Business controller til økonomistaben i Forsvarskommandoen
Om os
Den ledige stilling er placeret i Økonomistabens Niveau I-element, hvilket betyder, at vi er placeret på Forsvarskommandoens, i daglig tale Forsvarets, højeste styringsniveau. Elementet arbejder for chef og vicechef i Økonomistaben, som er økonomisk rådgiver for Forsvarschefen og Chefen for Forsvarsstaben.
Vores arbejde bliver dagligt lagt til grund for beslutninger, som du vil se blive effektueret af den øverste ledelse i Forsvaret. I den ledige stilling får du et unikt indblik i den samlede styring og beslutningsprocesser i Forsvaret. Vi beskæftiger os med aktuelle og spændende opgaver, som har stor politisk bevågenhed og offentlighedens interesse, herunder implementering og styring af det nye forsvarsforlig. Elementet har et tæt samarbejde både internt og eksternt, hvor vi både har daglig dialog med den militærfaglige søjle i Forsvaret, øvrige styrelser og Forsvarsministeriets Departement.
”Vi er et dynamisk team med forskellig uddannelsesmæssig baggrund. Nogle af os er, eller har tidligere været, soldat i både ind- og udland. Vi er sammen om at have en hverdag i balance på et fundament af trivsel. Dette gør vi samtidig med, at vi holder en høj faglighed og kvalitet i vores arbejde”, fortæller din kommende kollega.
Trivsel og sammenhold er nøgleord i elementets hverdag. Herudover er der fleksibel arbejdstid og mulighed for hjemmearbejdsdage ud fra en forståelse om, at livet også handler om andet end at arbejde.
Om stillingen
Den ledige stilling rummer en god blanding af både faste - og ad hoc opgaver inden for elementets samlede opgaveportefølje. Elementets opgaveportefølje spænder bredt: lige fra den løbende opfølgning og budgetlægning i driften, besvarelse af aktindsigter og pressehenvendelser til at give input vedrørende strategiske beslutninger omkring økonomistyringen i forligskontekst eller anvendt budgetpraksis og driftsstyring.
Du får du ansvaret for egen opgaveportefølje og opgaveløsningen, hvor du står for processen fra datagenerering, analyse og til fremstilling af fagligt funderede og velargumenterede løsninger og beslutningsgrundlag.
Den faglige udvikling er noget, der vægtes højt i teamet. Derfor vil du opleve, at tid og rum til sparring og feedback, er noget der tilvælges og prioriteres.
Stillingens indhold vil blive tilpasset din profil og uddannelsesmæssige baggrund, men kan fx omfatte:
- Bistå arbejdet med den løbende økonomiske styring gennem budgetlægning og opfølgning på både det nationale og internationale område. Du vil også skulle forestå rådgivning af de budgetansvarlige chefer omkring den økonomiske udvikling på fx løn.
- Bistå med økonomistyringen lige fra opstart med økonomiske beregninger og konsekvensanalyser ved forskellige modeller til controlling og rapportering.
- Økonomistyring og rapportering i forbindelse med det nye forsvarsforlig.
- Løbende rådgivning af Forsvarsstabens militærfaglige sagsbehandlere i spørgsmål omkring økonomi og styring.
- Støtte med udarbejdelse af datadrevne beslutningsoplæg og analyser på både ad hoc og projektbasis.
Du har en stærk økonomifaglig baggrund, hvor erfaring inden for en politisk ledet organisation og gerne fra Forsvaret er en fordel. Du kommer med en kort eller mellemlang videregående uddannelse med stærk økonomiforståelse, men den specifikke uddannelse er ikke vigtig for os.
Vi ser gerne, at du:
- Har 2-3 års erfaring med økonomidrift og –styring, hvor du ikke bliver skræmt over termer som resultatopgørelse, balance, skyldige poster, tilgodehavender mv., da vi i dagligdagen ofte arbejder i den regnskabsmæssige begrebsramme.
- Er matematisk anlagt og samtidigt ønsker at komme ind bag tallene og koble dem til den operative verden, som soldaterne lever i. Med din uddannelsesmæssig baggrund og kompetencer kan du omsætte tal, data og informationer til konkret viden og beslutningsoplæg til at understøtte økonomistyringen i Forsvaret.
- Er god til at kommunikere både på skrift og i tale for at understøtte din rådgivning til de budgetansvarlige chefer.
- Er god til at organisere egne opgaver, helhedsorienteret og en engageret kollega, der evner at arbejde på tværs af niveauer og faggrænser.
Ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst.
Er du akademiker ansættes du i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række akademikerorganisationer for akademikere i staten (Akademikeroverenskomsten).
Hvis du har en kontoruddannelse eller en anden relevant uddannelse ansættes du i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere.
Afhængigt af dine kvalifikationer og kompetencer, er der mulighed for forhandling af tillæg. Der er til stillingen knyttet en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.
Arbejdsstedet er i Karup.
Som ansat under Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforholdet.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
Kontakt og ansøgning
Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chef Lars Piihl Ramsing på telefon 51 20 13 43.
Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår er du velkommen til at kontakte Personelkommandoen, HR-konsulent Mathilde Schmidt-Lange på telefon 32 66 58 18.
Ansøgningsfristen er den 6. juni 2025.
Du søger stillingen via linket og vi beder dig vedhæfte ansøgning, CV og kopi af uddannelsesbevis/svendebrev. Vær opmærksom på at bilag skal tilføjes i PDF-format.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed optimerer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
Om Forsvarskommandoen
Forsvarskommandoen er Danmarks og Rigsfællesskabets øverste militære myndighed.
Forsvarskommandoen løser opgaverne under mottoet ”Værd at kæmpe for”, og vores primære ansvar er at udvikle, producere og indsætte de militære kapaciteter og enheder i nationale og internationale opgaver.
Forsvarskommandoen ledes af forsvarschefen, der samtidig er forsvarsministerens øverste militærfaglige rådgiver. Forsvarschefen har tillige ansvaret for den operative ledelse af de danske militære styrker. Forsvarskommandoen består af Forsvarsstaben og de fem kommandoer; Hærkommandoen, Søværnskommandoen, Flyverkommandoen, Specialoperationskommandoen og Arktisk Kommando.
Skriv venligst i din ansøgning at du fandt jobbet på Jobindex