
Østjyllands Brandvæsen søger beredskabsassistenter
Vi søger pr. 1. januar 2026 beredskabsassistenter til vores døgnstationer i Aarhus.
Din ansættelse bliver på enten station Aarhus Nord, station Aarhus City eller station Aarhus Syd.
Hos Østjyllands Brandvæsen råder vi over flere specialiserede beredskaber, fordelt på vores stationer. På Station Aarhus Nord har vi en specialcontainer med udstyr til håndtering af blandt andet brande i elbiler samt en CBRN-container, der anvendes ved kemiske hændelser. Station Aarhus Syd fungerer som vores redningsstation med særligt fokus på tung redning, afstivning og bjærgning ved større ulykker. På Station Aarhus City har vi et dykkerberedskab samt udstyr til redningsopgaver og brand til søs – og varetager opgaver i havne- og kystområder.
De opslåede stillinger er fuldtidsstillinger muligvis med afløserfunktion. I tilfælde med akut sygdom, kursus eller lignende skal du være indstillet på at rykke til en anden station med kort varsel.
Vi forventer, at du
- prioriterer egen og kollegers sikkerhed og trivsel over alt andet.
- spiller med åbne kort og baserer samarbejde på tillid til både kolleger og ledere.
- har en konstant vilje til faglig udvikling og forbedring.
- bidrager til et miljø, hvor det er rart og trygt at sige sin mening.
- er engageret, fleksibel og ser løsninger ift. arbejdet.
- tager ansvar for opgaveløsninger.
- har gode samarbejdsevner og en god evne til at indgå i nye relationer med mange personligheder.
- har stort kørekort.
- kan forevise helbredsattest (helbredsattest til brug i redningsberedskabet).
- har en dokumenteret og opdateret Funktions-uddannelse Indsats.
Hverdagen som brandmand på døgnvagt
At være brandmand på døgnvagt er en helt særlig arbejdsform, der adskiller sig fra en traditionel arbejdsdag. Her står du til rådighed 24 timer i døgnet for akutte hændelser og uforudsigelige opgaver, som kræver hurtig reaktion og tæt samarbejde.
Dagen er primært præget af øvelsestid, hvor vi vedligeholder og udvikler vores operative færdigheder gennem træning, vedligeholdelse af materiel og faglig læring.
Efter arbejdstid prioriterer vi det sociale fællesskab højt. Vi samles om madlavning, spiser sammen og deltager i socialt samvær – en vigtig del af det stærke sammenhold på stationen.
Arbejdsopgaver
- deltage i udrykninger til operative opgaver.
- deltage i vedligeholdelsesuddannelse.
- udføre dagligt arbejde, herunder vedligeholdelse af materiel, køretøjer og bygninger mv.
- udføre logistikopgaver.
- udføre indtægtsdækkende opgaver.
Fysisk evaluering, brandfaglige færdigheder og samtale
Alle ansøgere, som indkaldes til samtale, skal inden samtalen, gennemføre en fysisk evaluering, som gennemføres jf. den beskrivelse, der kan findes på vores hjemmeside www.ostbv.dk/om-os/ledige-stillinger.
Den fysiske evaluering er ikke en stop-test, men Østjyllands Brandvæsen ønsker de fysiske færdigheder belyst på de ansøgere, som udvælges til samtale. Resultatet af den fysiske evaluering indgår herefter i en samlet vurdering af hver enkelt ansøger.
Ved den fysiske evaluering gennemføres øvelser, hvor brandfaglige færdigheder vil blive afprøvet. Der vil på dagen være en skriftlig evaluering af brandmandskompetencer via C-spørgsmål.
Såfremt vejret ikke tillader udendørs løb, gennemføres anden form for indendørs løb i form af intervalløb.
Beredskabsassistent Hanne fortæller her om hendes oplevelse med den fysiske evaluering:
”Jeg så frem til dagen med spænding. Og det blev både en udfordrende men også hyggelig dag sammen med de andre kandidater. Det gav et fantastisk sammenhold. Hvis der er øvelser, hvor man ikke kan udføre alle gentagelserne, så betyder det ikke, at man forlader evalueringen.
Alle kommer til samtale, da det jo er det samlede resultat fra den fysiske evaluering, brandmands-færdigheder samt personlig samtale, der afgør, om man tilbydes ansættelse”.
Løn- og ansættelsesvilkår
Aflønning sker efter principperne om “Ny Løn” og i henhold til overenskomst for beredskabs- og ambulancepersonale, indgået med Kommunernes Landsforening. Ren straffeattest fordres.
Det skal du vide om os, inden du søger
Vi er drevet af lysten til at gøre en forskel. Det gælder alle afdelinger af Østjyllands Brandvæsen. Det er vigtigt, at du i dit mindset er indstillet på at løfte i flok og træde til, når det gælder. Borgerne er dybt afhængige af vores ydelser, og vi kan ikke svigte den tillid. Det gennemsyrer vores arbejdsplads, og det stiller krav til din indstilling og adfærd.
Mangfoldighed
Østjyllands Brandvæsen ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle uanset køn, alder og nationalitet til at søge stillingen. Østjyllands Brandvæsen skal være en mangfoldig arbejdsplads, hvor forskellige personligheder, etnicitet, kultur, kompetencer og uddannelsesmæssige baggrunde bidrager til at udvikle brandvæsnet.
Du må meget gerne i din ansøgning sætte ord på, hvordan du vil bidrage til mangfoldigheden i brandvæsenet.
Nærmere oplysninger
Er du interesseret, kan du læse mere om os på vores hjemmeside www.ostbv.dk - eller rette henvendelse til afdelingschef Kirsten Dyrvig, tlf. nr. 2968 5705, afdelingschef Kent Winther, tlf. nr. 2968 5666 eller afdelingschef Simon Bøgedam, tlf. nr. 2968 5710.
Ansøgning
Skriftlig ansøgning skal være os i hænde senest mandag den 11. august 2025 kl. 08.00.
Vi afholder fysisk evaluering på følgende dage:
- tirsdag den 9. september
- tirsdag den 16. september
- tirsdag den 23. september
Samtaler afholdes på følgende dage:
- onsdag den 10. september
- onsdag den 17. september
- fredag den 19. september
- onsdag den 24. september
Man får direkte besked, såfremt man bliver inviteret til fysisk evaluering og samtale.
OM OS
Østjyllands Brandvæsen er det fælleskommunale redningsberedskab, som ejes af Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø Kommuner.
Beredskabet servicerer 430.000 borgere og rykker ud til brande, drukneulykker, færdselsuheld og miljøforurening ca. 2.500 gange om året.
Østjyllands Brandvæsen har ca. 400 medarbejdere fordelt på fuldtids og deltidsansatte, frivillige og juniorbrandfolk. Vi dækker godt 1.244 km2 og vores brandfolk rykker ud fra 11 forskellige brandstationer i det østjyske. Falck driver stationen i Galten og Samsø Redningskorps driver stationerne i Nordby og Tranebjerg.
Østjyllands Brandvæsen er sat i verden for at skabe tryghed – tæt på. Vi redder liv, beskytter værdier og gør alt, hvad vi kan for at sikre det lokale erhvervsliv og kommunernes evne til at fortsætte driften, når ulykker, brand og andre alvorlige hændelser rammer.
Vores virksomhed er baseret på fire helt grundlæggende værdier som hedder Safety First, Åbenhed, Tillid og Tryghed. Vi arbejder i en risikofyldt branche og med Safety First mener vi, at medarbejdernes sikkerhed går forud for alt andet. For at vi kan skabe tryghed for borgerne og vores ansatte, er det nødvendigt, at vi kan have tillid til hinanden og tillid mellem ledelse og medarbejdere. Åbenheden er en forudsætning for tilliden. Og tilliden er en forudsætning for trygheden.
Vi arbejder hver dag på at skabe en mangfoldig og klimabevidst arbejdsplads, hvor der er højt til loftet, plads til humor og luft til at slå en skæv’er ind i mellem. Vi kæmper for at være en lærende og ikke en bebrejdende organisation, og hvis du har lyst til at høre mere om at arbejde hos os, så er du altid velkommen til at kontakte os.
Jobbet søges via QuickApply på Jobindex.