Rekruttering

Disse 3 ting motiverer al­ler­f­lest til at søge jobbet

Motivationen for jobskifte opstår i udsigten til højere løn og en mere attraktiv stilling på et højere niveau. For danske jobsøgere er arbejdslivsbalance også en stærk motivationsfaktor.

En ny undersøgelse viser, at ud af den gruppe på 39 % af de danske respondenter, der aktivt søger job, er kun de 28 % aktuelt ledige, mens 45 % er på udkig efter en stilling på højere niveau – eller med muligheden for at opnå det.

51 % af de danske respondenter er passivt jobsøgende, men ville acceptere det rette jobtilbud, når det opstod. Heraf siger de 59 %, at en højere løn ville gøre udslaget, mens 42 % kan flyttes med tilbud om en stilling, som er mere interessant eller på højere niveau end deres nuværende job. Internationalt er disse parametre i endnu højere grad drivkraften for jobskifte.

Særligt for de danske respondenter gælder, at 24 % af de passivt jobsøgende kan motiveres til jobskifte med udsigten til bedre balance mellem arbejde og fritid. Globalt set er arbejdslivsbalance i mindre markant omfang en motivationsfaktor for jobskifte.

DANMARK
Højere løn 59 %
Mere attraktiv stilling 42 %
Bedre balance mellem arbejde og fritid 24 %

Kender du jobsøgere? Det gør vi

Vi kender også den direkte vej til præcis de kvalificerede kandidater, som virksomhederne har brug for i fremtidens rekruttering. Vi har nemlig spurgt 140.000 jobsøgere i hele verden, og de 6.500 af dem bor i Danmark.

Hvis du vil vide mere om at motivere jobsøgerne i din retning, så spørg os.

Læs mere

Læs også