Børsnotering og fortsat vækst

Jobindex slutter 2005 med omkring 35 medarbejdere. Succesen, væksten og udviklingsmulighederne synes at fortsætte, og der kommer flere nye medarbejdere til. Der opstår derfor behov for en professionalisering og oprustning på ledelsesfronten, og i den forbindelse tilføjer Jobindex blandt andet vicedirektør Henrik Christensen til holdet. Han er en af kun ganske få ledere, der er hentet ind udefra. Men på dette tidspunkt er der brug for en erfaren leder til at styre en virksomhed, der har svært ved at følge med sin egen succes. I denne periode vokser Jobindex med 40-60 procent om året, og vicedirektøren sørger for, at regler og procedurer bliver defineret, implementeret og/eller professionaliseret. På et tidspunkt begynder der 7 nye medarbejdere samme dag, og som firma får man derfor fokus på at forbedre processer, så der kan komme system i tingene. Jobindex får her sin første medarbejderhåndbog, og der etableres også et decideret introduktionsprogram, så alle får den nødvendige information, når de starter i jobbet. Samtidig sker der en anden central udvikling internt i virksomheden, idet antallet af medarbejdere efterhånden har nået en sådan størrelse, at ikke alle længere kan have direkte kundekontakt. Fra 2006 til 2007 får Jobindex 10 medarbejdere, der ikke servicerer kunder, men servicerer andre medarbejdere. Det drejer sig blandt andet om salgssupportere og IT-supportere. I det hele taget er medarbejderudvidelsen et centralt tema i disse år.

2006-2008

Nogle af de nye i annonceafdelingen er blandt andre Donna Walbom-Dicay, Mia Brejnebøl og Janni Bosse. Og i 2007 starter Henrik Engstrøm som den første sælger til at tage sig af det offentlige marked – et område, der siden er blevet udvidet. I 2007 ansætter Jobindex også Pia Hylle Kjeldgaard i rekrutteringsafdelingen og desuden Berit Egholm og Charlotte Hansen, der senere sammen med Anne Sevel, Eve Sørensen og Lars Ole Kruse, skal komme til at udgøre teamlederne i rekrutteringsafdelingen. Til annonceafdelingen kommer Kathrine Schnoor Larsen og Pernille Kombrink. Også salgsafdelingerne udvider med René Ciraklar og Thomas Hansen samt Martin Winther Nørlev, der senere bliver salgschef for Key Account Management-afdelingen. Derudover kom også Ulla Pedersen og Karin Hofman-Bang til for at udbygge økonomiafdelingen, og i 2008 bliver Michael Zehngraff første mand i administrationsafdelingen. Det er også på dette tidspunkt, at Atemad El-Berjiji udnævnes til salgschef.

Julefrokost i Paris, 2007. På billedet: Pia Hylle Kjelgaard, Berit Egholm og Charlotte Hansen.

Ikke længere et lille firma

Den kraftige vækst gør, at Jobindex ændrer sig en del som arbejdsplads. Og det er ikke alle, der er lige begejstrede for forandringerne. Nogle af de oprindelige medarbejdere valgte netop Jobindex på grund af, at det var et lille firma med den kultur og det sammenhold, der er små steder. Nogle enkelte søger derfor væk – typisk over i andre små virksomheder. Som chef for det meste af forretningen er det Henrik Christensens ambition at skabe en fantastisk arbejdsplads for både gamle og nye medarbejdere. Af den grund kommer der blandt andet fokus på arbejdsglæde, og tiltagene må siges at have succes, da Jobindex i 2008 bliver kåret som en af Danmarks 50 bedste arbejdspladser. Kaare Danielsen forklarer, at det også er i denne periode, at Jobindex opbygger en rigtig rekrutteringsafdeling. ”Haavard Klemetsen bliver chef for rekrutteringsafdelingen, og han er med til at udvide rekrutteringsafdelingen fra 3 til 17 medarbejdere,” uddyber grundlæggeren. Rekrutteringsafdelingen skal dog opleve nogle hårde nedgangstider, før den igen når op på – og overhaler – succesen fra 2008. Samtidig vokser også Jobindex’ internationale ambitioner, og ledelsen beslutter at kigge ud over Danmarks grænser.

"Vi etablerer Jobbsafari, der dækker vores internationale forretning. Før havde vi forskellige medarbejdere, der sad i Stockholm og styrede det derfra. Men vi tog området hjem og ansatte vores egne medarbejdere her til at udvikle især det skandinaviske marked."

Kaare Danielsen, adm. direktør i Jobindex

Jobbsafari opkøber undervejs det svenske Chefjobb med Rickard Linetti i spidsen samt Camilla Sandblom. Senere bliver Henrik Christensen igen manden, der skal bygge en organisation op, og han overtager ansvaret for Jobbsafari, der siden er vokset til en seriøs spiller på det svenske og norske marked.

Børsnotering overrasker konkurrenterne

Imens alt dette foregår, arbejder Kaare Danielsen i al hemmelighed på et projekt, der skal komme til at stå, som en af de helt centrale begivenheder i Jobindex’ historie. Planen er, at Jobindex skal børsnoteres i 2007, og selvom det er en lang proces, som tager meget af Kaare Danielsens tid, lykkedes det at holde børsnoteringen hemmelig helt frem til offentliggørelsen. Da den kommer, ændrer den fundamentalt den måde pressen, kunderne og konkurrenterne ser Jobindex på, forklarer Kaare Danielsen. ”I mange år blev vi betragtet som en mindre spiller, men pludselig er Jobindex helt tydeligt en af de helt store med mange millioner i omsætning,” uddyber han. Fredag den 29. juni 2007 bliver Jobindex optaget til handel på First North. Det er et kæmpe skridt for en virksomhed som Jobindex, der startede som en lille iværksættervirksomhed. Begivenheden er desuden med til at fastslå Jobindex’ status som Danmarks største jobmarked – både hvad angår antal opslåede job og antal brugere. ”Fredagen inden børsnoteringen holdt vi vores sommerfest i Odd Fellow-palæet, hvor ægtefællerne også var med, og det var der, de fik at vide, at vi skulle børsnoteres. Ugen efter annoncerede vi det så, og fredagen efter den 29. juni var hele firmaet inde på fondsbørsen og overvære, at handlen med selskabets aktier gik i gang,” fortæller Kaare Danielsen. I 2007 har Jobindex en omsætning på omkring 100 millioner kroner om året, og virksomheden har på dette tidspunkt en anslået markedsværdi på 600 millioner kroner.

Flere medier dækker børsnoteringen, og det er med til at cementere billedet af Jobindex som den førende jobportal. Virksomheden formår dermed at bruge begivenheden til at brande sig selv, og Kaare Danielsen behøver nu ikke længere høre om konkurrenter, der spekulerer i, hvornår eller hvordan de kan udkonkurrere eller opsluge hans firma. ”Vi vil godt være mere synlige. En børsnotering giver os mulighed for at vise omverdenen, hvor store vi er. Vi bliver ofte omtalt som et opkøbsemne, men er jo en af de største spillere på markedet,” siger han til TV 2 i forbindelse med offentliggørelsen i 2007. Det er også på dette tidspunkt, at flere af de andre spillere på jobannoncemarkedet kaster en stor del af deres tid og ressourcer ind på at bekrige hinanden under den såkaldte gratisaviskrig.

”De hev blandt andet penge ud af Jobzonen for at finansiere den, og vi i Jobindex stjal så annoncemarkedet fra dem, imens de kæmpede med andre ting,” forklarer Kaare Danielsen. Jobindex er også med i aviskrigen, idet man etablerer et samarbejde med Nyhedsavisen, da den udkommer første gang i november 2006. Nyhedsavisens motto er ”Viljen, evnen og modet til at handle anderledes”, og det bliver til et sjovt og underholdende, men knap så udbytterigt samarbejde.

Børsnotering d. 29. juni 2007. På billedet: Kaare Danielsen.

Tidlige tegn på krise

Men de gode tider lakker mod enden. Både for Jobindex, men også for samfundet og verdensøkonomien generelt. Da Jobindex’ medarbejdere kommer tilbage fra sommerferie i 2007, begynder det så småt at gå nedad med økonomien. Subprime-krisen er den første som rammer. Det sker i efteråret 2007, men konsekvenserne af den begyndende finanskrise når ikke for alvor at ramme før 2007 bliver til 2008. For selv frem mod slutningen af 2007 er det generelle billede, at det stadig vælter ind med jobannoncer.

Derfor ekspanderer Jobindex stadig kraftigt, og virksomheden vokser fra 55 til 90 medarbejdere fra 2007 til 2008. ”Vi betalte faktisk folk for at arbejde over for at sætte de mange jobannoncer op. Og her før krisen slår helt igennem, mister Jobindex omkring 20 procent af medarbejderne om året på grund af, at der stadig er stor efterspørgsel på arbejdskraft,” forklarer Kaare Danielsen. Så med en børsnotering, flere medarbejdere end nogensinde og en finanskrise under opsejling slutter et begivenhedsrigt år. De næste år skal vise sig at blive en noget anderledes og – ikke mindst – svær tid for Jobindex.