200-300 procents vækst om året

Som det er kendetegnende for internetbranchen, vokser Jobindex meget hastigt i disse år. ”Trafikken og omsætningen vokser jo med over 20 procent om måneden i perioder. Det vil sige, at om tre måneder har vi dobbelt så mange brugere på vores website som nu, hvilket vil sige, at vores servere er nødt til at være dobbelt så store, hvilket vil sige, at vi er nødt til at gå ud og købe nogle større computere NU. Væksten betyder også, at vi skal bruge nogle ekstra sælgere om tre måneder, så dem er vi også nødt til at gå ud at ansætte nu,” forklarer Kaare Danielsen om, hvordan det var at have vokseværk ud over det sædvanlige.Det hektiske tempo stiller store krav til virksomheden. Det er svært at se ret langt ud i fremtiden, og det er nødvendigt at tage nogle risici.

1998-2000:

”Det var sådan noget med at gå ud og sige: Okay, nu gør vi sådan her, og så lukker vi øjnene, og så satser vi på, at virksomhedens omsætning bliver fordoblet. Og hvis ikke det sker, så går det bare galt.” ”Og det nummer lavede vi utallige gange i løbet af 1998–99,” pointerer Kaare Danielsen. Fra 1998 til 1999 tredobles omsætningen i Jobindex fra en million til tre millioner, og året efter fordobles den fra tre til seks millioner. I december 1998 flytter Jobindex til Vodroffsvej 40, og i løbet af 1999 og 2000 bliver nogle af kernemedarbejderne ansat, nemlig Kicki Barfoed, Jesper Vørnle og Christine Frøhlich i salgsafdelingen, Liat Skat Nørrevig, Dorthe Jacobsen og Mia Wistisen i administrationsafdelingen og Anders Nielsen, Lars Holgaard og Morten Meyling i udviklingsafdelingen. De 3 sidstnævnte er stadig ansat hos Jobindex i 2015.

Til gengæld er et par mægtige udenlandske bejlere, som ikke har til sinde at lade lille Jobindex sætte sig på det danske marked, for alvor brudt ud af kulissen. Norske JobShop, der i oktober 1999 skifter navn til StepStone, har i løbet af 1999 overtaget Jobindex’ førertrøje som den største jobdatabase herhjemme, og de to store nordiske rivaler opererer med helt andre økonomiske rammer end Jobindex. Svenske Jobline har netop fået 110 millioner kroner ind i venturekapital, og StepStone, der nu har 35 medarbejdere i Danmark, proklamerer, at man i løbet af de kommende 18 måneder vil bruge 700 millioner kroner på at erobre 25 procent af markedet i Europa. Målet er en omsætning på over 20 milliarder kroner inden for nogle få år. Jo, de første skvulp fra den amerikanske dot.com-bølge er i månederne op til årtusindskiftet for alvor begyndt at skylle ind på de digitale danske kyster.