DB Cargo Scandinavia A/S

DB Cargo Danmark Scandinavia A/S

– en innovativ og visionær virksomhed


Vil du med på holdet hos den førende jernbanegodsoperatør i Danmark?
Og vil du være en del af en af verdens største logistikvirksomheder?

"Vi er innovative specialister inden for transport og logistik.
Og på en meget spændende godsbanerejse,"
fortæller lokofører Anders Nielsen Gude.

En virksomhed med store visioner for i morgen

DB Cargo Danmark Scandinavia A/S er landets førende transportfirma inden for jernbanegods. Vi er ansvarlige for de mange godstog, der hver dag kører mellem destinationer i Danmark eller er med til at forbinde Skandinavien og det øvrige Europa i effektive transportkorridorer. DB Cargo Scandinavia beskæftiger ca. 250 medarbejdere i Danmark, heraf udgør lokomotivførere og stationspersonale ca. 80 %.

Jernbanen – den mest miljørigtige transportform


Vi har fokus på miljøet og derigennem miljørigtig transport – og logistikløsninger. Hele transportsektoren bidrager betydeligt til CO2-udledningen, men jernbanen er den mest miljøvenlige transportform. Hos DB Cargo er vi klar til at tage vores del af dette samfundsansvar. Vi ønsker at blive den førende grønne logistikudbyder og bevise, at CO2-udledningen faktisk kan blive reduceret til trods for, at transportaktiviteterne vokser.

”Vi har specialiseret os i miljørigtig godstransport. Det tager vi meget seriøst.” – Anders

Stærke værdier og projekt ”Sikker på Arbejde”


I DB Cargo Scandinavia har vi en ambitiøs kultur, der understøtter, at togene kører, og godset når frem til den ønskede destination. Vi har en rummelig kultur, der består af diversitet og rummelighed, så der er plads til alle. Vi arbejder konstant på at gøre DB Cargo Scandinavia til et endnu bedre sted at arbejde. Vi har derfor også et værdisæt, der består af respekt, ærlighed, tillid, integritet og loyalitet.

”Der er meget åbenhed og plads til at være præcis den, du er. Og vi er altid gode til at hjælpe hinanden indbyrdes. Og så er det jo altid rart at være et sted, hvor det går godt.” – Anders

Sikkerhed er afgørende


I DB Cargo Scandinavia lever vi af, at togene kører, og godset når frem til den ønskede destination. For at nå det mål er sikkerhed afgørende. Vores medarbejdere skal vide, at sikkerheden er i orden, når de yder deres arbejde. Vi har derfor implementeret projektet "Sikker på Arbejde" for at fremme den gode sikkerhedskultur og for at sikre, at vores medarbejdere kan få hjælp og støtte, når de har brug for det.

200 stationsbetjente og lokomotivførere


Størstedelen af vores medarbejdere er stationsbetjente og lokomotivførere. Vores medarbejdere planlægger, klargør, efterser, koordinerer og kører godstogene. Men vi har selvfølgelig også mange andre jobtitler og funktioner. Du kan møde flere af vores medarbejdere her.

”Det er bare fedt at være så mange med samme job og blæse derudad med alt godset i ryggen. Det er der noget helt specielt over.” – Anders

En moderne virksomhed med gode rammer


Som arbejdsplads tilbyder vi bl.a. sundhedsforsikring, kaffe og frugt, helbredstjek m.m. Vi tilbyder alle vores medarbejdere en sundhedsforsikring, som bl.a. yder tilskud til kiropraktor, fysioterapeut m.m. Vi går meget op i, at vores medarbejdere er sunde og raske. Afhængigt af årstid har vores medarbejdere også fået mulighed for at få gratis influenzavaccine.

”Der er meget fokus på work-life balance og god arbejdsglæde som meget vigtige elementer i vores arbejdspladskultur,” fortæller Anders

Udvikling og uddannelse


Hos DB Cargo Scandinavia er vi dedikerede til at skabe teams, der består af fagligt dygtige og kompetente ledere og medarbejdere. Derfor er det vigtigt løbende at kunne udvikle og uddanne vores ansatte – vi tager ansvar for din udvikling og uddannelse.
Det er vores mål at fastholde og videreudvikle vores unikke kompetence inden for jernbanetransport, og vi ønsker derfor at tiltrække medarbejdere, der kan og vil medvirke aktivt til at drive og videreudvikle virksomheden til gavn for vore kunder, ejere og medarbejdere.

Fra national jernbaneoperatør til europæisk transport- og logistiknetværk


DB Cargos historie i Danmark tog sin begyndelse i 2001, da det daværende DSB Gods blev købt af tyske Deutsche Bahn (DB). Efter opkøbet blev den ’nye’ danske godstransportvirksomhed en del af DB’s europæiske godstogssatsning under navnet Railion. Samtidig blev der iværksat en omfattende udviklings- og effektiviseringsproces, som i 2007 resulterede i, at godstogsdrift i Danmark for første gang i rigtig mange år kunne fremvise overskud på årsregnskabet. Det har virksomheden gjort lige siden. I 2009 blev den danske virksomhed delt i to og skiftede samtidig navn: en produktionsenhed under navnet DB Cargo Scandinavia A/S og en salgsenhed under navnet DB Cargo Danmark Services A/S.

”Der er meget fokus på work-life balance og god arbejdsglæde som meget vigtige elementer i vores arbejdspladskultur,” fortæller Anders