Feminin forkælelse på 17. etage


Feminin forkælelse på 17. etage

Nordens største hotel, det nyåbnede Bella Sky Comwell, har indrettet en hel etage kun for kvinder. På baggrund af en brugerundersøgelse om kvinders ønsker til hotelværelsers indretning og faciliteter, er værelserne på 17. etage blevet udstyret med f.eks. lyse badeværelser, store spejle, masser af puder og sund mad i minibaren.

Af Ida Marie Søeborg, Blankholm Kommunikation

”Det er ikke for at kønsdiskriminere”, svarer assisterende direktør Lotte Unnerholm på spørgsmålet om, hvorfor Bella Sky Comwell har valgt at forkæle de kvindelige rejsende med en hel etage.

”Men af de forretningsrejsende er en meget lille del kvinder, og derfor er hoteller som udgangspunkt designet til mænd. Vi får feedback fra alle vores gæster, men jeg har aldrig – heller ikke tidligere i min karriere – fået feedback fra en mand om, at han ønskede at bo på en etage kun for mænd, hvor kvinder ikke måtte komme.”

Bella Sky Comwell slog mandag den 16. maj dørene op til 814 værelser, 30 konferencerum, tre restauranter, to barer samt spa og wellness, og er hermed Nordens største hotel. 17. etage har fået navnet Bella Donna, og der er kun adgang til etagen med kvinders nøglekort. Det er første gang i Europa, at en hel etage er forbeholdt kvinder. Ifølge en fokusgruppeundersøgelse, foretaget af hotellets ledelse, hvor berejste kvinder – kendte som ukendte – blev spurgt, ønskede over halvdelen af de adspurgte at bo på en etage kun for kvinder, når de overnattede på hotel.

Ekstra godt, blødt og stort
Ikke overraskende vægter de rejsende kvinder badeværelset højt. Der er vigtigt, at der er karbad, effektiv håndbruser med ekstra stort brusehoved, en god hårtørrer, samt make-up spejl med forstørrelse – og naturligvis økologiske skønhedsartikler og store håndklæder.

Det er især den intime del af et hotel, hvor man sover, bader og restituerer, som kvinderne ønsker at have for sig selv. Når det kommer til hotellets øvrige afdelinger og aktiviteter, som f.eks. fitness, er mandligt selskab helt i orden.

De skal også være velkomne i den lounge med internationale aviser og dameblade, som kvinderne ønsker på hotellet – hvis det kvindelige selskab og den grønne te ellers er nok til at lokke dem til fadet. Men den mørke chokolade og champagnen fra Bella Donna-værelsernes minibar må de se langt efter.

Bella Donna kan mere end bløde puder
De primære årsager til ønsket om en kvindeetage er bedre hygiejne og en mulighed for at føle sig hjemme og få dækket sine behov, også på farten. Tryghed er ligeledes en vigtig faktor, og her kan en kvindeetage mere og andet end bløde puder og øko-hudpleje.

Lotte Unnerholm fortæller, at mange kvinder, som ville være nervøse ved at tage til udlandet med deres firma og bo på etage med både mænd og kvinder, har mere mod på at rejse, når de kan overnatte på Bella Sky’s 17. etage:

”Vi har allerede fået positive kommentarer fra nogle af de store internationale firmaer, der har booket hos os fremadrettet. De fortæller, at Bella Donna er attraktivt for deres kvindelige ansatte, der foretrækker at bo på etage med andre kvinder på grund af deres kulturelle baggrund.”

Der er dog ikke planer om yderligere tiltag i forhold til denne gruppe af kvinder eller andre typer gæster for den sags skyld. Bella Sky Comwell har dog fokus på at gøre hotellet handicapvenligt i overensstemmelse med principperne for god adgang, der handler om, at hotellet skal være tilgængeligt for alle.

Bella Sky Comwell er Nordens største hotel med sine 23 etager, 814 designværelser og 30 fleksible møde- og konferencerum. Hotellet er tegnet og designet af tegnestuen 3XN, og ligger midt i Ørestad, med otte km. til Københavns centrum.

Hotellets design tager udgangspunkt i skæve vinkler og er bygget op omkring to svajende tårne.