DESIGNA

Designa Køkken er en dansk virksomhed der blev stiftet i 1992 i Kjellerup. Den startede med at lave "saml-selv" møbler som kommoder og reoler, men siden 2000 har man også produceret køkkener.

Virksomheden er i dag den største danskejede køkkenvirksomhed i landet. På fabrikken i Kjellerup er der 180 ansatte, ligesom de har 35 butikker og 8 erhvervscentre placeret rundt om i landet. Desuden findes 13 butikker i Norge og 3 på Færøerne.

Designa er 7 gange i træk fra 2000 til 2007 blevet udnævnt som Gazellevirksomhed.[1] De er ligeledes som eneste danske virksomhed blev kåret som Entrepreneur Of The Year af Ernst & Young5 gange.

Stifter Henning Christensen har lige fra begyndelse brugt sport til markedsføring af virksomheden. I 2004 gik han ind i projektet bag cykelholdet Team Designa Køkken ligesom både Viborg Håndboldklub, Viborg FF, Silkeborg IF og ikke mindst den lokale klub Kjellerup IF nyder godt af Designas sponsor-kroner. Både i Viborg HK og Kjellerup IF var Henning Christensen repræsenteret i bestyrelsen.

Kilde: Wikipedia.org 14-12-2016