift. at understøtte rammerne for det den tværfaglige indsats, fx det fælles kommunale mål om at reducere elevers skolefravær.
Du skal dertil også, igennem forskellige tiltag, understøtte arbejdet med at bygge bro mellem skoletilbud, facilitere arbejdet med at styrke den faglige ledelse på skolerne og være med til at opbygge nye specialiserede skoletilbud til elevgrupper, fx mellemformer.
Som konsulent kommer du derfor til at samarbejde tæt med skolernes ledelser og personale, Skoleforvaltningens forskellige medarbejdere og de tre afdelingschefer på børne- og ungeområdet om mange opgaver. Du skal derfor have en samarbejdende og pragmatisk tilgang til opgaver, med et godt overblik og sans for struktur.
Din profil
Som konsulent får du et bredt opgavefelt, som kræver forskellige kompetencer.
Du kan ikke det hele, men vi ønsker du har nogen af nedenstående kompetencer
- Bredt kendskab til skoleområdet og gerne noget kendskab til hele børne- og ungeområdet
- Kendskab til visitationsprocesser og/eller andre tværfaglige samarbejder på skoleområdet
- Viden om samarbejde og brobygning mellem almene- og specialiserede tilbud inden for skole- og ungeområdet
- En særdels dygtig proces- eller processtyrer, der som projektleder kan stå i spidsen for komplekse projekter og her kunne lede arbejdet og beskrive gode processer og procedurer, som giver mening for forskellige fagligheder
- Erfaring med at arbejde analytisk med at koble faglig perspektiver, lovgivning, ledelsesmæssige mål og styringsperspektiver – og på baggrund af dette kunne lave forslag til helhedsorienterede løsninger
- Qua din erfaring og person har du en særdeles god organisationsforståelse, arbejder struktureret og har et godt overblik.
Dine personlige kompetencer
Vi søger en profil, der bidrager konstruktivt og pragmatisk, og som kan trives med en stor variation af opgaver inden for projekt- og procesledelse, samt analysearbejde. Du skal trives med omskiftelighed, variation og et højt tempo i dit arbejde.
Som konsulent skal du hurtigt kunne sætte dig ind i nye komplekse vidensområder på skole- og ungeområdet. Du får en bred samarbejdsflade, så du skal være relationel stærk, åben og samarbejdende med et godt blik for, hvornår du skal samarbejde om og koordinere opgaver med andre, både i Skoleforvaltningen, med skolerne og på hele børne- og ungeområdet.
Andre vil sige, at du er klar og tydelig i din kommunikation, og at du har en skarp pen og er grundig, fordi du ved, det er vigtigt for at skabe gode resultater. Du skal samtidig være proaktiv og have fokus på fremdrift, imens du er uformel, ligetil og modtagelig over for andres synspunkter og idéer. Vi ser gerne, at du har en positiv smittende indstilling og et godt humør.
Vi forventer ikke, at du kan det hele til en start, men vi lægger stor vægt på, at du brænder for at arbejde med skole- og ungeområdet og ikke er bleg for at tage fat i stort og småt. Der er mange udviklingsmuligheder i jobbet.
Din baggrund
Din uddannelses- og erfaringsbaggrund kan være mangeartet, men vi forventer, at du har indsigt i skoleområdet og gerne har nogle års erhvervserfaring fra ansættelse i en kommune.
Om afdelingen Skole og Unge
Afdelingen Skole og Unge består af medarbejdere med forskellige fagligheder og baggrunde, som betyder, at vi til sammen dækker drifts- og udviklingsopgaver på skole- og ungeområdet. Skoleområdet består, ud over Skoleforvaltningen, af syv distriktsskoler, to specialskoler, ungdomsskolen, sygehusundervisning, Ungdommens Uddannelsesvejledning (UUH) og Hillerød Uddannelses- og Vejledningscenter (HUV). Du kan se organisationsdiagrammet HER.
Skoleforvaltningen har til huse i et åbent kontor på Hillerød rådhus. Vi har et stærkt og udviklende arbejdsmiljø, hvor vi arbejder systematisk med motivation, psykologisk tryghed, sparring og videndeling. Vi værdsætter humor, og vi fejrer vores succeser og taler åbent om vores udfordringer i en samarbejds- og feedbackkultur, hvor vi spiller hinanden gode og byder fejl velkommen som læringspotentiale. I Skoleforvaltningen kan vi derfor tilbyde dig faglig sparring og udvikling, at blive en del af en fagligt stærk forvaltning med gode kollegaer og et velfungerende samarbejde. Du vil bl.a. blive tilbudt en mentor, som vil sørge for en god introduktion til og opfølgning på dine opgaver.
Skolevæsenet er dialog- og netværksorienteret, hvor de decentrale enheder og Skoleforvaltningen udgør et fælles skolevæsen bundet sammen af politikker, fælles indsatsområder, netværk og kompetenceudvikling, og hvor den enkelte skole inkl. HFO har et lokalt råderum. Fælles udviklingstiltag bliver typisk formuleret i arbejdsgrupper og dialogfora, hvor formålet er at få flest mulige perspektiver med og sikre ejerskab, engagement og fælles ansvarlighed. Du kan se vores politikker, strategier og handleplaner HER.
Vi ser frem til at modtage din ansøgning.
Løn og ansættelsesforhold
Stillingen er på fuld tid, og startdato er den 1. oktober 2025.
Løn aftales i henhold til overenskomst og reglerne om lokal løndannelse.
Frist
Der er frist for ansøgninger den 13. august 2025.
1. samtale bliver gennemført den 19. august, og 2. samtaler bliver gennemført den 25. august.
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte:
- Carsten Røpke Olfert, souschef, telefon 72 32 54 23 / mail colf@hillerod.dk eller
- Lone Skovsbøll, afdelingschef, telefon 72 32 54 00 / mail lonjs@hillerod.dk
Ansøgningen sendes elektronisk via linket
Hos os er det ikke kun arbejdet, der tæller, men også menneskene bag.
I fællesskab gør vi hver dag en forskel for kommunens mere end 54.000 borgere, og vi sætter pris på det helt særlige bidrag, som du kommer med. Vi er stolte af at gå nye veje og sammen finde løsninger på de udfordringer, som møder os. Hillerød Kommune er en fleksibel arbejdsplads, hvor vi tror på værdien af både forskellighed og sammenhold. Det er vigtigt, at alle føler sig anerkendt og respekteret, for hos os er arbejdsglæde en forudsætning for den gode kvalitet og tilfredse borgere.
Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex