Panikken skulle være taget ud af panikdag

En ny praktikaftale, som medier, uddannelsessteder og mediestuderende er blevet enige om, skulle gøre ”Panik”-dagen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole knap så panisk.

”Jeg synes, det er en rigtig fornuftig aftale, som vil ligne virkelighedens ansættelsesproces mere, end det tidligere har været tilfældet. Hvis parterne accepterer rammerne, der er lavet, er jeg sikker på, at vi vil minimere den panik, som både medier og studerende tidligere har følt og samtidig skabe rum for rigtig gode match mellem studerende og medier. Jeg håber, at parterne vil give hinanden tid til at undersøge de muligheder, der er, så de kan se, at det ikke kun er 1. prioriteten, der kan ende med en succes.”

Sådan lyder det fra formanden for Danske Mediestuderende, Merete Lindstrøm, på Journalistforbundet.dk. Hun er glad for, at der er kommet en ny aftale på plads. I år kom praktiksøgningen i foråret til at se således ud:

Mandag 11. april kl. 10.00: Opslag fra praktikstederne og de studerendes hjemmesider offentliggøres.
Tirsdag 12. april kl.10.00: Praktikmesse i Odense, hvor alle praktiksteder får mulighed for at præsentere sig. Studerende fra alle uddannelser, som skal i praktik, vil være indbudt.

Frem til fredag 15. april kl.10.00: Studerende researcher og skriver ansøgninger.

Fredag 15. april kl.10.00: Ansøgningerne tilgængelige for medierne. Studerende vil fortsat kunne skrive ansøgninger, som løbende tilgår de søgte medier.
Mandag 18. april kl. 08.00: Fra dette tidspunkt kan praktiksteder og studerende melde aftaler ind til sekretariatet, når en plads er besat.
Mandag 25. april kl.09.00: Praktiksteder, der ønsker at deltage i lille-match-dag, giver besked herom til praktikkoordinatoren.
Tirsdag 26. april: Lille matchdag på DMJX for studerende uden praktikplads og praktiksteder uden praktikanter.

Kilde: Journalistforbundet.dk

Absolut ikke lagt op til forsamtaler

I en anden artikel på Journalisten.dk forklarer Merete Lindstrøm, at der med aftalen ikke lægges op til, at man holder forsamtaler til Praktikmessen.

”Det er absolut ikke det, der er lagt op til. Det er jo også derfor, det bliver holdt i en stor åben hal. Der er lagt op til en åben messe, hvor man går rundt og taler med folk, og medierne får lov at præsentere sig selv. Det er absolut ikke meningen, at der skal være individuelle samtaler,” siger hun i artiklen på Journalisten.dk, hvor det også fremgår, at de studerende efter Praktikmessen den 12. april måtte skrive deres ansøgninger – og fredag den 15. april – måtte gøre ansøgningerne tilgængelige for medierne.

Som noget nyt fra i år vil de studerende fortsat kunne skrive ansøgninger, som løbende tilgår de søgte medier.

”Det positive her er jo, at du kan skrive til dem, du helst vil, de første dage. Og så har du masser af tid til at skrive til de andre resten af ugen. Hvis man nu for eksempel har skrevet til fem store medier, og man finder ud af, at man ikke har fået de pladser, så kan man bare fortsætte med at søge,” siger Merete Lindstrøm på Journalisten.dk.