Er du interesseret i politikudvikling, ministerbetjening og sagsbehandling i et departement? Så har vi studiejobbet til dig
Velkommen til Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Du bliver en del af Udlændinge- og Integrationsministeriets departement, der har adresse på Slotsholmen i København, og som beskæftiger ca. 275 medarbejdere. Vi varetager minister- og folketingsbetjening og den overordnede planlægning og administration af lovgivningen på udlændinge- og integrationsområdet. Vores arbejde interesserer omverdenen, så vi arbejder som oftest under stor offentlig og mediemæssig bevågenhed. Meget af vores arbejde udfører vi i et tæt samarbejde med vores tre styrelser og med forskellige interessenter.
Dine arbejdsopgaver som studentermedhjælper
Vi søger p.t. studentermedhjælpere til tre af vores kontorer, som er beskrevet nedenfor. Som studentermedhjælper i departementet bliver du en del af en professionel arbejdsplads med fagligt dygtige og imødekommende kolleger, som står klar med en grundig oplæring af dig, og som altid er til rådighed for hjælp og sparring.
Angiv gerne i din ansøgning, om du har konkret interesse i et specifikt kontor.
Indfødsret har ansvaret for administrationen af reglerne på indfødsretsområdet. En udenlandsk statsborger kan kun få dansk statsborgerskab ved lov. En af kontorets hovedopgaver er at behandle ansøgninger om dansk statsborgerskab ved naturalisation og at forberede lovforslag om meddelelse af dansk indfødsret til dem, der opfylder de politisk fastsatte betingelser herfor.
Som studentermedhjælper hos os vil du få mulighed for at udvikle dine juridiske kompetencer og få et indgående kendskab til juridisk sagsbehandling. Vores studentermedhjælpere varetager administrative og juridiske opgaver som fx behandling af aktindsigtsanmodninger og besvarelse af borgerhenvendelser på både telefon og mail. Du vil komme i kontakt med borgere fra hele verden, som bor i Danmark, og som ønsker at blive danske statsborger. Når der er tid laver vores studenter også konkret juridisk sagsbehandling.
Værdier og Medborgerskab har ansvaret for værdipolitik og håndtering af sager, der knytter sig til kultursammenstød i bredeste forstand. Endvidere beskæftiger kontoret sig med forebyggelse af ekstremisme og indsatsen mod antisemitisme og racisme, samt en række andre tværgående og koordinerende opgaver.
Som studentermedhjælper hos os vil du hjælpe kontoret med at løse vores mange forskelligartede opgaver, som fx kan være besvarelser af henvendelser fra Folketinget, politikudvikling inden for vores sagsområder og udarbejdelse af materiale til ministeren. Derudover vil du få mulighed for at bidrage til koordineringen af politiske sager på tværs af departementets kontorer, styrelser og andre ministerier. Hos os er humøret højt og pennen skarp, og vi glæder os til at lære fra os og lære dig at kende.
Udsendelseskontoret har ansvaret for udsendelsesområdet, herunder indgåelse af aftaler med tredjelande om tilbagesendelse og fremme frivillig tilbagevenden. Udsendelseskontoret har derudover ansvaret for lovgivningen om vilkår for udlændinge på tålt ophold, kriminelle udviste og afviste asylansøgere, frihedsberøvelse efter hjemrejseloven og reglerne om repatriering. Udsendelse behandler endvidere sager om humanitært ophold.
Som studentermedhjælper i Udsendelseskontoret vil dine arbejdsopgaver primært relatere sig til sager om humanitært ophold, hvor du f.eks. vil prøve kræfter med indledende sagsbehandling, herunder at indsamle oplysninger til brug for oplysning af sagen, udarbejde udkast til afgørelser. Du vil også få mulighed for at samarbejde med andre ministerier, styrelser og organisationer. Du får således mulighed for at følge en sag fra start til slut. På sigt vil der også være mulighed for at prøve kræfter med andre sagsområder i kontoret.
Om dig
Vi ser gerne, at du er i gang med en lang videregående uddannelse f.eks. cand.jur., cand.scient.pol., cand.soc., cand.merc. eller cand.scient.adm. Du er også velkommen til at søge, hvis du er i gang med en anden uddannelse end de nævnte, det kunne f.eks. være en administrationsbachelor i offentlig administration.
Derudover ser vi gerne, at du:
- interesserer dig for udlændinge- og integrationsområdet,
- trives med at blive udfordret og er klar på at blive udviklet både fagligt og personligt,
- møder med en positiv tilgang til opgaverne og kollegaerne,
- kan arbejde selvstændigt og sammen med andre, og
- er serviceminded.
Har du spørgsmål til de ledige stillinger, er du velkommen til at kontakte HR-partner for departementet Tobias Liechti på telefonnummer 61 98 34 36 eller på e-mail toli@uim.dk.
Er du vores nye kollega? Så søg stillingen nu
Vi ser frem til at modtage din ansøgning, CV og eksamenskarakterer/-bevis mv. senest mandag den 26. maj 2025.
I forbindelse med din ansøgning bedes du i vores rekrutteringssystem tilkendegive, hvilket kontor/område der har din interesse. Dette for at vi kan vurdere hvilket/hvilke kontorer, vi skønner relevant i forhold til en evt. ansættelsessamtale med dig.
Vi forventer at holde samtaler i uge 23.
Løn- og ansættelsesvilkår
Du ansættes som studentermedhjælper efter l OAO-S-Fællesoverenskomsten og organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK). Du arbejder 15 timer om ugen, og du skal dokumentere, at du er aktiv studerende og indskrevet ved en højere læreanstalt under hele din ansættelse.
Ansættelsesområdet er Udlændinge- og Integrationsministeriet med tilhørende institutioner, og arbejdsstedet er departementet, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K.
Afhængig af hvilket kontor du ansættes i, skal du opnå sikkerhedsgodkendelse til ”FORTROLIGT”/”HEMMELIGT” eller bestå et sikkerhedstjek for at kunne arbejde som studentermedhjælper hos os. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.
Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.
Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex