Gocollective A/S

GoCollective (tidl. Arriva) er Danmarks største private operatør indenfor kollektiv transport med over 2.000 ansatte. Virksomheden er landets næststørste togoperatør efter det statsejede selskab, DSB og er ligeledes en fremtrædende busoperatør. GoCollective har siden 2023 været ejet af den tyske kapitalfond Mutares, der overtog ejerskabet fra det tyske Deutsche Bahn.

GoCollective har været en del af den kollektive transport i Danmark siden 1997, hvor det britiske selskab Arriva købte danske Unibus. Siden da er Bus Danmark, Combus, Wulff Bus, Veolia Danmark og Pan Bus også blevet en del af GoCollective. I dag er GoCollectives aktiviteter på busområdet fordelt over både regional- og bytrafik i hele landet. GoCollective er desuden førende på markedet, når det kommer til drift af gasbusser bl.a. linje 5C i København, hvor der i 2017 blev indsat 37 gasbusser til at betjene Nordeuropas travleste buslinje.

Lige siden begyndelse i 1997 har GoCollective også drevet det private uddannelsescenter UCplus, der har mere end 40 års erfaring med voksenundervisning. UCplus udbyder danskuddannelser, danskprøver, transportkurser, vagt- og sikkerhedskurser på tværs af 8 lokationer i Danmark.

I Københavns havn sejler GoCollective derudover havnebusserne, der har været en stor del af det spirende liv på havnefronten, siden de havde deres første sejltur i år 2000. GoCollective har ad flere omgange genvundet kontrakten. Senest i 2020, hvor der blev indsat helt nye elektriske havnebusser.

I 2003 gjorde GoCollective sin entre på det danske togmarked efter at have vundet danmarkshistoriens første togudbud – udbuddet af den regionale togdrift i Midt- og Vestjylland. Efterfølgende har GoCollective genvundet kontrakten i både 2009 og 2018, så man således står for togkontrakten frem til og med 2028. Med forlængelsen i 2018 tilføjede GoCollective samtidig to nye strækninger, Odense-Svendborg og Vejle-Struer, og øgede dermed togtrafikken med ca. en tredjedel.

Tidligere var delebilstjenesten SHARE NOW også en del af GoCollective, men tjenesten blev lukket ned ved udgangen af februar 2024.