Bjarne Rasmussens to CV'er


Som tidligere arbejdssøgende gennem flere år vil jeg starte med at rose Jobindex, der er altid meget relevant og nærværende materiale på hjemmesiden :-)

Jeg leder stadig efter det optimale job, og derfor er mit Jobindex CV stadig aktivt. Din meget aktuelle artikel vedr. et potentiel brancheskift for en arbejdssøgende får mig til at skrive denne mail til dig.

Mercuri Urval

I 2008 var jeg tilknyttet et jobsøgningskursus i Mercuri Urval. Tidligere jobkonsulenter havde hjulpet mig med at udarbejde mit CV, så jeg var meget godt tilfreds med design og indhold - lige indtil den dag hvor en helt ny jobkonsulent så mit CV.

Bjarne, det CV kan du godt glemme alt om. Du har jo en baggrund som sømand gennem mange år, og når du søger job i land/brancheskift, så er du jo en fremmed fugl i flokken, og modtageren af din ansøgning/CV vil meget sandsynligt føle sig utryg ved en sådan fremmed fugl. Psykologisk ubevidst ansættes typisk en personlighed som ligner de andre fugle i flokken - uanset teksten i dit CV !

Jeg sank godt nok noget, og forsvarede mig med at mange jobkonsulenter syntes at mit CV var helt godt.

Bjarne, sagde hun; du har rigtigt mange gode kompetencer fra din tid til søs, men de skal oversættes, så de bliver genkendelige for en person i land; så virker du ikke helt så meget som en fremmed fugl i flokken, men nærmere som en fugl, der kan bringe spændende nyt blod ind i flokken !

Jeg krøllede mit CV sammen og startede helt forfra med jobkonsulentens hjælp; og nu er mit CV meget mere relevant i min jobsøgning/brancheskift. Nå ja - jobkonsulenten var fra Polen, så hun vidste nok hvad det vil sige at være en fremmed fugl i flokken, når der skulle søges arbejde/brancheskift !!

Med venlig hilsen

Bjarne Rasmussen

Læs Bjarne Rasmussens CV før Læs Bjarne Rasmussens CV efter Se Bjarne Rasmussens hjemmeside www.soulcoach.dk