Turistindustrien bag hvert 10. job i verden


rejser og turisme rummede i 2016 hvert 10. job

Rejser og turisme rummede i 2016 hvert 10. job i verden. Det svarer til 292 millioner job, og fra 2015 til 2016 voksede sektoren globalt med 3,3 procent.

Ulla Oppermann Blankholm
Blankholm Kommunikation


En eksotisk rejse til Asien og skiferien til Frankrig; mange af os bidrager selv til, at turistindustrien i verden er blevet enorm, og det kommer i den grad til udtryk i antallet af job, som eksisterer – og opstår – i branchen.

Ifølge en rapport fra the World Travel & Tourism fra juni i år rummer turistindustrien 108 millioner – direkte job – og 292 millioner i alt, når man regner både direkte og indirekte job med, hvilket svarer til hvert 10. job i verden. Sektoren voksede ifølge rapporten med 3,3 procent – og lå for sjette år i træk i spidsen for udviklingen af den globale økonomi.

Væksten i 2016 genererede ifølge rapporten 7.600 milliarder dollars på verdensplan, hvilket gør den større end finanssektoren – der genererede 4.800 milliarder dollars – og mineindustrien, der genererede 5.000 milliarder dollars.

LÆS OGSÅ: Hotelkæde efterlyser faglært arbejdskraft

Vækst de kommende år

Den globale rejse- og turistindustri ser ifølge en pressemeddelelse fra the World Travel & Tourism ud til at vokse med fire procent pr. år over det næste stykke tid.

”Det er signifikant mere end den globale økonomi, som vokser 2,7 procent om året – og alle andre sektorer, der er undersøgt i studiet – bortset fra den finansielle sektor,” lyder det i pressemeddelelsen.

Kigger man specifikt på Europa, ser man den samme tendens som på verdensplan: Turistindustrien er større end mineindustrien, landbruget, kemikalieindustrien og bilindustrien.

Også herhjemme er der rigtig godt gang i jobskabelsen inden for feltet: Hotel- og restauranterhvervet har ifølge Horesta været den største jobskaber i Danmark siden finanskrisen. Her mener man, at dansk turisme kommer til at spille en helt central rolle, når der skal skabes beskæftigelse til flere over de kommende år:

”Ifølge det nye regeringsgrundlag er målet at skabe 55.000-60.000 nye arbejdspladser frem mod 2025,” lyder det på Horestas hjemmeside, hvor organisationen slet ikke er i tvivl om, at det vil give travlhed.

”Vi får travlt, men selvfølgelig kan der skabes mange tusinde nye job i dansk turisme. Det kræver bare, at vi får de rigtige vilkår at konkurrere på,” har Kirsten Munch, der er politisk direktør i Horesta, tidligere udtalt til TV2 News.

Det giver jobmuligheder for folk, der ikke lige er uddannet eller har erfaring inden for branchen, som du kan læse om i artiklen her:

Måske finder du dit næste job inden for hotel- og turistbranchen.

Ifølge Visit Denmark er Europa verdens førende turistdestination: Af de flere end en milliard rejser, der i dag bliver foretaget på verdensplan, foregår over halvdelen til Europa.

Publiceret 2017-10-09
Annonce: