
Informationsspecialist til forskningsbibliotek
Vil du være med til at sikre adgang og hjælpe lånere rundt i arbejderbevægelsens store og vigtige arkiv- og bibliotekssamling?
Brænder du for at yde professionel service og hjælpe vores lånere med at finde rundt i samlingen? Vil du også være med til at optimere arbejdsgange og registrere bøger, aviser eller fotos i vores database? Og vil du — sammen med syv dygtige og engagerede kolleger i samlingsafdelingen — arbejde med en enestående samling, der dokumenterer arbejderbevægelsens brede og betydningsfulde virke?
Om stillingen
Som vores nye kollega vil du først og fremmest tage del i driften af Arbejdermuseets forskningsbibliotek. Dette omfatter blandt andet betjening af bibliotekets og arkivets brugere ved besvarelse af henvendelser på mail, telefon og ekspedition af udlån.
Du vil være den første kontakt, som brugerne får til biblioteket og arkivet. I din kontakt med brugerne vægter vi en høj grad af imødekommenhed, nysgerrighed og effektivitet. Du har derfor en central rolle i at sikre en positiv brugeroplevelse. Derudover vil dine opgaver omfatte optimering af systemer og arbejdsgange for at sikre, at vi fortsat leverer service af høj kvalitet.
Dine primære opgaver
- Besvarelse af brugerhenvendelser på telefon og mail, herunder vejledning i brug af samlingerne og hjælp til informationssøgning.
- Ekspedition af udlån – både fjernlån og læsesalslån.
- Udvikling og optimering af arbejdsgange.
- Udarbejdning af statistik over brugerhenvendelser og standardisering af processer.
- Gennemførelse af brugerundersøgelser.
- Gennemgang og registrering af samlinger samt udvalgte scanningsopgaver.
Om dig
Vi forestiller os, at du:
- Har erfaring fra et forskningsbibliotek eller lignende samt en relevant kandidatuddannelse eller bibliotekar DB.
- Trives med brugerbetjening, er udadvendt og serviceminded.
- Arbejder struktureret og har øje for kvalitet i opgaveløsningen.
- Tager ansvar, arbejder selvstændigt og bidrager aktivt til det faglige miljø.
- Er udviklingsorienteret og trives samtidig med driftsopgaver.
- Er en holdspiller, der kan samarbejde og løse problemer konstruktivt.
- Kørekort er en fordel.
Vi tilbyder
- En spændende hverdag i en unik kulturinstitution med højt til loftet, store ambitioner og et godt arbejdsmiljø.
- Faglige udfordringer samt mulighed for at dykke ned i samlingen og arbejde med arkiv- og biblioteksområdet.
- En engageret arbejdsplads med gode kollegaer og en uformel tone.
- Fleksibilitet og mulighed for at præge din egen arbejdsdag.
Ansættelsesvilkår
Stillingen er på 37 timer ugentligt og ønskes besat fra 1. august 2025. Stillingen er tidsbegrænset og løber frem til 31. juli 2026. Arbejdsstedet er Hørsvinget 5, 2630 Taastrup.
Du bliver ansat i henhold til overenskomst med relevant fagforening og med reference til museets samlingschef.
Arbejdermuseet ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og opfordrer alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge.
Ansøgning
Send din ansøgning og CV til job@Arbejdermuseet.dk senest 10. juni 2025 kl. 12.00. Skriv ”Medarbejder til læsesal og udlån” i emnefeltet.
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte samlingschef Sarah Lund Pedersen på slp@Arbejdermuseet.dk
Første samtale afholdes fredag d. 20. juni.
Anden samtale afholdes onsdag d. 25. juni.
Om Arbejdermuseet
Arbejdermuseet er Danmarks museum for demokrati, fællesskab og arbejdsliv. Vi tager vare på unikke samlinger og udvikler viden, som dokumenterer forandringer i lønmodtageres hverdag og arbejderbevægelsens historie. I enestående og stemningsfulde rammer formidler vi fortidens fortællinger om hverdagsliv, velfærd og viljen til et lige og retfærdigt samfund for et bredt publikum. Og vi lægger vægt på at gøre mødet med historien til en social og engagerende oplevelse, der sætter alle sanser i spil.
Museet har de seneste år oplevet en rivende udvikling med stigende besøgstal, international anerkendelse og forberedelse af museumsbygningen til UNESCO Verdensarv-nominering. Vi har netop lanceret en ambitiøs 2030-strategi, hvor vi bl.a. vil engagere os i spørgsmål om ulighed og demokratisk dannelse. Styrke vores position som troværdig vidensinstitution i en digital virkelighed. Og knytte stærkere relationer til flere – og flere forskellige – brugergrupper, alt sammen med afsæt i vores samlinger og den særlige kulturarv der knytter sig til bygningen.