Danmarks bedste ar­bejds­plads er fundet

Jobindex og statsministeren var med, da kåringen af landets bedste arbejdspladser fandt sted i Cirkusbygningen.

Onsdag den 19. november offentliggjorde organisationen Great Place to Work® listen over Danmarks bedste arbejdspladser 2014.

Kåringen fandt sted i Cirkusbygningen i København, hvor repræsentanter fra virksomhederne og også statsminister Helle Thorning-Schmidt deltog.

Revisionsvirksomheden Beierholm vinder blandt de store arbejdspladser, mens it-firmaet Conscia er bedst i kategorien mellemstore.

Det er 14. år i træk at Great Place to Work kårer vinderne, og der er sket en del forskydninger i forhold til 2013-listen. Blandt andet overtager Beierholm førstepladsen fra burgerkæden McDonald’s, som ellers har vundet de foregående 3 år.

I kategorien ’mindre arbejdspladser’ klatrer it-konsulenthuset Delegate helt til tops. De veksler dermed fjerdepladsen fra 2013 til guld, hvilket skubber sidste års vinder, møbelfirmaet HOWE, ned på andenpladsen.

Ansatte er dommere

Det er virksomhedernes egne medarbejdere, der bedømmer arbejdspladserne i konkurrencen. Blandt andet skal de svare på, om de mener arbejdspladsens ledelse er troværdig, om de føler sig respekteret, har en følelse af stolthed i deres arbejde samt et godt fælleskab med kolleger.

Udover medarbejdernes evaluering er der udarbejdet kulturprofiler for alle virksomhederne på listen. Her skal HR og ledelsesgruppen svare på spørgsmål om kommunikation, læring, belønningssystemer medarbejderindflydelse og socialt liv.

Her beskriver Beierholm blandt andet, at de vægter trivsel lige så højt som omsætning og indtjening, da mennesker og relationer er hjørnesten i virksomhedens vision.

Også Delegates 46 ansatte nyder godt af ledelsens opmærksomhed. På adressen i Virum samles alle medarbejdere hver måned til arrangementet ’Company Friday’, hvor de ansattes ideer og spørgsmål kan have direkte indflydelse på ændringer i organisationen.

Vinderne i alle kategorier

Se hele listen her, hvor du også kan se Danmarks bedste offentlige arbejdspladser, it-arbejdspladser og specialprisvinderne inden for kommunikation, livsbalance og CSR.

Og følg derudover vores temaartikler om Danmarks bedste arbejdspladser i de kommende uger.

Great Place to Work 2014 Helle Thorning