Vil du stå i spidsen for en organisatorisk transformation og implementering af et nyt akkrediteringskoncept?

Akkrediteringssystemet er en vigtig del af kvalitetssikringen, der skal understøtte kvalitet og relevans af de videregående uddannelser i Danmark til gavn for både studerende, uddannelsesinstitutionerne og arbejdsmarkedet.

Akkrediteringssystemet står over for forandring. Der er fremsat lovforslag om ændring af lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner, hvor det foreslås, at Akkrediteringsrådet fremover skal betjenes af et sekretariat, der bliver placeret i et nyoprettet kontor i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Det er hensigten, at akkrediteringssekretariatet i overvejende grad skal varetage de samme opgaver som Danmarks Akkrediteringsinstitution, som foreslås nedlagt, og fungere fagligt uafhængigt i arbejdet med at tilrettelægge og gennemføre akkrediteringsprocesser i tråd med de internationale standarder for akkreditering.

En central opgave vil også være at bidrage til udviklingen af et nyt, smallere og mere fokuseret fremtidigt akkrediteringskoncept, der høster erfaringerne fra de forudgående akkrediteringsrunder, og som tilrettelægges med blik for inddragelse af relevante interessenter. Herudover skal det nyoprettede kontor også varetage en række øvrige opgaver, f.eks. vurderinger af private uddannelser og ikke-offentligt anerkendte uddannelsers niveau m.m.

Er du vores nye kontorchef?
En af dine første og vigtigste opgaver som vores nye kontorchef er at opbygge det nye Akkrediteringskontor, herunder sikre en smidig overgang for de ca. 15 medarbejdere, som overflyttes fra Danmarks Akkrediteringsinstitution til Akkrediteringskontoret. Ledelsesopgaven som kontorchef for det fremtidige akkrediteringskontor indbefatter derfor betydelig forandringsledelse.

I lovforslaget lægges der op til, at der skal udvikles et nyt koncept for institutionsakkreditering, som både tager hensyn til institutionernes allerede veletablerede kvalitetssikringssystemer, og som samtidig afspejler den kapacitet, som fremover vil blive afsat til akkrediteringsopgaven. Du får derfor også ansvaret for at udvikle den fremtidige akkrediteringsmodel, herunder sørge for, at kvaliteten i akkrediteringerne bevares i det nye set-up og at Danmarks fremtidige akkrediteringssystem fortsat lever op til de internationale standarder for akkreditering. Endelig er det din opgave at lede og være overordnet ansvarlig for drift og udvikling af sekretariatet samt sikre høj kvalitet og tydelighed i sekretariatets arbejde.

Vi forestiller os, at du:

  • har solid ledelseserfaring, flair for personaleledelse og gerne erfaring med organisationsudvikling
  • har solid erfaring med at forandringsledelse
  • kan indgå i konstruktiv dialog og er god til at skabe et tillidsfuldt samarbejde både internt og eksternt
  • er handlekraftig og løsningsorienteret
Det er en fordel, hvis du har erfaring med Danmarks Akkrediteringsinstitutions arbejde og/eller har kendskab til kvalitetsledelse og de videregående uddannelser i Danmark.

Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads placeret i Holbæk med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Derudover får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Skal du være med til at forme fremtiden?
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsstyrelsen arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Hos os bliver du en del af en kultur med høj faglighed og stærk samarbejdskultur. Vi sætter studerende, forskere og borgere i centrum for arbejdet og er ambitiøse på egne og uddannelses- og forskningssektorens vegne.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern i henhold til gældende rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 (LR37) på åremål. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan sikkerhedsgodkendes samt opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele ansættelsesperioden.

Det er en forudsætning for ansættelsen, at lov om ændring af lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner (Nye ramme for akkreditering) vedtages med ikrafttræden den 1. juli 2025.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte vicedirektør i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen Martin Madsen på telefonnummer 72 31 82 60 eller på e-mail mma@ufm.dk.

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg stillingen” eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have din ansøgning senest tirsdag den 20. maj 2025.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes den 28. maj 2025 og anden samtalerunde den 18. juni 2025. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personanalyse og logisk test. Tilbagemelding på analyse og test finder sted den 11. juni 2025.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Lige adgang.

Om Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
I Uddannelses- og Forskningsstyrelsen løfter vi en bred portefølje af faglige og administrative opgaver og projekter, der understøtter videreudvikling af dansk forskning, videnbaseret innovation og en løbende kvalitetsudvikling på de videregående uddannelser i et godt internationalt samspil på både forsknings- og uddannelsesområdet. Det sker i tæt dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner og øvrige aktører med afsæt i dyb faglighed på de relevante områder. Styrelsen har også ansvaret for den ordinære uddannelsesstøtte (SU) og en række andre særlige støtteordninger for uddannelsessøgende samt ansvaret for drift og udvikling af SU-systemer, studieadministrative it-systemer mv.

Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex