Øvrigt

Fårup Som­mer­land vælter sig i an­søg­nin­ger efter dag­pen­ge­stop

Fårup Sommerland har i år modtaget dobbelt så mange ansøgninger fra folk mellem 25 og 55 år i forhold til sidste år. Personalechefen i forlystelsesparken er ikke i tvivl om, at den kraftige stigning skyldes dagpengestoppet.

I Fårup Sommerland mærker personalechef Jesper Jensen tydeligt, at det 55 fodboldbaner store sommerland er blevet populært blandt folk, der ønsker et sæsonjob.

”Antallet af ansøgninger fra folk mellem 25 og 55 år er steget markant i forhold til sidste år. Vi har fået 300 ansøgninger fra den gruppe mod kun 150 sidste år,” siger Jesper Jensen og tilføjer, at stigningen skyldes, at flere er blevet truet på deres dagpenge.

Han mener, at det er en spændende gruppe at komme til at arbejde med. For eksempel har sommerlandet haft nogle udfordringer i forbindelse med butikkernes åbningstider, især i starten og i slutningen af sæsonen, fordi mange af medarbejderne normalt er studerende og skal passe deres studier.

Voldsomt positivt allerede

Lige nu (ved artiklens afslutning, red.) har den nye og lidt ældre målgruppe været ansat i halvanden måned, og Jesper Jensen er særdeles godt tilfreds.

”Det har været voldsomt positivt. Jeg kan kun forestille mig, at vi udvider antallet af folk i den aldersgruppe til næste år,” siger han og tilføjer, at mange af ansøgerne har en faglig uddannelse bag sig.

For en forlystelsespark som Fårup Sommerland er det ifølge Jesper Jensen vigtigt, at der hvert år er nogle gengangere blandt medarbejderne, så man kan arbejde videre med dem og har nogle, der kender til det hele. Derfor vil der gradvist komme flere og flere ansatte mellem 25 og 55 år og ikke kun under 25 år, som det hidtil har været tilfældet.

God erfaring og selvtillid

Omkring 15-20 stykker er blevet taget ind til en jobsamtale fra den ældre aldersgruppe, og samlet set er der blevet ansat 12 over 30 år.

”De har noget erfaring og noget selvtillid, når de starter – også selv om de ikke kender til arbejdsopgaverne,” siger personalechefen og tilføjer, at Fårup Sommerland dog løber en risiko i forhold til den gruppe, som er på dagpenge, fordi de højst sandsynlig ville sige ja til et fuldtidsjob, hvis de fik det tilbudt.

Den risiko er man dog villig til at løbe. Gruppen mellem 25 og 55 år bliver behandlet lige som alle andre ansøgere, og der er ikke specielle krav til jobbene. Det vigtigste er, at man har den rigtige personlighed og tilgang til jobbet. Resten kan man lære, som Jesper Jensen udtrykker det.

Brug for andre end studerende med sæsonudvidelse

Fårup Sommerland er i gang med at udvide sæsonen, og i år har man åbent fra 20. april til 20. oktober, hvor man tidligere har haft åbent fra 1. maj til 1. september.

”Der har den her gruppe også en fordel, fordi de ikke studerer, og vi garderer os desuden ved også at have den gruppe af medarbejdere, fordi der er en begrænsning for, hvor meget de studerende må arbejde ved siden af deres SU.”

Løbet af kørt for at få sæsonarbejde i Fårup Sommerland i år, men allerede i starten af januar 2014, er der ansøgningsfrist til sæsonjobbene til næste år. Der er 450 sæsonmedarbejdere, når der er mest tryk på, og 80 procent af dem, der bliver ansat, er gengangere fra året før.

”Vi har omkring 220 til 260 inde til samtaler, hvilket foregår i løbet af tre uger i februar. Det er vigtigt, at kontrakterne er i hus, så vi ikke skal tænke i planlægning, når sæsonen går i gang,” siger Jesper Jensen.

Samtalerne varer typisk en halv time, og når Jesper Jensen holder samtalerne, sætter han pris på, at ansøgerne kan fortælle om deres tidligere erfaringer fra andre jobs, fordi det giver ham et godt indtryk af, hvordan de ville håndtere opgaver i deres – måske – nye job i Fårup Sommerland.