Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse – en mindre organisation med store muskler

Akademikernes A-kasse er ikke bare en a-kasse. Vi er en lærende organisation, der hver dag prøver at være en smule bedre end i går. Det gælder arbejdsmetoder, teknologi, tilbud til vores medlemmer og især ledelsesform. Vores faglige verden forandres nemlig hele tiden af nye omstændigheder, regulativer og lovgivning, og vi forandrer os sammen med den.

Med 275.000 medlemmer og mere end 250 medarbejdere i hele landet er vi Danmarks største a-kasse. Vi laver tilbud til og rådgiver vores medlemmer, så de er rustet til både nutidens og fremtidens arbejdsmarked. Og selv om vi ikke er en stor organisation på medarbejderantal, så er vores muskler store nok til, at vi har de nyeste værktøjer og er med forrest på digitaliseringsfronten.

Det er vores medlemmer, der bedst kender deres situation. Og det er vores rådgivere og konsulenter, der bedst kender vores medlemmer. Derfor lader vi vores rådgivere træffe så mange beslutninger som muligt, så de bliver taget tæt på medlemmet. Det giver mening for både medlemmer og medarbejdere.

Vi vil gerne være endnu bedre til at involvere og skabe løsninger sammen med vores medlemmer – så det ikke kun er vores rådgivere, der træffer beslutningerne. Vi vil gerne høre medlemmernes stemmer, da de kender sig selv bedst.

Vi har sat arbejdsformen fri

For at forme arbejdslivet så det giver bedst mulig mening for den enkelte medarbejder, har vi sat arbejdsformen fri i hver enkelt afdeling – både når det kommer til fleksibilitet, mødetider og hjemmearbejde.

Samtidig tror vi oprigtigt på, at vi er nødt til at fejle indimellem for at lære noget. Det giver en fantastisk åbenhed og mulighed for at bede om hjælp, både fra kolleger og ledere.

A-kasseområdet er et helt særligt fagligt område, som det kan være svært at blive ekspert på – med mindre man rent faktisk arbejder med det. Derfor bliver du selvfølgelig godt forberedt, så du har en god ballast til at tale med og rådgive vores medlemmer eller navigere rundt i andre aspekter på a-kasseområdet.

Til vores forsikringskonsulenter, som bl.a. udbetaler og rådgiver om dagpenge, har vi en 6-måneders trainee-periode, hvor du lærer hele basispakken – og så kan du selvfølgelig løbende udvikle dig, specialisere dig og altid få hjælp af venlige og dygtige kolleger til nicheområder.

Vi vægter work-life-balance højt

Det er utrolig vigtigt for os, at vores arbejdsplads er et sted, hvor man er godt tilpas. Derfor er fleksibilitet, tillid, god frokost og sociale arrangementer alle aspekter, der ligger os på sinde. Samtidig lægger vi stor vægt på at være en familievenlig virksomhed. Work-life-balance er vigtig for at skabe trivsel på arbejdspladsen og overskud i hverdagen.

Vil du være en del af vores lærende organisation?