Jobglæde

I life science-branchen er jobglæden højest hos Lundbeck

Medicinalfirmaet i Valby vinder i Jobindex’ seneste rapport, der afdækker jobglæden i life science-branchen. Se her, hvordan Lundbeck placerer sig i forhold til branchen.

Kandidaterne forbinder life science-branchens virksomheder med et internationalt arbejdsmiljø og et godt omdømme. Derudover er branchen blandt kandidaterne kendetegnet ved værdier som kvalitetsbevidst, seriøs og innovativ.

Værdiord, som life science-branchen umiddelbart lever op til, når vi spørger branchens nuværende og tidligere ansatte. Det viser Jobindex’ seneste jobglæderapport, der kortlægger jobglæden i 12 udvalgte virksomheder i selvsamme branche.

5-stjernet kultur og mening i branchen

I en tid, hvor der er blevet skabt yderligere fokus på life science-branchens virke og betydning, honorerer nuværende og tidligere ansatte branchens virksomheder med gode evalueringer.

De nuværende og tidligere ansatte giver branchen 4 stjerner overordnet set, ligesom de gør inden for belønning – herunder gode løn- og ansættelsesvilkår – arbejdsmiljø og balance samt samarbejde og relationer. Ledelse og karrieremuligheder scorer 3 stjerner.

Udover Lundbeck har også Coloplast og Novo Nordisk, der indtager rapportens anden- og tredjeplads, meget at bryste sig af, når det kommer til jobglæde. Det giver et billede af life science-branchen som et attraktivt sted at arbejde, da virksomhederne primært scorer 4-5 stjerner.

Dog ligger Lundbeck i toppen.

5 stjerner til Lundbeck

  • Overordnet: 5 stjerner.
  • Kultur og mening: 5 stjerner.
  • Ledelse: 5 stjerner.
  • Belønning: 5 stjerner.
  • Samarbejde og relationer: 5 stjerner.
  • Arbejdsmiljø og balance: 4 stjerner.
  • Karrieremuligheder: 3 stjerner.

De ansatte giver medicinalfirmaet 5 stjerner i den overordnede kategori. Det samme med kategorierne kultur og mening, ledelse, belønning samt samarbejde og relationer – Lundbeck ligger altså over branchegennemsnittet på både ledelse, belønning samt samarbejde og relationer.

Muligvis hænger branchens flotte evalueringer også sammen med, at virksomhederne kendetegnes ved værdier som seriøs, kvalitetsbevidst og innovativ, da de alle er interessante og attraktive for jobsøgende kandidater ved et jobskifte.

Kendskab til arbejdspladserne er lavt

Rapporten viser, at kandidaterne har forskelligt kendskab til de udvalgte virksomheder, men endnu vigtigere er, at de samtidig har et mindre kendskab til virksomhederne som arbejdsplads. Et billede, der faktisk går igen i flere af vores brancherapporter – og som ikke er overraskende.

Dog tydeliggør det potentialet i at få synliggjort sit employer brand som virksomhed – og i at vide, hvor fokus bør ligge. Blandt branchens virksomheder er der lige nu et uudnyttet potentiale i at få formidlet historien om det gode sociale arbejdsmiljø, der allerede eksisterer i life science-branchen.

Ønsker du allerede nu at blive klogere på virksomhederne og læse deres evalueringer, kan du besøge deres virksomhedsprofiler hos os. Her kan du altid holde øje med udviklingen i virksomhedernes jobglæde og læse eventuelle kommentarer fra tidligere og nuværende ansatte.

Hent rapporten Find virksomhedsprofil

Foto: Lundbeck

Læs også