Kalø Højskole, selvejende institution
Rønde

Kalø Højskole søger kok, cater eller grøn madhåndværker til vores grønne køkken

Vil du være med til at give unge mennesker et fantastisk højskoleophold?

På Kalø Højskole vil du arbejde i et mindre køkken i et højskolemiljø, hvor opgaven består i at lave mad til skolens fortrinsvist unge elever mellem 18 og 25 år. To tredjedele af skolens elever er danske unge, mens den øvrige tredjedel kommer fra hele verden. Vi er optaget af den grønne omstilling og det vegetariske køkken. Maden kommer i det daglige fra mange køkkenmæssige traditioner, og indimellem præsenterer vi også de internationale elever for traditionel dansk mad. Køkkenet er et af højskolens vigtigste rum, en del af elevernes hjem, og et sted, hvor de altid er velkomne. Og det er en helt central del af vores dannelsesarbejde med eleverne.

En del af eleverne arbejder med permakultur og køkkenhaver, og der vil være fokus på at udvikle køkkenet i en bæredygtig retning med mad baseret til dels på egen produktion (foreløbigt lille mængde). Vi er i gang med at udvikle skolens koststrategi, så du vil få en stor mulighed for at være med til at sætte dit præg.

Du vil skulle arbejde i et hyggeligt køkken i et team på i alt 4 ambitiøse køkkenansatte. Vi har højt til loftet og tæt kontakt til skolens øvrige 18 ansatte samt 65-75 elever.

Da skolen er en kostskole, hvor eleverne bor henover aftener og weekender, vil du også skulle dele aften- og weekendarbejde med de øvrige køkkenansatte. Typisk vil du skulle regne med 1-2 hverdagsaftner om ugen, der slutter cirka halv otte – i forbindelse med særlige arrangementer dog senere – samt hvad der svarer til cirka hver tredje weekend i gennemsnit. I sommerperioden afholder højskolen ugekurser for andre kursister.

At arbejde i et køkken på en højskole betyder, at kosten henover dagene skal variere mere, end den behøver i en restaurant. Eleverne spiser alle måltider på skolen og skal derfor opleve en alsidig og nærende kost samt en hjemlig atmosfære. Der er en tæt kontakt og konstruktiv dialog mellem køkken og elever. Eleverne hjælper med opvask, rengøring og nogle gange madtilberedelsen. Og det er vigtigt for os, at på Kalø Højskole er alle medarbejdere pædagogisk personale. Det er således en fællesopgave at få eleverne til at trives – både i undervisningen, i køkkenet og alle andre steder, hvor de møder skolens medarbejdere. Vores nye medarbejder skal derfor kunne se sig selv indgå i kostskole- og dannelsesopgaven, sætte pris på den gode kontakt med eleverne, være fleksibel og se køkkenets hjerterum som afgørende vigtigt for, at eleverne får et godt højskoleophold.

Der er tale om en fast stilling på 37 timer om ugen med start den 1. oktober og 3 måneders prøvetid.

Læs om os på www.kalohojskole.dk.

Ansøgningsfrist søndag den 10. august 2025, kl. 12.00. Du ansøger via linket "Ansøg".

Vi foretager samtaler den 18. august (1. samtale) samt ved behov den 26. august (2. samtale).

Hør mere om stillingen ved at kontakte vores kok og konstitueret køkkenleder, Jacob Juhlsen Rehmeier på jj@kalohojskole.dk eller tlf. 4055 5576. Vi holder ferie i ugerne 29-31, så det er bedst efter den 5. august.


Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.